Affiliate marketing Amazon

Amazon is nu iets meer dan 1 jaar in Nederland en heeft net als Bol.com een affiliate marketing programma. Het assortiment bij Amazon is groot qua producten, maar ook kun je er programma’s en cadeaubonnen kopen. De affiliates hebben dus een bredere keuze in dat opzicht bij Amazon, maar het is nog niet zo heel bekend in Nederland. Desalniettemin heeft dit bedrijf zichzelf wel als echte concurrent van Bol.com op de kaart gezet. Echter vraagt het onderhouden van een website met Amazon producten vaak meer werk. Dit komt omdat zij veel producten hebben die maar beperkt ter beschikking worden gesteld. Voor programma’s of abonnementen is dat uiteraard niet van toepassing. 

Daarnaast heeft het als aanvullende voorwaarde dat je tenminste 3 sales moet maken in 180 dagen tijd. Het is dus wel geschikt voor mensen met een groot aantal bezoekers op hun website, maar niet echt voor de beginnelingen. De commissies kunnen oplopen tot 14% wat dus aanzienlijk hoger is. Met de juiste doelgroep op jouw website kun je dus aardig wat verdienen.

Hoe werkt affiliate marketing Amazon

In principe kan iedereen zich aanmelden voor het affiliate marketing programma van Amazon. Het is alleen wel even net wat ingewikkelder als bij andere partijen. De commissies veranderen met regelmaat zeker wanneer een product populairder wordt. Het is dus verstandig om minimaal 1 keer per week op het dashboard te kijken wat de huidige commissies zijn. Als dit te laag is kun je beter voor nieuwe producten kiezen zodat je er onderaan de streep meer aan overhoud. Naast het verkopen van producten specialiseren zij zich ook in online diensten en programma’s. Hier kun je zelfs een vergoeding krijgen wanneer iemand een proefperiode afsluit bij een streamingdienst of programma. Het daadwerkelijk verkopen levert natuurlijk wel meer op. Echter zijn proefperiodes vooral rond de winter een hot item waar mensen voor kiezen. Zeker nu Amazon nog niet zo heel bekend is willen mensen eerst zien waarvoor ze gaan betalen.

Wanneer is Amazon naar Nederland gekomen?

Amazon is maart 2020 naar Nederland gekomen met de webshop en hebben meteen een affiliate marketing programma online gegooid. Het is net als Bol.com een webwinkel waar je van alles kunt kopen. Het succes wat zij in de verenigde staten hebben bereikt kunnen ze hier nog niet bereiken. Ze timmeren dan ook hard aan de weg om Bol.com te verslaan, maar tot op heden komen ze hier nog lang niet bij in de buurt. Echter bieden ze ook bedrijven en organisaties de mogelijkheid om te adverteren op de website van Amazon. Op deze manier worden de Nederlandse merken ook geplaatst en krijgen ze een betere naamsbekendheid. Voor affiliates is het ook belangrijk dat ze iets weten over de producten zodat ze hier ijzersterke artikelen over kunnen schrijven. Daarnaast kun je als affiliate hier wel weer unieke producten of diensten uit halen die wellicht beter bij jouw bedrijf aansluiten.

Waarom kiezen bloggers en websitebeheerders voor affiliate marketing Amazon

De diversiteit van het assortiment van Amazon is voor veel websitebeheerders en bloggers de reden dat ze kiezen voor Amazon affiliate marketing. Waar een Bol.com, Coolblue en Zalando zich richting op 1 of 2 niches is dit bij Amazon anders. In principe kan iedere bedrijfstak zijn of haar spullen verkopen op dit platform. Dit betekent dat affiliates ook unieke producten of diensten hebben om uit te kiezen. Daarnaast zijn er ook diverse abonnementen, licenties en programma’s die je via dit platform kan gaan verkopen. Wanneer je merkt dat je bezoekers meer geïnteresseerd zijn in diensten als producten dan is dit de ideale manier om verkopen te realiseren. De daadwerkelijk omzet in Nederland maakt Amazon niet bekend, maar ze staan wel op nummer 6 in de Twinkle top 100. Dit is een overzicht van de meest succesvolle webshops op het internet. Dit is geen slecht resultaat in iets meer als 1 jaar tijd.

Wat zijn de verdiensten bij affiliate marketing Amazon

De verdiensten bij het affiliate marketing programma kunnen oplopen tot zo’n 14 procent. Dit komt omdat het nog redelijk nieuw in Nederland is. Zolang iets nieuw is moet het aan de man gebracht worden met zoveel mogelijk mensen. Dit is dan ook de reden dat de commissies zo hoog kunnen blijven. Echter moet je dit wel met regelmaat in de gaten houden. Wanneer er veel verkocht wordt dan zie je ook dat de commissies van de ene op de andere dag kunnen veranderen. Dit doen ze vaak zonder waarschuwing dus het kan geen kwaad dit te monitoren. 

