Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing

Hoe werkt affiliate marketing?

De vraag hoe werkt affiliate marketing wordt door veel mensen gesteld. Dit komt omdat er een brede interesse is omdat steeds meer mensen op deze manier geld verdienen. Er zijn namelijk veel bedrijven die geen strenge eisen hanteren. In principe kan dus bijna iedereen met een website of blog dit gaan doen. 

Het begint met het maken van een gratis account bij 1 of meerdere aanbieders. Dit kunnen netwerken zijn, maar er zijn ook diverse webshops en winkels die een affiliate marketing programma hebben. Als je kiest voor een netwerk dan kun je vaak op categorie sorteren. Dit is voor de meeste mensen het makkelijkste te begrijpen. Vervolgens doe je een aanvraag of je voor dit bedrijf mag gaan adverteren. Dit kan automatisch gekeurd worden, maar sommige bedrijven doen dit handmatig. De reden daarvoor is dat ze willen weten wie zich aanmeldt en of het past bij de visie van een bedrijf.

Soms wordt er ook gekeken naar het aantal bezoekers van een website of blog. Wanneer je nog niet veel lezers of bezoekers hebt kan je afgewezen worden. Vaak wordt dit dan ook aangegeven door het bedrijf. Bij Booking.com is het tevens een van de eerste voorwaarden die je kunt lezen. Natuurlijk kun je je website of blog wel verder uitbouwen en jezelf later opnieuw aanmelden. De bedrijven geven namelijk niet de precieze aantal bezoekers wat vereist is aan. Vaak kijken ze dit voor 3 of 6 maanden terug via hun SEO tools.

Hoe werkt affiliate marketing en waar kun je jezelf aanmelden?

De vraag hoe affiliate marketing werkt en waar je jezelf kunt aanmelden is simpel te beantwoorden. Hieronder vind je een lijst van de bekendste netwerken van Nederland en Belgie:

 • Awin
 • TradeTracker
 • TradeDoubler
 • Daisycon
 • Coolblue
 • Wehkamp
 • Decathlon
 • Bol.com

Wanneer je op het internet gaat zoeken zijn er uiteraard nog veel meer netwerken te vinden. Voor mensen die nieuw zijn met affiliate marketing raden wij aan om eens een kijkje te nemen op de grotere netwerken. Hier staan duizenden bedrijven tussen en je kunt ook een kijkje nemen in het assortiment. Zo kun je nadenken en een keuze maken welke producten of diensten je wil gaan promoten. Mensen die schrijven en bloggen over sport kiezen vaak voor Decathlon. Echter kiest iemand die computers en laptops wil verkopen vaak voor Bol.com of Coolblue. Natuurlijk ben jij degene die uiteindelijk de beslissing neemt. Neem voldoende tijd voor het oriënteren zodat je jouw website of blog later nog kunt uitbouwen. In principe neemt het dan wekelijks maar 2 uurtjes in beslag om bij te houden.

Je website of blog beter op de kaart zetten

Bij de vraag hoe werkt affiliate marketing komt niet alleen het aanbod kijken, maar ook het op de kaart zetten van een website of blog. Je wil immers zoveel mogelijk mensen kunnen vinden die jouw website gaan bezoeken. Niet alleen om de verhalen te lezen, maar natuurlijk ook om de producten te kopen. Het is daarom verstandig om zelf een zoekwoorden onderzoek te doen of te laten doen door een online marketingbureau. Met deze informatie weet je precies welk woord je het beste vaak terug kunt laten komen. Dit woord gebruik je ook in de meta omschrijving en metatitle die in Google komen te staan. Op deze manier weet de zoekmachine ook waar jij op gevonden wil worden. Zorg er wel voor dat de teksten leesbaar blijven voor bezoekers. Anders heb je misschien een goede positie in de zoekmachine, maar dan verkoop je weinig tot niets.

Hoe werkt affiliate marketing en uit welke producten kun je kiezen?

Wij krijgen vaak de vraag hoe werkt affiliate marketing en welke producten zijn hiervoor beschikbaar. In principe zijn bijna alle producten, diensten en abonnementen beschikbaar in een van de affiliate netwerken. Enkele voorbeelden zie je hieronder

