Affiliate marketing KLM

Bij KLM affiliate marketing kun je commissies verdienen tot 1,5% van het aankoopbedrag. Dit lijkt in het begin weinig, maar wanneer je een fanatieke reisblogger bent kan het aardig oplopen. Er zijn zelfs mensen die er meer als 100 euro per week mee verdienen. Dit is natuurlijk mooi meegenomen. Ook reisbureaus werken soms via deze methode. Zo kunnen zij een bestemming die niet in hun assortiment zit toch aanbieden en hier een vergoeding aan overhouden. Bij korte vluchten is de vergoeding 1% en bij de langere afstanden 1,5%. Een ander groot voordeel is dat KLM voldoen promotiemateriaal heeft. Dit hoef je enkel onder de informatie op je website of blog te zetten. 

Je kunt dat doen door tekstlinks te gebruiken, maar ook kun je ervoor kiezen om banners en advertenties te gebruiken. Veel mensen kiezen voor banners omdat deze visueel opvallen en dat verkoopt vandaag de dag steeds beter. Daarnaast worden de transacties snel goedgekeurd en beschik je binnen 30 dagen over saldo in je account. Wanneer je de drempelwaarde voor een uitbetaling hebt bereikt dan kun je het laten uitbetalen. Ook kun je volledige productfeeds laden vanuit het systeem van KLM waardoor je weinig werk eraan hebt. Daarnaast zijn er veel mobiele tools die je kunt gebruiken voor mobiele website of blogs. Steeds meer mensen zoeken vanaf een mobiel apparaat dus dit is zeker interessant.

Hoe werkt KLM affiliate marketing?

Via een speciale website kun je jezelf aanmelden voor KLM affiliate marketing. In principe kan iedere website beheerder of blogger zich aanmelden. Echter willen ze niet dat je gebruik maakt van SEA(Search Engine Advertising). Dit houdt in dat je wel de producten mag aanprijzen op je eigen website, maar dat het niet de bedoeling is dat je betaalde advertenties in de zoekmachine of op social media plaatst. Tevens is dat ook niet lonend omdat de commissies relatief laag zijn en je er dan weinig tot geen winst op zou kunnen maken. KLM adverteert immers zelf al op deze plekken en je wil tegen elkaar gaan concurreren. Dan zou je namelijk voor jezelf, maar ook voor KLM de advertentiekosten vele malen duurder maken. 

Voor mensen die een vergelijkingswebsite hebben voor bijvoorbeeld prijzen te vergelijken van verschillende maatschappijen hebben zij een API plugin. Hiervoor moet je even contact opnemen met KLM en zij leggen je dan de mogelijkheden uit.

Wie kunnen zich hiervoor registreren?

Bijna iedereen kan zich registeren voor het KLM affiliate marketing programma. Echter willen ze niet dat reisbureaus en organisaties zich hier registreren. Hier zijn namelijk andere programma’s voor en deze lonen ook meer voor de organisaties. Echter kun je natuurlijk als reisblogger jezelf wel registreren. Jij schrijf bijvoorbeeld een artikel over een reis naar Zwitserland en daar voeg je dan de mogelijkheden van een vlucht aan toe. Dit kun je doen door tekstlinks in het artikel te plaatsen, maar ook met behulp van banners kun je bezoekers attenderen op de mogelijkheden van KLM. 

Het is een kleine moeite om dit naast je eigen reisbeleving te plaatsen en je kunt er ook nog geld mee verdienen. Natuurlijk zijn er ook mensen die een vergelijkingswebsite hebben voor diverse producten en diensten. Ook zij kunnen zichzelf aanmelden, maar moeten even contact opnemen met KLM voor de mogelijkheden. Op de korte vluchten kun je 1% van het aankoopbedrag verdienen. Daarnaast kun je op de langere vluchten 1,5% verdienen. Wanneer iemand een reis maak van 1000 euro dan kun je dus €10-€15 verdienen.

