Affiliate marketing conversie

Affiliate marketing conversie is gericht op het behalen van nieuwe inschrijvingen of het verkopen van producten. Als affiliate kun je geld verdienen met het werven van nieuwe klanten voor bedrijven of organisaties. Soms geven zij een vergoeding voor bijvoorbeeld een inschrijving op een nieuwsbrief of proefperiode. Andere keren willen ze eerst wat verkopen waaraan jij een leuke commissie aan kunt verdienen. Gemiddeld verdien je hier zo’n 5 tot 8 % aan, maar in sommige gevallen kan het oplopen tot wel 14 procent. Dit is natuurlijk afhankelijk van het netwerk waar jij jezelf bij aansluit. 

De term conversie is een breed begrip in de online wereld. Het ene bedrijf wil dit bereiken met actieve abonnementen terwijl andere kiezen voor actietarieven. Als je goed het internet afgespeurd kun je met regelmaat van deze aanbiedingen profiteren. Vaak is het bij abonnementen zo dat je elk jaar 1 keer in aanmerking komt voor een proefperiode. Tevens heb je ook black friday en op dat moment zijn de prijzen echt extreem laag. Echter is dit wel het beste verdienmodel voor de mensen die aan affiliate marketing doen.

Hoe kun jij verdienen aan een affiliate marketing conversie

Er zijn verschillende manieren waarop jij verdient aan een conversie bij affiliate marketing. Een conversie is niets meer of minder als het bereiken van een transactie. Je kunt dus bijvoorbeeld een online product verkopen. Wanneer jij dit doet dan is er meestal een vast percentage afgesproken wat je kunt verdienen. Ook kun je offline producten verkopen. Neem bijvoorbeeld Bol.com en Coolblue waarbij je bijna het hele assortiment kunt gaan verkopen. Tevens is het ook mogelijk om conversies te genereren door middel van een gratis offerte aanvraag. Vaak krijg je dan een kleine vergoeding voor de aanvraag en een percentage voor de daadwerkelijk aanschaf van producten of diensten. Je kunt dus als het ware dubbel verdienen. Ook het afsluiten van abonnementen voor streamingdiensten valt onder deze vorm van affiliate marketing. Gezien de vele online diensten die er zijn zal dit in de toekomst nog meer op kunnen gaan leveren.

Waarom geven bedrijven hier een vergoeding voor?

Bedrijven geven een vergoeding voor affiliate marketing conversie om zo ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen hun producten of diensten gaan verkopen. Daarnaast kost het voor jou ook tijd om hier eenmalig over te schrijven of een link toe te voegen aan een artikel. Tevens zijn er ook banners die je op meerdere plekken op de website kunt toevoegen. Sommige aanbieders hebben zelfs widgets zoals het vergelijken van prijzen of het zoeken van producten op jouw website. Naast dat er tijd in gaat zitten willen bedrijven je natuurlijk ook bedanken voor het aanleveren van nieuwe klanten. 

Een beloning is wel op zijn plaats wanneer hun mogelijk een klant voor jaren in hun database hebben. Vaak kun je deze vorm van marketing aanbieden als uitbreiding op de diensten die je wel aanbiedt. Zo kun je de klanten toch voorzien van alle diensten en houd je hier zelf een leuke vergoeding aan over. Wanneer je veel over tech producten schrijft is het helemaal interessant. Door tussen de ervaringen die jij hebt met dit onderwerp links of banners te zetten kun jij geld verdienen. Vaak kost dit maar enkele minuten tijd per pagina of blog.

Wie kunnen er deelnemen aan affiliate marketing conversie programma’s

In principe kan iedereen meedoen aan het affiliate marketing conversie programma. Wel kan het zijn dat bedrijven aanvullende voorwaarden stellen. Zo zijn er veel bedrijven die exclusiviteit van jou vereisen dat jij alleen hun producten of diensten gaat verkopen. Dit kun je doen, maar denk hier wel goed over na. Vaak zit er een lange opzegtermijn op en kun je niet zomaar doorpakken met andere artikelen. Gelukkig hebben de meeste bedrijven dit niet want dan zouden ze ook niet veel mensen vinden voor het verkopen van hun producten of diensten. Sommige bedrijven kijken ook naar de website of blog die jij hebt in de algemene zin. 

