Affiliate marketing leads

Affiliate marketing leads is een breed begrip in deze branche. In principe zijn er meerdere acties waarvoor je beloond kunt worden die onder lead vallen. Wanneer jij een nieuwsbrief van een andere bedrijf gaat promoten krijg je een vergoeding voor iedereen die zich hierop inschrijft. Echter kun je ook een streaming dienst promoten en dan krijg je een vergoeding voor mensen die een abonnement of proefperiode afsluiten. Daarnaast zijn er ook online services waar mensen zich aan kunnen melden. Ook dit valt weer onder een lead. Alles wat een bedrijf naast een product kan bereiken daar ben jij dan verantwoordelijk voor. Het kan ook zijn dat een bedrijf een actie houdt voor de eerste 100.000 mensen. Je kunt dan op jouw website een link hiernaartoe of een banner plaatsen en wanneer ze via jouw unieke link inschrijven dan krijg jij een vergoeding. 

Het kan dus ook zijn dat bedrijven kortingscodes weggeven bij een inschrijving of juist gratis diensten aanbieden. De reden dat jij hier een vergoeding voor krijgt is dat de mensen dan ook een dienst of product gaan proberen. Veel mensen vergeten dit op te zeggen waardoor het een betalende klant wordt voor bedrijven. Ook kan het gewoon een goed product zijn waardoor mensen bij dit bedrijf ingeschreven blijven. Omdat bedrijven ook een risico hiermee nemen liggen de vergoeding relatief laag.  Echter kun je wel in korte tijd veel mensen deze actie laten ondernemen waardoor het toch aardig optelt.

Hoe kun je geld verdienen aan affiliate marketing leads?

Geld verdienen aan affiliate marketing leads is een laagdrempelige manier om kennis te maken met affiliate marketing. Je verdient namelijk aan iedere inschrijving of aanvraag die gedaan wordt via de website van een adverteerder. Het hoeft hier niet altijd om betaalde producten te gaan. Het kan namelijk ook zijn dat je een vergoeding ontvangt voor iedere klant die een offerte aanvraagt. Door deze aanvraag laat de bezoeker van jouw website zien aan het bedrijf dat hij of zij interesse heeft in de producten of diensten van dat andere bedrijf. Wanneer ze succesvol een aanvraag gedaan hebben voor meer informatie, offertes of een gratis proefperiode dan krijg jij daar een vergoeding voor. Leads zijn een manier voor bedrijven om nieuwe klanten binnen te halen. 

Jij plaatst een link op jouw website en iedereen die geïnteresseerd is gaat deze bezoeken. Vervolgens geeft een bedrijf iets gratis weg of een leuke korting voor deze nieuwe klant. Echter zullen zij deze nieuwe klant blijven triggeren met een leuk aanbod aan producten of diensten die zij kunnen afnemen. Omdat je in Nederland niet zomaar gebruik mag maken van openbare mailinglijsten is dit dé manier voor bedrijven om nieuwe klanten te vinden. Zij houden zich zo aan de wet en in verhouding tot andere marketing diensten is dit relatief goedkoop. Jij kunt hier als websitebeheerder of blogger een leuke vergoeding overhouden. Er zijn zelfs mensen die meer als 250 transacties per maand hieraan overhouden waardoor het toch een leuk bedrag wordt.

Wie komen hiervoor in aanmerking

In principe kan bijna iedereen zich aanmelden voor affiliate marketing leads. Bij de grotere netwerken heb je tevens ook nog een groot aanbod aan verschillende diensten of producten die je op deze manier op jouw website kunt promoten. In de meeste gevallen krijgt een bedrijf dan eerst de mogelijkheid om onderzoek te doen naar jouw website, maar er zijn ook bedrijven die deze check overslaan. Bij zo’n check letten ze vaak op de relevantie van de website. Je kunt bijvoorbeeld geen ijsjes verkopen op een website die gaat over koffieproducten. Daarnaast letten ze vaak ook op het aantal bezoekers die jouw website heeft. Dit kunnen zij openbaar inzien met SEO tools. Soms wordt dit ook al gedaan bij de registratie. 