Wat is het verdienmodel van KLM affiliate marketing

Het verdienmodel van KLM affiliate marketing is redelijk interessant voor mensen met een website die gericht is op vakantiebestemmingen of meer van de wereld zien. Het percentage is wel iets wat de mensen afschrikt omdat dit relatief laag is vergeleken met andere producten of diensten. Echter wil dit niet zeggen dat je minder gaat verdienen als een ander. KLM is een maatschappij die zowel in Nederland als Frankrijk erg populair is. De merknaam KLM is een begrip voor jong en oud waardoor de herkenbaarheid en betrokkenheid van mensen om een aankoop te doen groot is. Daarnaast hebben zij ook een uitgebreide collectie aan visuele promotiematerialen. Hierdoor valt het nog meer op wanneer er een acties is. Dit kan uitgedrukt worden in een percentage wat de mensen besparen, maar ook op de klassieke van voor manier.

Afhankelijk van hoeveel berichten je plaatst op de website en hoeveel bezoekers jouw website trekt kun je hier toch aardig aan verdienen. Je kunt namelijk een wereldreis verkopen aan mensen vanaf €1499,-. Dit is een erg populair item in de samenleving, maar dan is 1% ook €22,48 commissie voor jou. Grote websites of bloggers die veel bezoekers trekken verdienen gemiddeld dan ook tussen de 100 en 750 euro per week hiermee. Ook mag je het combineren met andere affiliate mogelijkheden waardoor je dus dubbele inkomsten vanaf een website of blog kunt genereren.

Welke websites maken er gebruik van KLM affiliate marketing?

Er zijn diverse bloggers en websitebeheerders die zich bezighouden met KLM affiliate marketing. Een goed voorbeeld zijn de vergelijkingswebsites die er zijn te vinden op het internet. Hierbij zijn er duizenden mensen die vakanties verkopen, maar vaak ontbreekt het hier aan het vervoer. Er zijn steeds meer mensen die dus ook de vluchten van KLM via deze manier proberen aan de man te brengen. Ook kun je een website of blog oprichten wat gericht is om tickets van KLM te verkopen. Echter is het wel aan te raden om dan met regelmaat nieuwe content te plaatsen. 

Je kunt er bij KLM zelf voor kiezen welke vluchten je wil promoten op je website. Heb je een algemene website dan kun je er ook voor kiezen om een complete productfeed in te laden. Hiermee bedoelen we dus dat als je over Amerika schrijft dat je met een kleine handeling alle bestemmingen kunt toevoegen op de website. Je kunt ook zelf lijsten samenstellen met de reizen die je wil gaan verkopen. Het is wel verstandig om de resultaten te monitoren. Op deze manier weet je of je misschien voor andere vluchten moet kiezen of dat je wat meer tijd in de content moet steken.

Dit zijn de voordelen

Het grootste voordeel van KLM affiliate marketing is wel het grote aanbod wat ze aan vluchten hebben. Er zijn meer als 125 bestemmingen vanuit Nederland en 1063 wereldwijd verdeeld over 17 landen. Je kunt dus ook ervoor kiezen om de vluchten die net over de Nederlandse grens liggen te verkopen. Hieronder vind je een aantal redenen waarom mensen kiezen voor deze vorm van affiliate marketing:

  • Keuze uit 139 bestemmingen binnen Nederland
  • Ook acties, promoties en last minute deals kun je verkopen
  • Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar waardoor bijna iedereen het wel kent
  • Snelle uitbetalingen meestal binnen 30 dagen
  • Tal van promotiemogelijkheden zoals het ontwerpen van links, banners, mobiele widgets en nog veel meer…

Waarom kiezen bloggers voor KLM affiliate marketing?

Bloggers verdienen meestal geen geld met het schrijven van content waardoor ze aangewezen zijn op grote maatschappijen zoals KLM voor affiliate marketing. Ook bloggers die de hele wereld over reizen en hun belevingen delen kunnen op deze manier geld verdienen. KLM vliegt namelijk naar meerdere bestemmingen wereldwijd. Wanneer jij een goed verhaal hierover schrijft en daar links of banners van KLM aan toevoegt kunnen mensen meteen dezelfde reis boeken. Het is maar een paar minuten werk om zo’n link of banner aan een bericht toe te voegen. Echter kan het wel voor een leuk passief inkomen zorgen. Doordat bloggers unieke content schrijven scoren zij vaak goed met affiliate marketing. Ook vinden de mensen het fijn om een betrouwbare partij hiervoor te hebben.  KLM, Transavia en Corendon zijn in dat opzicht topspelers.