Het onderwerp moet dan wel relevant zijn bij de producten en dit kan mogelijk een reden tot afwijzing. Soms is het ook zo dat ze kijken naar het aantal bezoekers wat jouw website heeft. Dit kunnen zij met SEO tools bekijken en wanneer dit onvoldoende blijkt kan dit ook een reden tot afwijzing zijn. Wanneer je gewoon normaal voldoet aan alle voorwaarden dan is er een groot netwerk waaruit je kunt kiezen. Je kunt jezelf ook aanmelden bij verzamel netwerken zoals TradeTracker, Awin, Daisycon of Tradedoubler. Zij hebben meerdere bedrijven op 1 plek verzameld zodat je jezelf ook goed kunt oriënteren. Uiteindelijk is het voor beide partijen voordelig wanneer er zoveel mogelijk verkopen worden gerealiseerd.

Het voordeel van affiliate marketing conversie

Affiliate marketing conversie is heel toegankelijk voor de mensen. Je hebt in de meeste gevallen namelijk geen technische kennis nodig om hiermee te beginnen. De meeste netwerken hebben promotiemateriaal zoals links en banners waarvan je de code alleen hoeft te kopiëren en te plakken. Zo kun jij het precies op de juiste plek op je website. Maar daarnaast is het ook een manier om geld te verdienen aan  bijvoorbeeld een blog. We zien steeds meer mensen die een blog hebben en voor deze vorm van marketing kiezen. 

Wanneer je schrijft over gameconsoles zoals Playstation, Xbox of andere game consoles dan heb je een breed bereik. Je kunt dan ook makkelijk tussen de lijntjes door kleuren en daar links of banners van producten plakken. De meeste van dit soort sites hebben ook wel 20.000 bezoekers of meer per maand. Dit maakt het niet alleen voor hen, maar ook voor de bedrijven interessant. Zo zie je dat ze een review schrijven over een game of een top 10 headsets maken en daarvoor de producten van bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue bijzetten. Daarnaast schrijven zij ook over de accessoires en controllers e.d. Ook hier kunnen zij geld aan verdienen wat in de praktijk vaak neerkomt op een paar honderd euro per maand.

Waarvoor wordt een affiliate marketing conversie gebruikt?

Bloggers en websitebeheerders gebruiken affiliate marketing conversie voor inkomsten te genereren op hun website. Bedrijven gebruiken dit juist voor het vinden van nieuwe klanten. Hier spelen ze slim op in door er een leuke vergoeding tegenover te zetten. Bij de meeste platformen beschik je binnen een maand over je vergoeding. Echter kan dit ook langer duren als een adverteerder dat aangeeft. Je hebt namelijk ook te maken met een herroepingsrecht van 14 dagen minimaal waardoor het voor bedrijven ook veel tijd in beslag neemt. Een ervaren affiliate publisher heeft hier dan ook geen problemen mee. Zij doen dit werk al zolang dat ze ook weten dat het geld altijd wel komt. Veel mensen doen dit als bijbaan in de avonduren naast hun huidige baan of studie. Wanneer je het hebt opgezet dan neemt het maar weinig tijd in beslag.

Een website, webshop of blog hiervoor inrichten

Het is heel eenvoudig om een website, webshop of blog in te richten voor affiliate marketing conversie. Als je kijkt naar de grote aanbieders zoals Daisycon en Tradetracker dan zie je dat zij veel promotiematerialen ter beschikking stellen. Bij de meeste aanbieders heb je de keuze uit verschillende banners. Hier staan dan afbeeldingen, prijzen, reviews of andere elementen op zodat de producten nog beter kunnen verkopen. Daarnaast heb je bij het affiliate marketing programma van Booking.com nog meer tools. Zij hebben een WordPress plugin die het makkelijk maakt om alles te importeren. Daarnaast hebben zij ook modules waarmee je snel een vergelijkingswebsite kunt opzetten. Ook hebben zij een kaart widget waarmee mensen op locatie hotels en accommodaties kunnen vinden. Bij Bol.com en Coolblue zie je ook vaak acties. Deze kunnen met een API verbinding automatisch worden ingeladen.

