Affiliate marketing Booking.com

Booking.com is een van de populairste webwinkels waar mensen een vakantie kunnen boeken, maar zij hebben ook een affiliate marketing systeem. Om het grote platform nog bekender te maken onder de mensen kun je met affiliate marketing producten en diensten van Booking.com gaan verkopen. In het affiliate systeem kun je zelf bepalen hoe de banners, links of andere promotiematerialen er uit komen te zien. Als het voorbeeld je bevalt dan kun je het met een widget op je website plaatsen. 

Voor een Content Managment Systems (CMS) zoals WordPress zijn er ook plugins waarmee je nog makkelijker producten toevoegt. Je kunt in slechts enkele stappen een zoekveld voor bijvoorbeeld een bestemming of accommodatie aan je website toevoegen. Daarnaast kun je ook banners op de website plaatsen vanuit de plugin. Tevens kunnen zij je ook helpen bij het maken van deeplinks in informatie artikelen of blogberichten. Het is onderdeel van Booking Holidays wat wereldleider is in online reisdiensten. De naamsbekendheid is groot en jij kunt geld verdienen aan het plaatsen van advertenties op je website, webshop of blog.

Hoe werkt affiliate marketing Booking.com

Via de affiliate marketing pagina op Booking.com kun je jezelf registreren als affiliate. Je kunt jezelf niet alleen als particulier registreren, maar ook op een bedrijfsnaam. De eerste stap is het invullen van je persoonlijke gegevens. Vervolgens wordt er ook nog gevraagd naar de zakelijke gegevens indien dit van toepassing is. Bij de laatste stap worden je gegevens gecontroleerd en bij goedkeuring kun je direct beginnen met het verkopen van deals, accommodaties en andere reisdiensten. Het is belangrijk dat je website of blog ook echt gaat over reizen en voldoende bezoekers heeft.

Het kan zijn dat je afgewezen wordt omdat de website die je opgegeven hebt niet voldoet aan de kwaliteitsnormen. Dit kan komen doordat een website net nieuw is of nog helemaal niet online is. Daarnaast wordt er ook gekeken of er wel voldoend reisgerealteerde content op de website staat. Wanneer dit niet het geval is kan je aanvraag afgewezen worden. Daarnaast moet je een constant aantal bezoekers hebben op je website en het liefste zo hoog mogelijk. Ze vragen de gegevens van meerdere maanden op voordat je goedgekeurd kan worden. Je mag niet adverteren op websites van derden zoals een social media pagina.

Wat kun je via dit netwerk gaan verkopen?

Via het affiliate marketing netwerk van Booking.com kun je reizen gaan verkopen. Dit kan gaan over huizen, hotels, villa’s, campings of andere overnachtingsmogelijkheden. Tevens kunnen klanten er ook voor kiezen om hier vervoer bij af te nemen. Het is dus ook mogelijk om bijvoorbeeld een autoverhuur hierbij te combineren. Sommige plekken zijn alleen met het vliegtuig te bereiken en ook de vluchten kun je als affiliate verkopen. Ook kun je deals verkopen voor bezienswaardigheden in grote steden en attracties. Tevens kun je ook luchthaven taxiritten verkopen. Wanneer mensen zelf al een vliegticket hebben, maar niet naar het hotel of de accommodatie willen lopen dan is dit een goede oplossing. Het is dus een uitgebreid pakket aan diensten wat je via dit netwerk kunt gaan verkopen. De commissies kunnen hierbij aardig oplopen. Hoe meer accommodaties je verkoopt in een maand, hoe hoger de affiliate vergoeding is. Dit begint bij 25% en kan oplopen tot 40%.

Accomadaties verhuren met affiliate marketing Booking.com

Het grootste deel van de gebruikers van affiliate marketing via Booking.com richt zich op het verkopen van accommodaties. Dit komt omdat het platform daar ook het meest bekend om staat. Daarnaast kun je hier ook de hoogste commissies op verdienen. Vergeleken met andere affiliate marketing netwerken is dit een van de beste verdienende. Bij de meeste van deze netwerken krijg je maar 8-14 % en dat is bij Booking.com wel anders. Echter loop je ook wel meer risico omdat klanten altijd kunnen annuleren hier. Om deze reden kan het ook 2 maanden duren voordat een transactie goedgekeurd is en uitbetaald wordt. Zodra de accommodatie het geld ontvangen heeft voor de overnachting dan zullen zij een signaal geven aan Booking.com. Wanneer zij deze ontvangen hebben wordt het binnen een maand uitbetaald. In totaal kan het dus 3 maanden duren, maar gezien de verdiensten is dat het wachten wel waard.

