Affiliate marketing dropshipping

Dropshipping is iets wat in heel veel verschillende landen steeds groter wordt en ook steeds belangrijker wordt. Het wordt steeds belangrijker omdat steeds meer mensen gebruik gaan maken van dropshipping. Verder zijn er ook steeds meer mensen die een bedrijf in beginnen. Op het moment dat je een bedrijf hebt, kan ook gebruik maken van affiliate marketing. Affiliate marketing en dropshipping liggen toch nog dicht bij elkaar, maar aan de andere kant ook heel erg ver uit elkaar. Het kan handig zijn om de verschillen hiertussen te weten om zeker te weten dat je voor de juiste kiest.


Wat is dropshipping

Voordat je het verschil moet weten, moet je eerst weten wat dropshipping dan precies inhoudt. Dit is wel zo handig om erachter te komen hoe je precies het verschil kan weten. Dropshipping is eigenlijk niet heel erg moeilijk om uit te leggen. 


Dropshipping gebeurt het door een persoon die een onderneming heeft gestart. Deze ondernemer presenteert zichzelf en ook zijn website, zodat mensen iets bij hem of haar kunnen kopen. Op het moment dat er iets gekocht wordt, wordt deze order doorgestuurd na een groothandel. via deze groothandel worden de producten opgestuurd en vanuit daar krijgt iemand de producten thuisgestuurd.

Dit houdt in dat je als dropshipper je eigen merk en je eigen naam gebruikt, maar dat jij je de producten niet in je huis hoeft te hebben. Dit komt omdat je als dropshipper een samenwerking hebt met andere mensen. Deze bedrijven gaan voor jou verschillende soorten dingen verzenden. 


Dit maakt wel dat soms de verzendtijd veel langer is dan dat nodig was geweest als je zelf een groothandel was geweest. Een dropshipper kan dan ook vaak niet beloven dat iets op tijd aankomt. Dit komt omdat het niet alleen van hem of haar afhankelijk is, maar ook van de groothandel.


Al de producten die de dropshipper uiteindelijk verkoopt, heeft hij niet in zijn bezitting. Al deze producten komen bij een groothandel weg en die worden daar vanuit verstuurd. Op die manier heeft een dropshipper dus producten die hij of zij aanprijst, maar heeft hij geen producten die hij daadwerkelijk in zijn bezit heeft. 


Voor de consument kan dit makkelijk zijn om te zien. Dit komt omdat een dropshipper wel zijn of haar eigen naam gebruikt. Als je affiliate marketing gebruikt, is dit een heel ander verhaal.


Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is ook niet altijd moeilijk om uit te leggen. Dit komt door het feit dat het niet heel erg moeilijk is om toe te passen. Affiliate marketing is namelijk heel erg makkelijk toe te passen op het moment dat je bijvoorbeeld een samenwerking met iemand hebt. 


Een affiliate marketing bedrijf die zorgt ervoor dat de verschillende soorten teksten online komen waar bepaalde links staan naar een andere website toe. Dit houdt in dat een affiliate marketing website volledig anoniem is. Niemand weet dat daar een bepaald bedrijf achter zit, maar er wordt toch reclame gemaakt voor andere bedrijven, waardoor de affiliate marketingbedrijven verdienen.

Een affiliate marketing bedrijf verdient door het feit dat ze een bepaalde percentage aan commissie krijgen op het moment dat er iets verkocht wordt via hun website en via hun link. Je kan als affiliate marketeer er ook veel makkelijker een passief inkomen krijgen. Als een affiliate marketeer is het ook belangrijk om in de gaten te houden waar je precies de tekst online zet. Ook is het belangrijk om te kijken of je niet meer websites nodig hebt. 


Uiteindelijk krijg je als affiliate marketeer juist heel erg veel vaste partners en hoef je je niet druk te maken over het feit dat je vaste klanten moet hebben. Dit is vaak wel het geval bij ander soort bedrijven. Vaste klanten zijn dan heel erg belangrijk.

Bij affiliate marketing ben je dus helemaal anoniem. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken over het feit dat iemand je naam zou kunnen zien staan, want je kunt dit volledig anoniem doen. Er zijn ook maar vrij weinig websites die duidelijk maken waarom ze dit precies doen. 


Het is namelijk een passief inkomen die je kunt gaan opbouwen en dit willen de meeste bedrijven graag aan de grote klok hangen. Heel erg veel verschillende bedrijven maken er wel gebruik van zonder dat mensen dat weten. De links die je vaak op websites ziet staan waar jij op kunt klikken, zijn affiliate links. Als je daar via iets koopt, dan ben je eigenlijk al bezig door een affiliate marketeer ook geld te geven.


Het verschil

Er zit dus zeker wel een groot verschil tussen dropshipping en affiliate marketing. Dropshipping doe je namelijk heel erg groot met je onderneming die iedereen kan zien. Dit doe je absoluut niet bij affiliate marketing. Bij affiliate marketing weet vaak niemand echt wie er achter zit. 