 • Producten : Alle denkbare producten die je kunt kopen op de Nederlandse markt zitten wel in de verschillende affiliate netwerken.
 • Online producten: Denk hierbij aan webdesign, marketing, Ebooks of andere online producten. Het beste affiliate netwerk hiervoor is Paypro.
 • Diensten : Dit kunnen verschillende diensten zijn. Van het schoonmaken van bedrijfspanden tot aan het begeleiden van studenten met huiswerkbegeleiding.
 • Cursussen en webinars: Online vind je bijna alle opleiding en cursussen. Voor de mensen die korte cursussen willen volgen zijn er webinars over hele specifieke onderwerpen. Hier staan vaak vergoedingen tot 50% tegenover.
 • Betaalproviders: Er wordt steeds meer online betaald. Dit is dan ook de reden dat betaalproviders graag ondernemers hierin willen voorzien. Denk hierbij aan betaalsystemen als Ideal, Paypal of klarna. Sinds kort zijn er ook mogelijkheden voor creditcard betalingen in het affiliate systeem van Paypro.
 • Abonnementen : Er zijn steeds meer streamingdiensten die ieder hun eigen unieke aanbod hebben. Zij geven een leuke vergoeding wanneer jij met affiliate marketing nieuwe klanten voor hen weet te vinden. Soms geven ze ook een kleine vergoeding voor een proefperiode.

Welke affiliate marketing netwerken zijn er en hoe werkt dit?

Op het internet kun je verschillende affiliate marketing netwerken vinden en die leggen je precies uit hoe het werkt. De meeste netwerken hebben een ander systeem. Wanneer je voor de eerste keer inlogt geven ze vaak een rondleiding. Ook stellen ze voldoende promotiematerialen ter beschikking. Zo hebben bijna alle netwerken wel de mogelijkheid om banners te maken of links te kopiëren die je in de teksten kunt plakken. Dit is heel toegankelijk en dus ook makkelijk te begrijpen voor beginners. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die kiezen voor een CMS website zoals WordPress of Joomla. Met plugins kun je in een paar stappen een hele product feed importeren. Booking.com heeft daarnaast ook een vergelijkingssysteem module waarmee je prijzen van verschillende bestemmingen kunt vergelijken. Ook hebben zij een kaartwidget waarmee je op de kaart naar accommodaties kunt zoeken. Bij vragen neem contact met Digtal News Group op.

Hoe kun je met online marketing scoren?

Bij de vraag hoe werkt affiliate marketing komt ook de vraag kijken hoe vind ik kopers. Dit kun je bereiken door een online marketingplan op te stellen. De meeste mensen laten dit doen door een online marketingbureau omdat zij hier veel meer ervaring mee hebben. Daarnaast kunnen zij in korte tijd vaak meer bereiken als dat je zelf kunt bereiken.

Als je besluit om het zelf te doen is het belangrijk om vooral voor kwaliteit te gaan. Een pagina waar je alleen startpagina links voor gebruikt scoort niet altijd even hoog. Dit komt omdat Google er steeds meer herkent en ze markeert als SPAM pagina’s. Een paar kan geen kwaad, maar je hebt meer aan links van relevante websites met een hoge DA en PA. Ook het schrijven van kwaliteit blogs kan ervoor zorgen dat je stijgt. De zogenaamde in content links hebben meer waarde voor google als dat je een linkpartner link hebt zonder informatie.

De mogelijkheden binnen het affiliate marketing netwerk en hoe het werkt

Binnen een affiliate marketing netwerk wordt in de meeste gevallen precies uitgelegd hoe het werkt. Veelal vind je hier informatie over hoe je het systeem kunt gebruiken en met welke knoppen je bij welke onderdelen komt. Ook hebben zij vaak een kennisbank met de betekenissen van afkortingen. Zo heb je een CPC vergoeding die wordt gegegeven voor elke klik op een link of banner. Daarnaast heb je een CPM vergoeding die per 1000 weergaven gegeven kan worden. Dit gebruiken niet alle aanbieders, maar sommige bedrijven kiezen hier wel voor. Ook heb je de zogenaamde CPL vergoeding die je krijgt voor een lead. Een lead kan zijn een offerte aanvraag of het invullen van gegevens die een bedrijf wil verzamelen. Deze zijn vaak een stuk lager als de vergoeding per verkoop, maar iedere cent is er 1. Voor verkopen wordt het percentage of bedrag aangegeven in de CPS kolom.

Beginnen met affiliate marketing: Wij leggen uit hoe het werkt

Om te beginnen met affiliate marketing heb je een paar dingen nodig en wij leggen je precies uit hoe dat werkt. Om te beginnen heb je een actieve website of blog nodig om jezelf te kunnen registreren. Zo kunnen bedrijven meteen een beslissing nemen of de website wel past binnen hun bedrijfsvoering. Ze willen immers niet geassocieerd worden met oplichters of websites die totaal niet bij hun producten passen. Daarnaast kijken ze soms ook naar het aantal bezoekers. Vooral de grotere bedrijven willen alleen websites of blogs met veel bezoekers. Dit omdat het bereik anders te laag is en dat past niet bij de status van een bedrijf. 