Hoe kun je succesvol werken met KLM affiliate marketing

Er is niet 1 manier om succesvol te worden met KLM affiliate marketing, maar meerdere methodes kunnen het rendabel maken voor je. Het belangrijkste onderdeel is de unieke content die je op de website plaats. Zo kun je ervoor kiezen om verhalen te schrijven over je eigen ervaringen. Echter kun je er ook voor kiezen om verslagen te schrijven over bepaalde gebieden alleen dan in je eigen woorden. Vervolgens verwerk je hier 1 of meerdere links van KLM in en eventueel kun je daar nog een banner aan toevoegen. Tevens zijn er ook widgets en banners die geschikt zijn voor mobiel gebruik. Zo kun je niet alleen de mensen die vanaf een computer jouw website bezoeken bereiken, maar ook de mobiele gebruikers. Dit is een van de belangrijkste groepen aan het worden. Vaak hebben de mensen 1 of meerdere mobiele apparaten waarmee zij snel bestellingen kunnen doen.

Vergelijkingswebsite maken met KLM affiliate marketing

KLM heeft ook verschillende tools in het affiliate marketing programma om een vergelijkingswebsite mee te maken. Er zijn immers steeds meer mensen die een vergelijkingswebsite maken voor prijzen en ervaringen te vergelijken van diverse bedrijven. Steeds meer mensen zoeken via deze weg de goedkoopste prijzen, maar ook de beste ervaringen. Met een grote naam als KLM in het assortiment maak je goed kans op verkopen. Dit is een merknaam die internationaal bekend is en in 17 landen vluchten aanbiedt. In totaal kun je zelfs kiezen uit meer als 1000 bestemmingen. Vaak maken deze sites gebruik van een API zodat de prijzen altijd actueel zijn. KLM begrijpt dit en je kunt contact met hun opnemen voor een unieke sleutel zodat jij deze vluchten aan jouw website kunt  toevoegen. 

Zo wordt jouw website nog beter gevonden

Je kunt jouw website goed vindbaar maken samen met de hulp van Nibram. Wij zijn een bedrijf wat gespecialiseerd is in het behalen van een goede positie in de zoekmachine. Ook kunnen wij je ondersteunen op het gebied van unieke teksten schrijven en blogs plaatsen op kwalitatieve sites. Daarnaast zijn er ook linkbuilding abonnementen waar je extra voordeel uit kunt halen. Om goed op te vallen in de zoekmachines zijn er meer als 1000 elementen die het algoritme kunnen beïnvloeden.

De meest gemaakt fout is het vergeten van het zoekwoord in de meta titel en omschrijving. Daarnaast zijn er ook veel mensen die gebruik maken van startpagina links. Wanneer je dit teveel doet kan je risico lopen op een penalty van Google. Bij Nibram weten wij precies hoe de verhoudingen horen te zijn en hebben wij een groot netwerk met blogs. Op deze manier kun je steeds hogere in de zoekmachine komen waardoor je ook meer nieuwe bezoekers krijgt. Uiteindelijk is ons doel om jou naar de eerste pagina te brengen in Google, Bing of andere zoekmachines. Natuurlijk kunnen wij jou ook helpen met het verkopen van vluchten via de social media kanalen. Daarnaast hebben wij ook netwerk aan influencers die jouw website kunnen promoten. Neem contact op met ons voor een passend advies voor jouw website of blog.

Samenvatting 

KLM affiliate marketing is een van de meest succesvolle tools om passief geld te verdienen. De meeste mensen hebben genoeg aan maximaal 10 uur per maand werk om hier een leuk inkomen aan te verdienen. Je kunt het dus bijna vanuit je luie stoel doen, waardoor steeds meer mensen hiermee beginnen. Het is in het begin wel even wat werk om de juiste website hiervoor te laten maken, maar dit is dan ook het enige wat je nodig hebt voor het opstarten van affiliate marketing. De meeste mensen kiezen hierbij voor een CMS systeem zodat zij de website zelf kunnen beheren.

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...