Aandachtspunten om meer conversies te genereren

Er zijn een aantal aandachtspunten om het maximale uit affiliate marketing conversie te kunnen halen. Zo is het standaard goed voor je website of blog als deze binnen 3 seconden geladen is. Sinds Juni zien wij dat zoekmachines zoals Google hier ook de positie van een website mee bepalen. Daarnaast kun je hem ook optimaliseren voor de zoekmachine met metagegevens. Bij CMS websites zijn hier handige plugins voor, maar je hebt ook HTML tags die je hiervoor kunt gebruiken. Door je zoekwoorden in de metagegevens te vermelden kan de zoekmachine hier ook beter op reageren. 

Daarnaast kun je ook kiezen voor gratis en betaalde linkbuilding. Hierbij ga jij of een ervaren marketeer op zoek naar mogelijkheden bij andere websites zodat zij naar je gaan verwijzen. Dit kan op basis van linkruil zijn, maar ook tegen een financiële vergoeding. Het is hierbij wel verstandig om op het onderwerp van de website te letten, en de domein waardes die zij hebben. Hoe relevanter en hoger dit is hoe beter Google je website zal waarderen. Je zou dat kunnen vergelijken met de mond tot mond reclame waar we vroeger in leefde. Het enige verschil is dat Google onderscheid kan maken tussen toxic en normale links.

Hoeveel kun je verdienen met een affiliate marketing conversie

Het is afhankelijk van een aantal factoren wat je kunt verdienen met affiliate marketing. Bij de grotere bedrijven zie je vaak een vergoeding variërend tussen de 8 en 12 procent. Dit is lager als bij de onbekende bedrijven omdat deze bedrijven in principe toch wel de klant weten te bereiken. Echter zijn ze niet de beroerdste en als jij dat ook voor hen doet mag er ook een vergoeding tegenover staan. Afhankelijk van de waarde van de producten kan dit oplopen tot een paar honderd of duizend euro per website per maand. 

Sommige mensen maken zelfs gebruik van verschillende netwerken. Let wel op de voorwaarde want soms wordt er exclusiviteit gevraagd. Bij affiliate netwerken heb je vaak ook de keuze uit onbekende netwerken. Zij geven een vergoeding tot wel 50% van de aanschafwaarde of een leuk vast bedrag. Als je naar de marge kijkt kan dit wel interessant zijn, maar in de praktijk is de bedrijfsnaam vaak eerder een reden om te kiezen voor een bedrijf. Je zou dus kunnen stellen dat een lagere marge voor een hogere omzet zou kunnen zorgen.

Sociale kanalen inzetten voor nog betere resultaten

Sociale kanalen kun je ook gebruiken voor het verkopen van producten uit het affiliate marketing conversie netwerk. Echter zijn er veel bedrijven die dit verbieden. Daar hebben zij vaak ook gegronde redenen voor zoals dat zij dit niet willen of dat je hun op onnodige kosten jaagt omdat zij ook zelf actief zijn op social media. Je zou dus wel een informatief artikel kunnen schrijven over een bepaald product wat ze verder kunnen lezen op jouw website of blog. Vervolgens mag hier dan wel de link of banner ingezet worden en op deze manier kun je dus nog meer mensen bereiken. Zorg er wel voor dat dit mag van de bedrijven en pleeg indien nodig overleg. Bij de meeste netwerken kun je direct contact opnemen met de juiste persoon hiervoor. Mocht dit niet mogelijk zijn dan gaat het affiliate netwerk vaak met de opdrachtgever in gesprek. 

Affiliate marketing conversie maken met een blog

Op steeds meer blogs zie je dat er gebruik gemaakt wordt van affiliate marketing conversie. Dit komt omdat het vaak maar weinig tijd in beslag neemt. Het is dus interessant voor bloggers om net even wat extra tijd hierin te steken. Vaak hebben zij unieke content die goed rankt in de zoekmachines. Dit leidt niet alleen tot meer weergaves van de website, maar kan conversies ook motiveren. Om deze reden zijn bedrijven dan ook altijd op zoek naar bloggers en influencers die hun producten willen verkopen. Naast de affiliate mogelijkheden zijn er ook influencer netwerken. Hier kun je honderden tot duizenden euro’s verdienen als je maar genoeg volgers hebt. Uiteindelijk kan dit een lucratieve business zijn waardoor je eerder kunt stoppen met werken.