Regelmatig verschijnen er nieuwe producten en diensten waar je dan ook weer een hoog percentage aan kunt verdienen. Op deze manier kun je jouw website altijd blijven uitbreiden en steeds meer gaan verdienen. Ook wanneer de commissies wat lager zijn geworden. Gemiddeld gezien komen de meeste mensen qua percentage een stuk hoger uit als bij Coolblue, Bol.com of andere affiliate netwerken. Ook kun je vergoedingen krijgen voor het verkopen van een proefperiode op bijvoorbeeld een streamingdienst, maar ook andere abonnementen kunnen zorgen voor een leuke vergoeding.

Waarom voor Amazon kiezen i.p.v. Bol.com

We horen vaak als reden dat mensen voor Amazon affiliate marketing kiezen i.p.v. Bol.com omdat de vergoedingen in percentage wat hoger zijn. Daarnaast zijn er ook nog niet heel veel mensen die aan het platform van Amazon meedoen. Het is in de verenigde staten al heel lang bekend, maar in Nederland pas 1,5 jaar. Doordat er minder affiliates zijn heb je ook minder concurrentie van andere websites en blogs. Dit zorgt er vaak voor dat je toch net wat meer omzet kunt behalen op de lange termijn. Daarnaast heeft Amazon regelmatig leuke acties waarbij ze net onder de prijs duiken van andere bedrijven. Het is vaak maar een paar euro verschil, maar dat zorgt er wel voor dat jij als affiliate de goedkoopste bent. Wij verwachten dan ook dat je op de lange termijn een leuke verdiensten hiermee kunt opbouwen.

Hoe kun je jezelf registreren voor affiliate marketing Amazon

Amazon accepteert bloggers, content makers en uitgevers de mogelijkheid om deel te nemen aan het affiliate marketing programma. Tevens letten zij ook op het aantal bezoekers dat een website of blog heeft. Dit omdat zij vereisen dat je tenminste 3 verkopen in 180 dagen moet kunnen maken. De mensen met een kleiner bereik worden helaas buitengesloten op dit moment, maar wie weet verandert dat nog in de toekomst. Je kunt een account aanmaken bij Amazon als je dit nog niet hebt om jezelf te registreren. Bestaande gebruikers hoeven hier geen nieuw account voor aan te maken. In principe moet de content op je website niet ouder als 60 dagen zijn. 

Ze willen alleen maar bloggers en websitebeheerders die ook daadwerkelijk met regelmaat content plaatsen op hun website. Dit is voor iedere website een aanrader ook als je jouw eigen producten verkoopt. Ook kun je eventuele social media kanalen aanmelden voor het verkopen van producten. Hierop heb je in de meeste gevallen ook een betrokken groep volgers die sneller een aankoop gaat doen. In principe verlangen ze van de websitebeheerder of blogger bij het bedrijf past en je kan dus afgewezen worden wanneer dit niet het geval is. Het is een redelijk streng beleid wat zij hanteren vergeleken met andere affiliate netwerken.

Voordelen van affiliate marketing Amazon

Een van de belangrijkste voordelen van Amazon affiliate marketing is dat je in meerdere landen een account kunt aanmaken. Wanneer je een publiek hebt wat zowel Nederlands als Engels is kun je er ook voor kiezen om een account aan te maken in de verenigde staten. Het is wel belangrijk om via een platform zoals Google Analytics te kijken hoeveel bezoekers je uit andere landen hebt. Je moet immers wel de 3 verkopen binnen 180 dagen kunnen realiseren. Het is dus niet voldoende als ze engels spreken, maar ze moeten daar ook daadwerkelijk wonen. Wanneer mensen al een account hebben om Amazon dan kunnen ze supersnel bestellen. Als je dus een publiek hebt wat hier al actief is hoef jij ze alleen op nieuwe producten te attenderen en zij kunnen die dan snel bestellen. Amazon werkt automatisch met locaties waardoor gebruikers altijd op de website van hun eigen land verschijnen.