Kamers verhuren met affiliate marketing Booking.com

Naast accommodaties kun je via affiliate marketing van Booking.om ook kamers verhuren. Steeds meer mensen kiezen ervoor om samen of alleen op vakantie te gaan. Ze hebben dan niks aan een grote villa of chalet. Daarnaast zijn de kamers vaak prima geschikt voor 1 of 2 personen. Er zijn natuurlijk ook luxe kamers voorzien van alle gemakken die ooit wel voor maximaal 6 personen geschikt zijn. Vaak zijn kamers goedkoper waardoor veel mensen ervoor kiezen. Wanneer je op vakantie gaat is een bed fijn om op te liggen, maar je bent veelal buiten de deur. Je gaat tenslotte op vakantie om de mooie omgeving te bekijken waarbij de luxe niet altijd even belangrijk is. Het is natuurlijk wel mooi meegenomen als het erbij zit.

Autoverhuur en luchthaventaxi verkopen

Het affiliate marketing paket van Booking.com bied naast slaapplekken ook mogelijkheden voor vervoer. Er zijn veel mensen die graag alles op 1 plek willen regelen. Het is dus wel handig als je een vlucht boekt via Booking.com dat je dan ook vervoer hebt naar het hotel, chalet of andere accommodatie. Hierbij wordt er vaak gekozen voor de luchthaventaxi die je naar de locatie brengt met je inboedel. Daarnaast kun je ook een auto huren die klaarstaat wanneer je aankomt. 

Je kunt online alles al invullen waardoor je alleen de sleutels hoeft op te halen en aan kunt rijden. Bijna alle gegevens voer je voor vertrek al in waardoor je maximaal kunt genieten van de vakantie. Het is dus een interessant dienst om extra te promoten als affiliate. Je kunt er zo voor zorgen dat de commissie hoog oploopt. Hiervoor is het verstandig om goede content te schrijven. Zo kun je over een locatie schrijven en daar tussenin voeg je dan wat banners of links toe van de accommodaties en vervoersmogelijkheden. Op deze manier nemen de meeste mensen meerdere dingen af en kun jij dus ook onderaan de streep meer overhouden.

Klanten goedkope vluchten laten boeken via affiliate marketing Booking.com

Het affiliate systeem van Booking.com biedt je ook de mogelijkheden om vluchten te verkopen. Dit is een dienst waar veel naar gezocht wordt en wat je dus ook ideaal kunt gebruiken op een vergelijkingswebsite. Je kunt met een plugin makkelijk de hele productfeed inladen op een WordPress website. Daarnaast kun je ook een zoekveld toevoegen waarin de mensen de locatie invoeren. Vervolgens kunnen zij ook de vertrek en terugkomst datum invoeren. In 1 klik worden zij naar de juiste pagina doorgestuurd waardoor het bestelproces snel verloopt. Zo kun jij ook het beste verkopen realiseren en dit kost niet eens veel tijd. Eenmalig hoeft deze plugin maar geïnstalleerd te worden. Daarnaast zou je ook nog een dealzoeker toe kunnen voegen. Hierin kunnen mensen afgeprijsde reizen vinden waardoor ze nog meer gaan besparen. Er zijn al veel affiliates die hiermee een passief inkomen hebben opgebouwd.

Wat zijn de verdiensten via affiliate marketing Booking.com

Het affiliate marketing programma van Booking.com heeft duidelijke vergoedingen voor de mensen die hiermee willen starten. Tot 50 boekingen per maand verdien je een commissie van 25%. Vervolgens is de volgende stap om 150 boekingen per maand te realiseren. Hier ontvang je dan 30% voor. Tot 500 boekingen per maand gaat dit percentage nogmaals met 5% omhoog waardoor je totaal op 35% uitkomt. De mensen die het echt heel goed doen en boven de 500 boekingen per maand uitkomen kunnen zelf 40% aan vergoedingen ontvangen. Elke maand kijkt Booking.com na welke reserveringen doorgegaan zijn en betaald. Als dit allemaal in orde is dan krijg je dit aan het begin van de maand uitbetaald. Zijn er mensen die de reis of accommodatie hebben geannuleerd dan zul je zien dat er een credit nota verschijnt. Dit bedrag wordt afgetrokken van de vergoeding die je normaliter deze maand gekregen zou hebben.

Op welke soort websites kun je dit gebruiken?

Affiliate marketing van Booking.com is op bijna alle websites toegestaan. Echter kijken zij wel naar de relevantie van de website. Het moet dan wel gaan om een prijsvergelijker of in de richting van reizen zijn. Aan het begin van de registratie zal dit meteen bekeken worden. Vervolgens kijken ze ook nog naar het aantal bezoekers die de website heeft gehad de afgelopen maanden. Wanneer je niet veel lezers hebt zul je dus ook niet kunnen deelnemen aan dit programma. Daarnaast kun je ook veel promotiematerialen voor je website vinden in dit affiliate marketing programma. Naast de klassieke banners en links hebben ze ook een kaartwidget waarmee klanten kunnen zoeken op de kaart. Dit is vaak wat makkelijker als alleen een specifieke regio. De meeste mensen willen in de buurt van openbaar vervoer of een centrum zitten. Op deze manier kunnen ze optimaal genieten van hun vakantie.