Bij affiliate netwerken wordt de registratie bijna altijd binnen een paar dagen goedgekeurd. Wanneer je gaat bladeren door de bedrijven die hier aangemeld zijn moet je jezelf steeds opnieuw aanmelden. Dit komt omdat de bedrijven uiteindelijk beslissen wie ze wel willen en wie niet. Daarnaast kunnen bedrijven ook aanvullende voorwaarden hebben. Zij zullen dan bij de aanmelding en het voeren van de campagne jouw website goed in de gaten houden. Soms mag er niet geadverteerd worden en dan wordt dit toch wel gedaan. Dit kan voor jou een grote boete opleveren die je niet wil hebben. Kijk altijd in de voorwaarden of adverten of SEA marketing toegestaan is.

Zo maak je een goede affiliate website

Bij de vraag hoe werkt affiliate marketing vragen mensen ons ook vaak waar een website aan moet voldoen. Het belangrijkste is dat je een website maakt of laat maken met een snelle laadtijd. Wanneer pagina’s langer als 5 seconden nodig hebben om te laden haakt 70% van de mensen af. Om een goede positie in Google te krijgen moet de laadtijd tussen de 2 en 3 seconden liggen. Daarnaast wil je ook een gebruiksvriendelijke website. Dit betekend dat klanten deze ook goed leesbaar moeten kunnen hebben op mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet. Tevens is het ook aan te raden dat klanten met 2 klikken bij het juiste bericht of product zijn. Zoekmachines werken met een algoritme die zo ook door de website heen kan navigeren, maar klanten willen snel iets kunnen lezen of bestellen. Voor beide kanten is het dus belangrijk dat de website snel en overzichtelijk is.

Hoe werkt het opzetten van websites voor affiliate marketing

Hoe werkt affiliate marketing en wat heb je nodig om dit op te zetten? In principe heb je alleen een gebruiksvriendelijke website of blog nodig om dit op te zetten. Er zijn vaak geen strenge eisen, tenzij bedrijven dat zo bepalen. Meestal wordt er gekeken naar de relevantie van een website met een bedrijf. Als jij een website hebt over chocolade dan gaat een adverteerder gericht op elektronica jouw website nooit goedkeuren. Het moet echt bijna naadloos kunnen aansluiten qua categorie en interessegebied. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het aantal lezers en bloggers. Met marketing tools kunnen zij dit vaak tot wel een jaar terugkijken. Als je website te weinig bezoekers heeft kan dat een reden tot afwijzing geven. Wanneer het bezoekersaantal gegroeid is kun je je website vaak wel opnieuw aanmelden. Doe dit niet te snel achter elkaar want dan kunnen bedrijven het automatisch afkeuren vanwege het verleden.

Hoe werkt het aanmelden bij affiliate marketing netwerken en waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen die je moet weten als je jezelf wil aanmelden bij affiliate marketing bedrijven of netwerken. Als je ervoor kiest om bij een affiliate netwerk te registreren is het verstandig om jezelf even te verdiepen in het aanbod. Je moet namelijk niet alleen kijken naar de vergoedingen die je krijgt voor een verkoop. Er zijn namelijk ook aanbieders die een vergoeding geven voor impressies of leads. Daarnaast hebben de grotere bedrijven vaak een kleinere vergoeding, maar hier maak je vaak wel meer verkopen mee. Het is dus heel erg afhankelijk van de doelstelling die je wil halen. Als je echt afhankelijk bent van dit inkomen dan kun je het beste kiezen voor bedrijven die al wat bekender zijn. Op deze manier heb je wat kleine vergoedingen op regelmatige basis. Bij de onbekende bedrijven zijn de bedragen vaak wat hoger, maar deze zijn vaak moeilijker te verkopen.

Zo werkt affiliate marketing precies

Om op een simpele manier uit te leggen hoe affiliate marketing precies werkt heb je eigenlijk 3 belangrijke personen. Soms kunnen dit ook 2 personen zijn wanneer een webwinkel zijn eigen partnerprogramma heeft. De adverteerder is degene die het promotiemateriaal en de vergoeding voor publishers beschikbaar stelt. Zij zijn niet alleen verantwoordelijk voor de levering van de producten maar ze verzorgen ook de klantenservice. Het enige wat jij hoeft te doen is eenmalig links op je website te plaatsen. De publisher ben jijzelf en je gaat er alles aan doen om een verkoop te realiseren. Dit kun je doen door ervaringen of aanbevelingen te delen, maar ook kun je dieper op de producten ingaan. 

Als laatste kun je ook nog een merchant hebben zoals bijvoorbeeld TradeTracker of Daisycon. Hun verantwoordelijkheid ligt bij zowel de publisher als de adverteerder. Zij zullen er alles aan doen dat de publisher netjes zijn vergoedingen op tijd betaald krijgt. Maar ze adviseren bedrijven ook wat voor vergoeding ze het beste kunnen geven aan publishers. Daarnaast helpen zij de bedrijven ook om de producten zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. De bedrijven betalen hier vaak rijkelijk voor, maar er zijn dan op de meeste netwerken ook meer als 200.000 publishers. Op deze manier vinden zij vaak snel mensen die hun producten willen gaan verkopen. Zij zorgen dus voor de ideale match tussen bedrijven en bloggers.

