Affiliate marketing Bol.com

Bij Bol.com kun je zonder technische kennis aan de slag met affiliate marketing. Je kunt kiezen uit 15 miljoen producten die je op jouw website of webshop wil gaan verkopen. Het grote voordeel is dat iedere geregistreerde affiliate unieke links krijgt. Op deze manier heb je ook altijd real time inzichten in de prestaties. Zo kun je zien hoe vaak er geklikt is op een product, maar ook hoe vaak er over is gegaan tot een aankoop. De verdiende commissies worden iedere maand uitbetaald waardoor het net als bij een baan een passief, maar vast inkomen kan worden. Je kunt tot wel 8% van de aankoopwaarde verdienen als commissie wat dus aardig in de papieren kan oplopen. 

De meeste mensen kiezen voor een grote collectie aan producten van deze website. Op deze manier zijn de bedragen wel wat kleiner, maar hoe meer je verkoopt hoe meer er ook gestort kan worden op jouw rekening. Tevens biedt Bol.com ook professionele ondersteuning voor de nieuwkomers of mensen die met vragen zitten. Het is in het belang van Bol.com en jou om zoveel mogelijk verkopen te realiseren. Dit is dan ook van de redenen dat ze lekker veel promotiemateriaal hebben wat je op jouw website kunt plaatsen. Zo valt het nog meer op en hopelijk bestellen meer bezoekers of lezers van jouw website dan producten bij Bol.com.

Hoe werkt het affiliate marketing programma van Bol.com

Het is heel eenvoudig om jezelf te registreren voor het affiliate marketing programma van Bol.com. Je kunt jezelf aanmelden als partner waarna er een formulier verschijnt waar jij al jouw gegevens op moet invullen. Als je account goedgekeurd is kun je direct aan de slag met het verkopen van producten. Het is vaak zelfs mogelijk om banners te integreren in de huisstijl van jouw website. Wanneer mensen op de banner of advertentie klikken dan worden zij meteen naar de juiste pagina op Bol.com doorgestuurd. Doordat het via jouw unieke link gebeurd weet Bol.com aan wie ze de commissie uit moeten betalen. Het grootste voordeel is dat bijna iedere Nederlander of Belg bekend is met het bedrijf. Hierdoor weten ze dus ook meteen dat ze bij een betrouwbare partij een aankoop doen.  Dit zorgt ervoor dat jij ook daadwerkelijk die klant over kan halen.

Waarom kiezen mensen voor dit systeem?

Steeds meer mensen kiezen voor affiliate marketing van Bol.com omdat dit een bekend merk/bedrijf is. Echter hebben zij ook een ruim aanbod aan artikelen waardoor het binnen bijna iedere branche passend is. Vaak zijn er ook nog eens leuke acties en promoties. Hierdoor kun je potentiële klanten net over de streep trekken via jouw website of blog. Daarnaast heb je ook veel materialen ter beschikking zoals tekst links, banners en advertenties. Hierdoor past het eigenlijk bijna altijd binnen de huisstijl van een website.

De meeste artikelen worden daarnaast ook nog eens gratis verzonden door Bol.com. Dit stimuleert jouw doelgroep nog meer want zo besparen zij tussen de 3,95 en 6,95 aan verzendkosten. Ook is Bol.com een topspeler op het gebied van relevante producten bij elkaar plaatsen. Op deze manier kun jij dus altijd de klant overhalen tot een aankoop omdat er meerdere merken of soorten verschijnen. En zo zijn er nog tal van mogelijkheden meer met dit affiliate marketing programma.

Wat zijn de affiliate marketing mogelijkheden van Bol.com

Allereerst heb je keuze uit 15.000.000+ artikelen bij Bol.com met commissies oplopend tot wel 8% kun je dus een selectie maken voor jouw doelgroep. We zien vaak dat website ook wel een top 5 of top 10 maken van artikelen in een bepaalde doelgroep. Hierbij kun je punten benadrukken zoals de kwaliteit of prijs. Wanneer je dit op 1 pagina plaatst kunnen de klanten zelf kiezen uit 5 of 10 artikelen waardoor je nog meer kans maakt op het verkopen van 1 van deze producten. Sommige mensen vinden de kwaliteit een paar euro meer waard, waar andere juist weer zo goedkoop mogelijk iets willen bestellen. Daarnaast is er heel veel promotiemateriaal vanuit Bol.com wat je kunt gebruiken. Ook bieden zij professionele ondersteuning op werkdagen waardoor iedereen hiermee kan starten.