Welke promotiematerialen heeft het affiliate marketing programma van Booking.com

Er zijn promotiematerialen in het affiliate marketing programma van Booking.com. De gebruikers hebben een website die gemaakt is met WordPress. Hier hebben ze verschillende plugins voor waarmee je alle producten van Booking.com kunt inladen. Tevens kun je daarmee ook een selectie maken en importeren. Het opzetten van de advertenties, banners en producten neemt dus weinig tijd in beslag. Ook kun je verschillende soorten zoekvelden in de website verwerken. De mensen hoeven daarbij alleen een plaatsnaam, locatie of hotel in te voeren om meteen naar de juiste pagina te komen. Je genereert een passief inkomen door deze handige tools waardoor het ook weinig tijd in beslag neemt. Ook kun je een dealzoeker integreren die de klanten laat zien waar de meeste korting is. Tevens is het ook mogelijk om een inspirerend zoekveld te integreren waardoor mensen alvast een impressie van de sfeer van het land of de plaats krijgen.

De voordelen van affiliate marketing Booking.com

Het grootste voordeel van affiliate marketing van Booking.com is wel de naamsbekendheid wereldwijd van dit bedrijf. Ze zijn als het ware de meeste bekende reisorganisatie online die de mensen in binnen en buitenland kennen. Daarnaast kost het weinig tijd om alles toe te voegen aan de website. Dit komt door de volgende tools:

  • Zoekveld voor het vinden van specifieke accommodaties of in de buurt van een bepaald land, regio of stad.
  • Visueel zoekveld met inspiratie wanneer mensen hun bestemming invoeren
  • Speciale WordPress plug-in voor het meest gebruikte CMS systeem wereldwijd
  • Dealzoeker voor het vinden van de allergoedkoopste prijzen
  • Banners om extra aandacht te trekken op jouw website of webshop. Dit kan door middel van teksten, afbeeldingen en bewegende visuele elementen.
  • Kaartwidget voor het vinden van alle accommodaties in een bepaald gebied. Er wordt duidelijk aangegeven per locatie wat de prijzen zijn

Voor mensen die geen technische kennis hebben over het maken van een website, blog of webshop is dit ook zeer toegankelijk. Met het affiliate programma creëer en maak je er het beste van voor jezelf.

Meer verkopen realiseren op je website of blog

Om nog meer verkopen te realiseren voor het affiliate marketing programma van Booking.com zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Een goed voorbeeld is linkbuilding waarbij je op zoek gaat naar links met hoge waardes en relevantie. Deze kunnen een gedeelte van de waarde doorgeven waardoor jij uiteindelijk ook hoger in de zoekmachine komt te staan. Tevens kun je de website ook optimaliseren voor mobiele gebruikers. Meer als de helft van de mensen doet een zoekopdracht op een mobiel apparaat en op basis van locatie. 

Daarnaast kun je ook zoekmachineoptimalisatie (SEO) toepassen op de website. Door het schrijven van unieke content en een juiste navigatie door de website, webshop of blog heen kun je meer bezoekers verwachten. De bezoekers van je website zullen ook regelmatig terugkeren doordat ze alles makkelijk kunnen vinden. Er zijn nog vele marketingmogelijkheden meer. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met het team van Nibram. Zij kunnen je een eerlijk en transparant advies geven over wat jij kunt bereiken en hoe je dit in samenwerking met ons kunt doen.

Tips voor reisbloggers die gebruik maken van affiliate marketing Booking.com

Er zijn een paar basistips voor het gebruik van het affiliate marketing netwerk van Booking.com. Zo is het verstandig om een selectie van locaties te maken waar je al over geschreven hebt op je website. Hieronder kun je bijvoorbeeld een banner toevoegen van Booking.com waardoor klanten geatendeerd worden op de vervoersmogelijkheden naar de bestemming en daarbuiten. Dit is slecht enkele minuten werk, maar je kunt hier een aardige vergoeding mee verdienen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om zoekvelden toe te voegen aan jouw website. Wanneer bezoekers een accommodatie in de buurt van een locatie waarover jij geschreven hebt willen zoeken dan doen ze dit extra snel. Tevens kun je dit ook op basis van een kaart laten doen met de kaartwidget. Er zijn diverse WordPress plugins die je kunt koppelen aan het affiliate systeem van Booking.com. Dit kan veel tijd schelen!

Samenvatting

Affiliate marketing van Booking.com wordt voor steeds meer mensen populair. Wanneer je hobbymatig veel plekken over de hele wereld bezoekt en daarover schrijft is dit zeker interessant. Met een paar minuten werk per artikel kun je ervoor zorgen dat er een passief inkomen ontstaat. De bezoekers worden geattendeerd op het feit van de mogelijkheden bij Booking.com. In de meeste gevallen boeken zij dan ook via deze website omdat jouw verhalen zo enthousiast makend zijn dat ze je advies volgen. Jij kunt vervolgens een vergoeding verdienen oplopend tot wel 40%. Op deze manier verdien je ook nog eens wat met de website of het blog. Zo maak je geen kosten meer en wellicht maak je ook nog een beetje winst.

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...