Verkoop niet alleen producten maar ook programma’s

Een van de vele voordelen van Amazon affiliate marketing is dat je naast producten ook programma’s en abonnementen kunt verkopen. Wanneer je een website hebt die over computers gaat of over het internet dan wil je ook dit soort dingen kunnen verkopen. Zo hoef je niet meer op meerdere plekken een affiliate account aan te maken om dit voor elkaar te krijgen. Dit kan een heleboel tijd besparen zowel met het opzetten van producten en categorieën en het monitoren van de prestaties. Je kunt alles vanaf 1 plek regelen waardoor je een duidelijk overzicht creëert.

Hoe maak je een zoekmachine vriendelijke website voor Amazon affiliate marketing?

Het is belangrijk dat je jouw Amazon affiliate marketing website, blog of webshop optimaliseert voor de zoekmachine. Dit kun je doen door unieke teksten te schrijven die aangeven wat het product is en hoe het in zijn werk gaat. Hoe beter je dit uit kunt leggen hoe hoger de positie die je in de zoekmachine kunt bereiken. Daarnaast kun je ons ook inschakelen voor het schrijven ijzersterke blogs. Op deze manier bereik je nog meer mensen en zul je ook merken dat je pagina hoger in de zoekmachine komt. Daarnaast is linkbuilding ook een ijzersterk element hiervoor. Dit is iets wat je zelf kunt doen, maar wil je een goed resultaat dan is het verstandig om een marketingbureau in te schakelen. 

Er zijn 1000 elementen die invloed kunnen uitoefenen op de zoekmachine. Echter is de meest effectieve wel de ijzersterke content en linkbuilding. Daarnaast kan het aantal bezoekers van de website ook zorgen voor een hogere positie. Dit komt doordat het algoritme ziet dat mensen ook daadwerkelijk iets aan de content hebben.

Zo kun je nog meer verkopen realiseren

Ook met affiliate marketing van Amazon kun je veel verkopen realiseren. Het is belangrijk dat je jouw website zoekmachine vriendelijk indeelt. Dit kun je doen door bezoekers de mogelijkheid te geven om in maximaal 2 klikken bij het juiste product uit te komen. Hoe makkelijker zij door de website kunnen navigeren hoe eerder zij hun product gaan vinden. Tevens is het ook belangrijk dat de website een korte laadtijd heeft. Sinds de juli update van Google telt de snelheid van een website ook aanzienlijk mee in de positie hiervan. Daarnaast kun je ook meer verkopen realiseren door actief te zijn op sociale media. Veel mensen zitten op Facebook of Instagram dagelijks te scrollen naar leuke acties en nieuwe producten. Amazon is nog redelijk onbekend in Nederland waardoor de mensen snel geïnteresseerd kunnen zijn. Dit zorgt er onderaan de streep voor dat jij een leuke commissie eraan kunt verdienen.

Wat is het succes van affiliate marketing Amazon

Affiliate marketing van Amazon is in de Verenigde Staten succesvol gebleken. Dit is dan ook de reden dat zij in Nederland actief zijn op dit gebied. Omdat er nog niet veel mensen actief zijn is er ook minder concurrentie. Met de juiste omschrijvingen en prijzen kun je dus heel wat verkopen realiseren. Ook zitten er abonnementen en programma’s tussen. Dit betekend dat je een nog gevarieerder aanbod kan aanbieden op je website, webshop of blog. Ook stuurt de site gebruikers automatisch door naar de juiste taal. Wanneer gebruikers in het buitenland wonen en via jouw website naar Amazon doorgestuurd worden dan komen ze ook in de juiste taal uit. Je kunt dus ook buitenlandse bezoekers bereiken en daar je producten of abonnementen aan verkopen. Dit is een unieke mogelijkheid die wij nog nooit eerder hebben gezien in Nederland.

Ook jij kunt vandaag nog geld verdienen

Ook jij kunt vandaag nog beginnen met geld te verdienen via het affiliate marketing programma van Amazon. Het is eenvoudig om jezelf aan te melden wanneer je een blogger, websitebeheerder of uitgever bent. Er zal gekeken worden naar de relevantie tussen jouw website en de producten van Amazon. Daarnaast kijken ze ook naar het aantal bezoekers wat jij op jouw website of webshop hebt. Als dit allemaal goedgekeurd wordt dan kun je aan de slag met het verkopen. Ze hebben een grote collectie aan promotiematerialen en hogere vergoedingen als Bol.com en Coolblue. Wel moet je hier regelmatig de resultaten in de gaten houden. Vergoedingen kunnen namelijk dagelijks omhoog of omlaag gegooid worden. Dit heeft vaak met de resultaten van het product te maken. Wanneer iets goed verkoopt dan wordt het steeds minder commissie, maar wanneer het slecht verkoopt dan kan het percentage stijgen.

 

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...