Als je jezelf bijvoorbeeld bij Booking.com aanmeld dan doen zij vooraf deze check al. Zo weet je meteen of je in aanmerking komt of niet. Je hoeft hier dan ook niet bij ieder bedrijf een reactie af te wachten waardoor je meteen kunt beginnen. Het kan namelijk ooit wel een maand duren voordat een bedrijf nieuwe publishers goedgekeurd. Dit is vooral bij grote bedrijven want die kijken eenmaal niet dagelijks naar de nieuwe aanmeldingen. Vaak doen zij dit wekelijks of maandelijks voor meerdere mensen.

De bekendste partners voor affiliate marketing leads

Als we kijken naar website waar je met affiliate marketing een vergoeding voor leads kunt krijgen dan is er maar een select aanbod. Dit komt ook doordat bedrijven een risico nemen want niet iedere informatie aanvraag resulteert in een verkoop. Wij hebben de bekendste netwerken voor je verzameld:

  • TradeTracker: Ruim aanbod aan affiliate marketing mogelijkheden. Wel meer als 2000 bedrijven waaruit je kunt kiezen
  • TradeDoubler: Ook hier kun je uit 2000+ bedrijven kiezen en er zijn al 180.000+ mensen die gebruik maken van dit netwerk
  • Daisycon : Netwerk wat al meer als 20 jaar bestaat en al diverse prijzen heeft gewonnen voor de goede mogelijkheden en uitbetalingen.
  • Awin: Meer als 15.000 merken waarmee je affiliate marketing kunt toepassen. Voorheen ook wel bekend als Zanox.

Er zijn natuurlijk ook nog talloze kleine netwerken te vinden. Echter zijn hier niet altijd ervaringen van te vinden waardoor we ook niet zeker weten hoe de vergoedingen zijn en of het ook op tijd wordt uitbetaald.

Waar kun je uit kiezen bij affiliate marketing leads

Er zijn verschillende sectoren en niches waaruit je kunt kiezen bij affiliate marketing leads. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld H & M waar je als klant korting krijgt als je jezelf inschrijft op een nieuwsbrief. Deze campagne kun je ook kiezen binnen diverse affiliate marketing netwerken en daarvoor kun je dan een zogenaamde lead vergoeding ontvangen. Gemiddeld ligt de prijs bij deze acties tussen de 0,11 en 2,00. Ook kunnen mensen zich aanmelden bij videodiensten voor een gratis proefperiode. Wanneer dit succesvol wordt gedaan kun je een vergoeding van gemiddeld €0,50 krijgen. Als ze het abbonoment verlengen dan kan deze vergoeding nog oplopen. Deze vergoeding is dan op basis van het pakket wat zij afnemen en voor welke periode zij betalen. In totaal kan dat wel tot 15 euro per jaar opleveren. 

Ook kun je een leadvergoeding ontvangen wanneer klanten een offerte aanvragen bij een bedrijf. Bij deze bedrijven moet je ook ongeveer in dezelfde richting denken. Het kan gaan om producten van keukens tot elektronica en alles wat daartussen valt.

De voordelen voor bedrijven hiervan

Veel mensen vragen zich af waarom bedrijven een vergoeding geven voor affiliate marketing lead. Dit komt omdat zij zo voor een lage prijs aan gegevens van klanten kunnen komen. Vaak wordt er bij de registratie gevraagd naar de naam, email, telefoonnummer e.d. Op deze manier kunnen ze je dus ook op verschillende manieren benaderen. Vaak moet je ook een vakje aankruisen met schrijf jezelf in op de nieuwsbrief. Dit kun je ook uitzetten, maar dat vergeten de meeste mensen. Wanneer er leuke acties zijn of een scherpe prijsdaling dan worden klanten op de hoogte gebracht. E-mail marketing is namelijk nog steeds een effectieve methode waarbij 38% daadwerkelijk een aankoop doet. Doordat jij deze leads verzorgd voor een bedrijf mag je ook een tegenprestatie verwachten. Iedere website heeft een andere doelgroep en ook bereik waardoor ze zo aan miljoenen contactgegevens kunnen komen. Uiteindelijk maakt het bedrijf zelf de meeste winst hieraan. Echter hoef je maar 1 malig een link of banner te plaatsen en de rest is afhankelijk van jouw bezoekers. Het kost dus weinig tijd om een leuk spaarsaldo op te bouwen.