Selecteer de juiste bedrijven voor affiliate marketing conversie

Het is belangrijk om bij affiliate marketing conversie selectief te zijn met de bedrijven. Bij de meeste netwerken kun je een gratis account aanmaken. Op deze manier zie je welke bedrijven er in dit netwerk actief zijn en welke vergoedingen zij geven voor het verkopen van producten of diensten. Daarnaast is het ook verstandig om op de bekendheid van een bedrijf te letten. Een bekend bedrijf met een leuke vergoeding kan meer verkopen realiseren als een onbekend bedrijf met een super hoge vergoeding. Tevens moet je ook altijd goed de voorwaarden van een bedrijf lezen. 

Sommige bedrijven leggen je restricties op en het is dan aan jou de keus of je dit wilt of niet. Gelukkig laten de meeste bedrijven bijna alles toe. Dit is dan ook de meest effectieve manier om verkopen te realiseren. in sommige gevallen resulteren meer verkopen uiteindelijk in een nog hoger percentage. Een goed voorbeeld hiervan is Booking.com. Bij reizen die je tot 50 per maand verkoopt krijg je 25%, maar bij verkoop van meer als 500 reizen krijg je 40%. Ook kun je de prestaties vaak monitoren via een dashboard. Zo zie je welke producten of diensten het goed doen en welke nog verbeterd kunnen worden. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk te verkopen en dit kun je aflezen aan het gedrag van bezoekers. Als je hier niet uitkomt dan kun je dit ook laten doen door Nibram.

Betrek het publiek van je website bij de producten

Je kunt een conversie genereren met affiliate marketing door je publiek te betrekken bij producten. Dit kun je doen door een goede en uitgebreide product uitleg te geven, maar soms is een korte samenvatting ook al voldoende. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om reviews te schrijven over producten. Op deze manier deel je de ervaringen van een product met andere mensen. Doordat jij enthousiast bent worden hun dit ook. Het is dan ook verstandig om op meerdere plekken op deze pagina een banner of link te zetten. Wanneer de mensen heel enthousiast zijn dan moeten ze direct dat product kunnen kopen. Ook kan je met zoekmachinemarketing (SEO) een hoge positie in Google of Bing halen. Op de lange termijn levert dit de meeste bezoekers op. Daarnaast kun je het product ook promoten op social media zoals Facebook, Twitter of Instagram.

Hoeveel tijd kost het om affiliate marketing conversie websites te onderhouden?

Het bijhouden van een website doe je altijd al, maar om affiliate marketing hier aan toe te voegen is weer een ander verhaal. Wanneer je de keuze maakt dan heb je meestal zon 32-46 uur nodig om de website hiervoor klaar te maken. Echter wanneer het eenmaal zover is kost het maar enkele uren per maand om dit goed bij te houden. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de relevante producten toevoegen aan de artikelen die je schrijft. Zonder technische kennis kan dit gedaan worden. Door de vele plugins die er zijn voor CMS websites wordt er veel werk uit handen genomen. Op deze manier hoef je alleen de producten toe te voegen en prestaties bij te houden.

Begin nu met het maken van een affiliate marketing conversie

Begin vandaag nog met affiliate marketing conversie zodat ook jij een leuk inkomen bij elkaar kunt verzamelen. De mensen die dit in hun vrije tijd een paar uurtjes doen verdienen al snel honderden euro’s per maand. Het kost wel even tijd om een reputatie op te bouwen, maar daarna kan een kind de was doen. Ook kun je meerdere affiliate netwerken met elkaar combineren. Zo kun je de lezers van jouw blog of website een heel divers aanbod aanbieden. Hoe meer keuze ze hebben hoe hoger het inkomen kan worden. Vaak kiezen mensen voor de laagste prijs en dit zijn vaak de nieuwere bedrijven. Voor deze bedrijven staan ook vaak hoge commissies.

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...