Het is niet vereist dat je een technische achtergrond hebt. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden waarmee de producten automatisch op je website kunnen worden geladen. Tevens zijn er ook actieve verbindingen tussen jouw website en Bol.com waardoor prijzen meteen bijgewerkt worden. Op deze manier weten klanten ook precies wanneer er iets in de aanbieding is. Natuurlijk kun je voor extra verkopen hier een blog aan wijden.

De basisbegrippen van affiliate marketing via Bol.com

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je begint met affiliate marketing van bol.com. Je kunt namelijk met een nieuwe website beginnen, maar andere gebruiken de huidige website om klanten te bereiken. Een aantal tips vind je hieronder:

  • Onderzoek wat jouw doelgroep is. Een rollator verkoop je immers niet aan jongeren en een smartphone weer niet aan 80+.
  • Waar gaat de website over?  Probeer jezelf tot maximaal 2 niches te specificeren zodat de verkopen ook aansluiten bij de bezoekers van je website.
  • Maak gebruik van de banners, tekst links en sitebar. Op deze manier kun je nog sneller verkopen realiseren
  • Monitor wekelijks of maandelijks de resultaten in het dashboard van bol.com. Zo kun je kijken welke producten goed of niet goed verkopen. Hier kan je dan weer actie op ondernemen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar je mogelijk op zou kunnen letten. De marketingafdeling van Nibram helpt jou graag hierbij. Neem hiervoor contact met ons op!

Welke promotiematerialen kun je hiervoor gebruiken?

Het affiliate marketing programma van Bol.com biedt talloze mogelijkheden aan promotiematerialen. Denk hierbij aan de volgende onderdelen:

  • Productfeed: Hiermee laad je een bepaald assortiment van Bol.com rechtstreeks op je website in. Zo hoef je niet ieder product product apart aan te maken wat een hoop tijd en dus ook weer geld scheelt.
  • API: Hiermee laad je realtime het assortiment wat je gekozen hebt in op de website.
  • Product link: Hier kun je zelf kiezen welk visueel gedeelte je wil benadrukken. Denk hierbij aan prijs, beoordelingen of afbeelding
  • Banners: Zorg voor opvallende advertenties op de hele website met een prachtige  banner.
  • Tekstlinks: Op deze manier kun je links van Bol.com in je teksten verwerken. Deze links worden vaak door bezoekers gevolgd.

Affiliate marketing van Bol.com integreren in een CMS website

Het Bol.com affiliate marketing programma biedt ondersteuning voor diverse CMS systemen. Zo kun je Bol.com integreren bij Joomla, Drupal, Wix, Blogspot en Blogger. Echter wil dit niet zeggen dat Bol.com hier een plugin of extensie voor heeft, maar wel hebben zij een handleiding hoe je dit kunt integreren op een van deze websites. Het affiliate team is hier van op de hoogte en wanneer je problemen ervaart dan zullen zij je hierbij ook kunnen begeleiden. Op deze manier kun je snel beginnen met het verdienen van geld!

De API van het Bol.com affiliate marketing programma gebruiken

Om gebruik te maken van de Bol.com affiliate marketing API moet je een paar stappen doorlopen. Het eerste wat je moet doen is jezelf aanmelden op het partnerblog. Vervolgens  kun je hier API toegang aanvragen. Wanneer dit goedgekeurd is kun je aan de slag met het maken van je eigen toepassing. Het is wel verstandig om de documentatie goed door te lezen of dit door een professional te laten doen. Er is best wat technische kennis nodig om dit goed werkend te krijgen. Je ontvangt altijd een uniek Acceskey die je moet gebruiken voor het maken van een API. Zorg dat je deze goed bewaard.

Het moet wel duidelijk zijn voor de klanten dat Bol.com niet jouw website beheerd, maar dat jij klanten hiernaartoe doorverwijst. Ook moet je opletten dat je geen dubbele calls maakt via de API. Dit kan er namelijk in resulteren dat je boven het toegestane aantal calls komt. Raadpleeg de documentatie van je hosting partij of neem contact met hen op om te kijken wat eventuele limieten zijn.