Wie kiezen er voor affiliate marketing leads

Veelal zijn het mensen met een blog of informatieve website die kiezen voor affiliate marketing leads. Dit komt doordat bedrijven niet de concurrent hun klanten willen geven. Voor particulieren ligt dit heel anders want elke vorm van inkomsten is er weer een. Zo zijn er veel mensen die over hun hobby een website of blog maken. Dit zie je veel met auto’s en motoren, maar ook reizen en duurzaamheid worden steeds populairder. Bij de meeste affiliate marketing aanbieders kun je kiezen uit diverse promotiematerialen. Denk hierbij aan een vergelijkingsmodule, banner of tekstlink. Het enige wat je hier meestal voor hoeft te doen is dit aan een van jouw artikelen toe te voegen. Een tip is wel om te zorgen dat het zoveel mogelijk relevantie heeft met de inhoud. Zo weet je ook zeker dat de bezoekers de tip waarderen en zich hier actief op gaan inschrijven.

Je website klaarmaken voor affiliate marketing leads

Er is niet veel nodig om een affiliate marketing leads website te maken. Vaak kun je gewoon een simpele website laten ontwerpen met bijvoorbeeld een CMS systeem zoals WordPress of Joomla zodat jij ook de website kunt beheren. Dit is vaak relatief goedkoop in de aanschaf, maar ook kun je hem onderhouden zonder technische kennis. Wanneer je jouw website met aardig wat content hebt gevuld zou je al kunnen beginnen. Echter kijken sommige netwerken en bedrijven ook naar het aantal bezoekers. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, maar we zien dit wel steeds vaker. Het is dus belangrijk dat de website ook al enige tijd actief is zodat zij ook kunnen zien hoeveel bezoekers je krijgt.

Passieve inkomsten genereren in je vrije tijd

Met affiliate marketing leads kun je in korte tijd een leuk passief inkomen realiseren. De meeste mensen die hiermee beginnen doen hun eerste verkoop binnen 3 tot 6 maanden. Wanneer je een nieuwe website hebt dan is het belangrijk dat je deze gaat uitbouwen. Hoe meer unieke content je gaat schrijven of laat schrijven door een marketingbureau hoe beter het verkopen zal verlopen. Je kunt in de nieuwe artikelen ook weer teruglinken naar de eerder geschreven content. De gebruikers worden er zo attent op gewezen dat ze meer over een bepaald onderwerp kunnen vinden op de eerdere blogs. Daarnaast kun je ook bestaande content aanpassen zodat je laat zien dat de info die op de pagina staat recent en bijgewerkt is. Zorg voor de juiste verhoudingen tussen tekst en afbeeldingen zodat het ook makkelijk wegleest.

Waar moet je op letten bij affiliate marketing leads

Er zijn verschillende dingen waarop je kunt letten bij affiliate marketing leads. Zo is het allereerst belangrijk dat je weet wie je doelgroep is. Vaak kun je dit zelf onderzoeken, maar dit kun je ook door marketeers laten doen. Als je inzicht hebt in wie jouw publiek is, welke leeftijden zij hebben en eventueel de locatie weet dan kun je aan de slag. Bij een ouder publiek verkoop je geen technische gadgets, maar bij de jongeren verkoop je ook weer geen alarmknop. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de vergoedingen die je voor een lead kunt krijgen. Vaak is het een klein bedrag wanneer mensen een proefabonnement afsluiten voor een gereduceerde prijs of gratis. Echter is elke euro er weer een en die moet je ook niet laten liggen.

Daarnaast ontvang je voor de mensen die een abonnement afsluiten vaak een betere vergoeding. Afhankelijk van het pakket wat ze kiezen ontvang je een commissie in een percentage. Dit kan soms wel oplopen tot 50%. Tevens kan het aanschaffen van een product ook als lead gezien worden. Een gratis offerte aanvraag wordt ook als lead gezien want zo hebben ze weer contactgegevens van mensen. Het is een kleine vergoeding, maar als je dit allemaal optelt kan het toch wel aardig oplopen.