Dat is een van de grote verschillen, maar daarnaast is dropshipping ook iets wat je daadwerkelijk moet gaan kopen. Affiliate marketing is iets wat je als tussenpersoon doet. Dit doe je als dropshipper ook wel, maar op een andere manier. Op het moment dat je adverteert op om met marketing, is het. Toch een hele andere manier dan dropshipping. Dit komt door het feit dat dropshippen toch anders gaat. Als je affiliate marketeer bent, heb je geen last van het feit dat je hebt producten moet regelen of iets in die richting. Dit doet het bedrijf namelijk zelf. Jij hoeft alleen maar een tekst te maken met links erin. Dat is wat je doet als je een affiliate marketeer bent.


Bij dropshipping is dit een heel ander verhaal. Dropshipping is namelijk iets waarbij je zelf alles moet gaan regelen. Alleen verkoopt de groothandel de producten. Uiteindelijk zal je als dropshipper alle klachten en al dat soort dingen op je krijgen. Dit krijg je allemaal niet wanneer jij zelf een affiliate marketeer bent. Een affiliate marketeer is namelijk alleen maar op de achtergrond aanwezig. 

Dit is bij een dropshipper niet zo. Een dropshipper staat volledig in de voorgrond en het is ook belangrijk dat iemand in de voorgrond staat omdat er dan iemand is die aanspreekbaar is. Bij affiliate marketing, doen ze dit niet zo. Dit komt omdat je dan je eigen onderneming gewoon in je beheer hebt. Alleen de producten worden op een andere website aangeprezen.


Er zit dus zeker een heel erg groot verschil tussen affiliate marketing en dropshipping. Over het algemeen is er ook veel meer gedoe op het moment dat je een dropshipper bent dan wanneer je gewoon een adverteerder bent. Er zitten dus zeker een hele hoop voordelen en nadelen aan. 


Als je één van de twee zou willen gaan doen, zou je deze voordelen en nadelen bij elkaar kunnen gaan leggen. Als dropshipper heb je een hele andere verantwoordelijkheid dan als een affiliate marketeer. Het is uiteraard ook maar net of jij graag op de voorgrond wil staan of dat jij op de achtergrond blijft en alleen de links verzorgd.


Het is ook niet al te onbelangrijk om te onthouden dat als jij aan een affiliate marketing doet, dat je een aantal procent krijgt over het bedrag wat iemand koopt. Je krijgt dus niet het volledige aankoopbedrag. Dit is bij dropshipping vaak ook niet zo. 

Bij dropshipping verdien je de winst tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs. Hier zit een aardig groot verschil tussen. Het is dan ook handig om hier wel rekening mee te houden op het moment dat je zoiets wil gaan doen. Over het algemeen zal je met dropshipping in het begin dus meer gaan vanaf verdienen, maar bij affiliate marketing kun je juist weer een heel erg groot passief inkomen gaan opbouwen. 


Er zijn er zeker bepaalde afwegingen die je moet gaan maken. Het beste is om goed te overwegen voordat je zomaar stappen gaat ondernemen. Beiden hebben de verantwoordelijkheid en beiden moeten ook goed onderhouden worden. Daarom is het belangrijk om hier altijd goed naar te kijken.


Kan iedereen beide doen?

Het kan nu natuurlijk zo zijn dat je voor een van de beide heel erg enthousiast bent geworden en dat je dit graag wil doen. Eigenlijk kun je beide doen. Als je maar een investering kan gaan doen of investeren in de vorm van tijd. De één zal wat makkelijker zijn om te doen dan de ander en van de één zal je ook meer weten dan anders, dus het is handig om je eerst goed in te lezen over het gene wat jij wil gaan doen. Het is namelijk niet altijd om een hek om goed te weten waar je aan begint en dat je niet onnodige fouten gaat maken.


Iedereen kan beide doen, maar het is wel belangrijk om te bepalen of jij anoniem wil blijven, of dat jij juist wel met je hoofd op het internet wil staan. Dropshipping is iets wat vaker fout gaat dan affiliate marketing. Dropshipping gaat vaak fout, omdat degene die bij dropshipping niet duidelijk is over de levertijd of over andere bepaalde dingen. 


Dit is ook wel vaker in het nieuws gekomen. Daarom is het wel handig als je wil gaan dropshippen dat je duidelijk bent over de levertijd en hoe het allemaal precies in elkaar zit tegenover je consument. Op die manier voorkom je een hele hoop gezeur.


De consument heeft recht om te weten op het feit waar je mee bezig bent en wat er precies verkocht wordt. Daarom is het belangrijk welk beroep je ook doet of welke van de twee ook ga kiezen dat je duidelijk bent tegenover je consument en dat je duidelijk laat weten wat je wel en wat je niet kan bieden. Op die manier weet je zeker dat je bedrijf uiteindelijk wel goed gaat lopen omdat je eerlijk bent.

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...