Affiliate marketing

Met een eigen aanpak…

Affiliate marketing stappen

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing waarbij een bedrijf één of meerdere affiliates beloont voor elke klant die door de marketinginspanningen van de affiliate naar het bedrijf wordt gebracht. Met andere woorden, een affiliate promoot een product of dienst aan zijn/haar publiek en als iemand via zijn/haar unieke affiliate link een aankoop doet, verdient de affiliate een commissie op de verkoop.

 

Affiliates kunnen producten promoten via verschillende kanalen, zoals social media, e-mailmarketing, content marketing of betaalde advertenties. Het commissiepercentage binnen affiliate marketing varieert behoorlijk en is afhankelijk van het bedrijf en het product, maar kan variëren van enkele procenten tot wel 50% of meer.

 

Affiliate marketing kan zowel voor het bedrijf als voor de affiliate voordelen opleveren. Voor het bedrijf kan het helpen affiliate marketing in te zetten om de merkbekendheid en verkoop te vergroten zonder daar zelf extra marketinginspanningen voor te hoeven doen. Voor de affiliate kan het een extra inkomstenbron bieden zonder de noodzaak om een product te creëren of te beheren.

Waarom affiliate marketing?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven affiliate marketing kunnen inzetten:

 

 1. Kosten-effectief: Met affiliate marketing betalen bedrijven alleen commissie aan affiliates voor daadwerkelijke verkopen of conversies, waardoor het een kosteneffectieve manier is om marketing te doen.

 2. Verhoogde merkbekendheid: Via affiliate marketing kunnen affiliates helpen om het bereik van het merk te vergroten door hun eigen publiek te bereiken en het product of de dienst te promoten. Hierdoor kan het merk meer exposure krijgen en meer potentiële klanten bereiken.

 3. Meer verkeer naar de website: Affiliates kunnen verkeer naar de website van het bedrijf leiden door hun publiek te verwijzen naar de website via hun unieke affiliate links.

 4. Verbeterde SEO: Affiliate links kunnen bijdragen aan een verbeterde SEO omdat ze kunnen leiden tot meer backlinks en verkeer naar de website, wat kan bijdragen aan een hogere zoekmachine ranking.

 5. Prestatiegericht: Met affiliate marketing betalen bedrijven alleen commissie voor daadwerkelijke verkopen of conversies, waardoor het prestatiegericht is en er geen risico is op verlies van budget aan marketinginspanningen die geen resultaten opleveren.

 

Affiliate marketing kan een waardevolle aanvulling zijn op de marketingmix van een bedrijf en kan helpen bij het vergroten van de omzet, de merkbekendheid en de zoekmachineoptimalisatie.

Affiliate marketing grafiek

Onze diensten

Webdevelopment

WordPress websites maken, opzetten en het onderhoud van websites in combinatie met de juiste designs.

Linkbuilding

De juiste strategie met ankertekst verdeling, relevantie, waarde en de juiste url’s voor een sterk linkprofiel.

SEO

Het ultieme resultaat krijgen door de juiste aanpak in combinatie met balans tussen: content, techniek en autoriteit.

Affiliate marketing uitbesteden

Jouw online strategie naar een hoger level tillen met de kennis en specialismen van Nibram

Dit zeggen onze klanten

“Erg tevreden over de samenwerking met Nibram. Altijd snelle communicatie, vriendelijk en behulpzaam. Zonder Nibram waren we niet waar we nu staanmet de mogelijkheid nog harder te groeien."
Affiliateheld.nl
Affiliate partner
"Zoek niet verder als je zoekt naar een professioneel team met expertise op ieder vlak van SEO. Nibram heeft ons als een van de weinige partijen in Nederland kunnen helpen met een internationale linkbuilding strategie."
Calisthenicsworldwide.com
Linkbuilding partner
"Sterke teksten gecombineerd met affiliate marketing is een goede combinatie. Ik zie dat bij Nibram terug en moet zeggen dat ze flink aan de weg aan het timmeren. Keep up the really good work!"
Anne Wittenberg
Anne Wittenberg
Copywriter

FAQ

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing waarbij een bedrijf één of meerdere affiliates beloont voor elke klant die door de marketinginspanningen van de affiliate naar het bedrijf wordt gebracht

Affiliate marketing is enorm prestatiegericht waarbij jijzelf geen marketing hoeft te doen, geen merkbekendheid hoeft te vergroten en je alleen een percentage betaalt wanneer een aankoop gedaan zal zijn. 

 

Ontzettend bevorderend voor je SEO, branding en omzet dus.

Het opzetten van een succesvolle affiliate marketing strategie kan wat tijd en inspanning vergen, maar bestaat uit de volgende stappen:

 

 1. sluit je aan bij geschikte affiliate programma’s.
 2. Kies de juiste affiliates.
 3. Bied aantrekkelijke commissies aan
 4. Geef affiliates de juiste hulpmiddelen
 5. Monitor de resultaten
 6. Houdt het ethisch en transparant

Hulp nodig met jouw online groei?

Nibram

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...