Welke verdiensten kun je verwachten van affiliate marketing leads

De vergoedingen van affiliate marketing leads zijn heel divers. Dit ligt vaak ook aan het netwerk waarop je de bedrijven vindt. Een redelijk onbekende speler geeft vaak een hoge vergoeding tot wel de helft van het aankoopbedrag. Daarentegen zijn de percentages die je bij grote bedrijven krijgt vaak vele malen lager. Dit komt omdat zij toch wel hun producten of diensten verkopen, maar ook zul jij zelf merken dat de bekende artikelen sneller verkocht worden. 

Toch zien we dat ook steeds meer mensen kiezen voor de lokale en minder bekende bedrijven. Dit komt vaak omdat zij ook iets willen bijdragen aan de maatschappij, maar nieuwe bedrijven zijn ook altijd interessant. Zij hebben vaak een leukere welkomstkorting om nieuwe klanten te werven. Zo betaal je het eerste jaar een stuk minder als bij een bekend netwerk, maar daarna wellicht wel weer wat meer. Ook geven ze vaak een proefperiode tegen een gereduceerde prijs. Dit zorgt ervoor dat je eerst wat kunt zien voordat je overgaat tot het daadwerkelijke abonnement. Voor een proefperiode krijg je vaak een vast bedrag, maar voor de abonnementen krijg je een vergoeding op basis van een percentage hiervan. Dit kan dus aardig oplopen.

Beter gevonden worden in de zoekmachine

Als je begint met affiliate marketing leads dan is het ook wel handig als je goed wordt gevonden in de zoekmachine. Veel mensen maken een uitgebreide omschrijving op hun website van de producten of diensten die zij willen gaan verkopen. Daarnaast zijn er ook mensen die aanbevelingen of reviews schrijven zodat de lezers precies weten hoe jij het product hebt ervaren. Dit is namelijk een van de meest effectieve methodes om klanten voor je te winnen, maar ook zien wij deze pagina’s hoog scoren in de zoekmachines. Om nog beter te scoren kun je ook linkbuilding gebruiken voor een betere plek in de zoekmachine. Hierbij ga je op zoek naar goede links en blogs waar je mogelijk een gastartikel mag plaatsen. De verwijzingen tussen sterke domeinen zorgen voor hoge waardes, maar bovendien ook meer bezoekers.

Social media inzetten voor affiliate marketing leads

Niet bij elk netwerk mag je social media gebruiken voor affiliate marketing leads. Dit komt omdat veel bedrijven zelf ook actief zijn hier en de kosten anders worden opgedreven. Wanneer dit wel mag dan is het een goede stap om je eigen Facebook pagina te maken. Hiermee kun je volgers creëren doordat je over diverse bedrijven en producten schrijft. Ook is het adverteren op social media laagdrempelig en betaalbaar. Hierdoor kun je in korte tijd een leuk groepje volgers en kopers opbouwen.

Waarom geven bedrijven een vergoeding voor affiliate marketing leads

Bedrijven geven een vergoeding voor affiliate marketing leads omdat jij ook als het ware een prestatie levert. Het is de bedoeling dat jij via jouw website op zoek gaat naar mensen die dit product of de dienst willen afnemen. Hiervoor moet jij tijd investeren in het maken van de content, maar ook voor het ontwerpen van de website. Het is dus niet meer als redelijk dat je hier ook een aardige vergoeding voor krijgt.

Dit kun jij verwachten van affiliate marketing leads

Affiliate marketing leads kan als jij het goed doet veel geld opleveren. Er zijn namelijk genoeg succesverhalen te vinden van mensen die met een paar uurtjes werk per week duizenden euro’s verdienen. Dit hebben zij natuurlijk over de jaren heen opgebouwd. Wanneer je een product of dienst gaat promoten maak je zoveel mogelijk interessant pagina’s. Na een aantal jaar kunnen mensen hier ook nog steeds dat eerste artikel kopen. Hierdoor heb je weinig werk wekelijks en blijft het inkomen in de meeste gevallen stijgen.

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...