Wat zijn de resultaten die je kunt bereiken?

De resultaten van het Bol.com affiliate marketing platform zijn wisselend. De ene gebruiker haalt hier goede resultaten mee, waar de ander juist weer minder goede resultaten behaald. Dit heeft vaak ook te maken met de opbouw en vindbaarheid van jouw website. Het is verstandig om een SEO geoptimaliseerde website te gebruiken. Deze wordt door mensen in de zoekmachine beter gevonden. Ook regelmatig een nieuw bericht plaatsen waarin je een bepaald product promoot kan bijdragen aan meer verkopen. Tevens is het ook handig als je jouw website of blog berichten deelt op social media. Wanneer je al deze stappen doorloopt kan je een passief inkomen genereren van ooit wel 500 euro of meer per maand. Er zijn heel veel factoren die hier invloed op hebben. Onder andere de betrokkenheid van de bezoekers op de website, maar ook de acties die Bol.com houdt. 

Welke vergoedingen zijn er bij het Bol.com affiliate marketing programma?

Het affiliate marketing netwerk van Bol.com heeft vergoedingen die oplopen tot 8%. Je kunt zelf kiezen uit 15 miljoen producten die je wil gaan verkopen. Ook kun  je lijst, links of banners  downloaden uit een bepaalde categorie. Soms kun je deze zelfs inladen met een API waardoor het weinig tijd kost. Het is wel verstandig om altijd goed op te letten wat de vergoedingen  mogelijk zijn. Zo kan 2% op 1000 euro soms  meer opleveren als 8% op een artikel van 100 euro. Echter kan het natuurlijk ook zijn dat de producten van 100 euro vaker verkocht worden waardoor dit verstandiger is om te gebruiken. Afhankelijk van jouw doelgroep en website maak je een keuze. 

Mocht je er niet uitkomen dan kun je hiervoor ook hulp vragen aan Bol.com. Zij hebben een affiliate team wat op werkdagen te bereiken is. Per 1 juni van dit jaar is het drempelbedrag om een uitbetaling te kunnen laten doen €50. Dit moet je minimaal bereiken voordat je een uitbetaling kunt verwachten.

Kies uit meer als 15 miljoen producten bij Bol.com affiliate marketing

Bij Bol.com kun je kiezen uit 15 miljoen producten als je deelneemt aan het affiliate marketing netwerk. Omdat het aanbod dagelijks groter wordt hebben ze sinds april 2021 de mogelijkheid tot filters gegeven. Op deze manier krijg je nog sneller een handig overzicht met producten binnen jouw doelgroep passen. Ook kun je de volledige productfeed downloaden als XML of CSV bestand. Dit is vooral handig voor mensen die gebruiken van een CMS systeem zoals WordPress. Je kunt dan namelijk de producten snel inladen op de website, maar bestaande producten worden zo ook weer bijgewerkt. De meeste mensen doen dit minimaal 1x per week zodat er altijd de juiste prijzen bij staan. Het is dus mogelijk dat je alle producten van een bepaalde categorie in 1 keer op je website kunt zetten. Dit scheelt een hoop werk voor de mensen die net beginnen aan affiliate marketing.

Tips en trucs om maximale verkopen te realiseren

Op het internet kun je veel tips en trucs vinden om het maximale uit het Bol.com affiliate marketing netwerk te halen. Het belangrijkste is dat je producten selecteert die bij je doelgroep passen. Wanneer je ijsjes verkoopt dan is je doelgroep niet geïnteresseerd in verwarmingen, maar als je boeken verkoopt dan is je publiek ook weer niet geïnteresseerd in consumenten electronica. Het is dus verstandig om het te optimaliseren naar maximaal 2 categorieën aan producten die je wil verkopen. Bij irrelevante resultaten zullen de bezoekers van je website ook niet meer jou terugkomen. Het is dus voor beide kanten belangrijk. Daarnaast kun je met social media zoals Facebook, Instagram en Twitter om de betrokkenheid van je bezoekers te wekken. 