Hoe werkt het opzetten van blogs voor affiliate marketing

Het opzetten van affiliate marketing en hoe het werkt is vrij simpel. Je begint met het aanmaken van een account bij een affiliate marketing aanbieder. Vervolgens kun je vaak zelf precies de diensten of producten kiezen de je wil verkopen. Vaak kun je hierbij ook sorteren op categorie waardoor je een goed overzicht hebt. Wanneer je deze gevonden hebt kun je een unieke affiliate link of banner aan laten maken. Eventueel zou je de producten ook kunnen importeren op de website met een speciale CMS plugin. Als je toestemming hebt van bedrijven om dit te delen op social media dan kun je dit ook nog doen. Schrijf zo kort mogelijk op wat het product is en waarom ze het moeten kopen. Eventueel kun je ze ook doorverwijzen naar je eigen website zodat ze meer over het product kunnen lezen. Hier moet je dan vervolgens ook wel de affiliate link plaatsen. 

Zodra er een aankoop is gedaan staat er een bepaalde tijd voor voordat deze goedgekeurd worden. Wanneer ze goedgekeurd zijn en je hebt het minimum uitbetalingsbedrag behaald dan kun je jezelf uitbetalen.

Wat zijn de voorwaarden en hoe werkt affiliate marketing bij winkels rechtstreeks

Als je wil weten hoe affiliate marketing echt werkt is het verstandig om een kijkje te nemen in de voorwaarden. Hierin staat vaak beschreven wat je allemaal mag doen met de informatie en producten die een bedrijf ter beschikking stelt. Ook staat hier in of ze exclusiviteit van je verwachten. Sommige bedrijven willen namelijk dat je alleen producten en diensten van hun promoot en niet die van de concurrent. Daarnaast kunnen ze het ook verbieden om te adverteren in de zoekmachine of op social media. Dit doen ze omdat ze anders zelf meer geld moeten betalen, maar dit geldt dan ook voor jou. Het is dus voor beide partijen nadelig. Daarnaast staat er ook in hoe lang het duurt voordat een transactie goedgekeurd wordt. Dit vermelden ze vaak in maximale tijd. Als je vragen hebt kun je vaak op werkdagen bij een speciale helpdesk voor affiliate marketing terecht.

Hoe werkt TradeTracker

De vraag hoe affiliate marketing werkt bij TradeTracker is makkelijk te beantwoorden. Je kunt een gratis account aanmaken om geld te verdienen met je website of app. Tevens is het bij sommige bedrijven ook toegestaan om affiliate links te gebruiken in jouw nieuwsbrief. TradeTracker is als het ware de tussenpersoon tussen jou als publisher en het bedrijf als affiliate. Je kunt jezelf direct aanmelden op campagnes. Sommige worden handmatig beoordeeld en andere hebben een automatische goedkeuring. Het kan dus zijn dat je op een reactie moet wachten.

Hoe werkt affiliate marketing bij Bol.com

Bij Bol.com is de vraag hoe werkt affiliate marketing ook gemakkelijk te beantwoorden. Je maakt een account aan en als dit goedgekeurd wordt kan je meteen aan de slag. Meestal gebeurd dit vlug, maar soms kan het een aantal dagen duren. Vervolgens heb je de keuze uit 15 miljoen producten die je kunt gaan promoten. Daarnaast hebben zij ook tools waarmee je banners op maat kunt maken die in de huisstijl van je website passen. Tijdens werkdagen is er een team van Bol.com wat alle vragen over affiliate marketing voor je kan beantwoorden.

Vluchten, reizen, autoverhuur en meer bij booking.com

Booking.com heeft een uitgebreid affiliate marketing programma en wij leggen je uit hoe dit werkt. Je maakt een account aan op Booking.com en daar vul je jouw persoonlijke gegevens en de website in. Bij Booking.com nemen ze de tijd om een account goed te keuren of af te keuren. Ze kijken voornamelijk naar de relevantie van de website en het aantal bezoekers. Als dit in orde is dan kun je tot wel 40% van de boeking verdienen. Bij 0-50 boekingen verdien je 25% en dit kan oplopen tot 40% bij 501 boekingen of meer. Elke maand begin je weer opnieuw om zoveel mogelijk boekingen te laten verrichtingen. Tevens is er een groot scala aan promotiematerialen waarmee je jouw website of blog naar de top kunt brengen.

Geen reactie's

Geef een reactie