Tevens kun je er ook voor kiezen om te gaan adverteren op het internet. Echter doet Bol.com dit al veelal zelf waardoor je dus ook niet zomaar met ze kunt concurreren. Het schrijven van uitgebreide en nieuwe teksten kan ervoor zorgen dat jij weer een ander publiek aantrekt als Bol.com. Dit draagt zeker bij aan het meer verkopen van producten en is dus zeker aan te raden. Wanneer je niet veel tijd hebt kun je dit ook aan professionele tekstschrijvers uitbesteden.

Is het slim om bij affiliate marketing voor Bol.com te kiezen?

Het is altijd een slimme zet om te kiezen voor het Bol.com affiliate marketing netwerk. De merknaam is bekend bij vele mensen waardoor ze dus ook veel vertrouwen hierin hebben. Echter zijn ze niet altijd op de hoogte van het aanbod van Bol.com. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen affiliate hiervan worden. Op deze manier worden ook die producten goed onder de aandacht gebracht en houd jij daar een leuk zakcentje aan over. Daarnaast heb je vaak zelf ook affiniteit met de merken of producten die hier verkocht worden. Dit maakt het makkelijker om jouw website om te toveren tot een kanaal waar ook verkopen worden gedaan. 

Zo zijn er veel mensen die zonder opleiding goede teksten kunnen schrijven voor hun doelgroep. Dit is vaak iets wat maar enkele uren per week of maand hoeft te gebeuren. Om deze reden wordt het dan ook wel eens een passief inkomen genoemd.

Zo meld je jezelf  aan voor het affiliate marketing programma van Bol.com

Om jezelf aan te melden voor het affiliate marketing programma van Bol.com dien je naar de website hiervoor te gaan. Er zijn al meer als 30.000 webshops en bedrijven die zich hebben aangemeld bij dit netwerk. Ook grotere bedrijven die iedereen kent raden Bol.com aan als de plek waar je jouw spullen het beste kunt kopen. Het enige wat je te doen hoef is het gratis registreren van een account. Wanneer de gegevens gecontroleerd zijn zal Bol.com dit gaan activeren. Vervolgens kun je zelf de producten uitkiezen die je wil gaan verkopen. Hier worden allemaal unieke links voor gemaakt die je op de website kunt plaatsen. Tevens is er ook een grote collectie aan banners en ander promotiemateriaal wat je hiervoor kunt gebruiken. Ook zonder technische kennis kun je hieraan beginnen!

Wat heb je nodig om te starten met het verkopen van de producten?

Je hebt niet veel nodig om jezelf als affiliate marketing partner te registreren bij Bol.com. Het eerste wat ze controleren is of je voldoet aan de algemene voorwaarden. Daarnaast heb je een werkende website nodig waarop je de producten wil gaan verkopen. Ook moet deze originele content bevatten en dus niet dezelfde teksten als andere websites. Tevens verwachten ze ook een duidelijke indeling van de website zodat de gebruiker makkelijk kan navigeren. Daarnaast mag je website niet gericht zijn op geld terug acties of spaarprogramma’s. Ze vragen dus als het ware exclusiviteit voor het verkopen van producten. Je kunt jezelf registreren met een bestaand account op Bol.com. Wanneer je dit niet hebt moet je deze eerst aanmaken.

Het affiliate marketing programma van Bol.com is betrouwbaar onder vele ondernemers en klanten

Het affiliate marketing programma van Bol.com wordt over het algemeen als prettig ervaren. In het programma kun je gemakkelijk tekst met links of banners ontwerpen voor je website. Tevens kun je zelf de naam van het label wat je hieraan wil verbinden invullen. Eventueel kun je ook nog een kenmerk toevoegen zodat je precies weet welk product gekocht is via deze link. 

De banners zijn er in verschillende formaten zodat het op iedere website of blog te integreren is. Het is laagdrempelig om in te stappen, maar je kunt hier een mooi zakcentje aan verdienen. Stel jij bent een filmliefhebber en deelt deze ervaring met andere mensen dan wil je ook dat ze de film gaan kopen. Door linkjes in het bericht te maken of met banners te werken kun jij er dus ook nog wat aan verdienen tot 8% maximaal. Dit kost weinig tijd en kan toch aardig oplopen wanneer je hier heel actief bent.

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...