Affiliate marketing partners

Affiliate marketing partners zijn niets meer of minder als adverteerders die op zoek zijn naar mensen die hun producten willen gaan verkopen. Vaak gaat het hierbij om het verkopen van producten of diensten. Het doel hiervan is dat zowel jij als de verkoper hier geld aan kunnen verdienen. Sommige partners verkopen ook abonnementen waarbij jij maandelijks een gedeelte van de inkomsten kunt ontvangen. 

Ook kun je een website of webshop oprichten met als doel het verkopen van producten van deze partners. In de meeste gevallen worden ze dan rechtstreeks naar de pagina van de adverteerder doorgelinkt. Wanneer er een aankoop wordt gedaan dan ontvang jij hier meestal een vast bedrag of percentage voor. Soms kun je ook geld verdienen door een klant door te verwijzen naar een website. Dit wordt dan ook wel CPC genoemd, maar dit is maar centen werk en hier wordt je dan ook weer niet rijk van.

De mogelijkheden vandaag de dag

In de wereld van affiliate marketing partners ontstaan dagelijks steeds meer mogelijkheden. De meeste mensen kiezen voor het verkopen van producten of diensten die bijvoorbeeld bij de website of blog die zij hebben passen. Op deze manier heb je namelijk ook de grootste kans dat iemand hier iets gaat kopen. Vaak zijn er handige plugins voor CMS systemen waardoor de links altijd up to date zijn. Er zijn veel sites die producten in een blog proberen te verkopen van Bol.com, Coolblue of Wehkamp. Deze hebben namelijk hun eigen netwerk waardoor de verdiensten voor verkopers ook interessant zijn. 

Daarnaast zijn er ook netwerken met een breed scala aan producten of diensten. Denk hierbij aan Daisycon, Paypro of Tradetracker. Bij deze marktleiders kun je voor diverse bedrijven, organisaties of verenigingen reclame gaan maken. Bij elke adverteerder staan er aparte vergoedingen vermeld. Dit kan in jouw voordeel zijn, maar soms is het ook in het nadeel. Let daarom altijd goed op de vergoeding zodat jij er ook het meeste uit kunt halen. Het belangrijkste is dat je kiest voor relevante producten of diensten die ook daadwerkelijk binnen jouw niche past of bij de wensen van de bezoekers/lezers aansluit.

Waarom kiezen voor affiliate marketing partners?

Steeds meer mensen kiezen voor affiliate marketing partners om een beetje bij te kunnen verdienen aan hun website of blog. Het grootste voordeel is dat je geen fysieke voorraad nodig hebt voor het verkopen van producten of diensten. Op deze manier loop je weinig risico buiten de kosten die je betaald voor je webhosting en domeinnaam. Ook kun je jezelf op meerdere netwerken aanmelden zodat je altijd relevante producten in je webshop of blog hebt staan. Je hebt zelf de keuzevrijheid in welke merken en producten je het liefste wil gaan verkopen. 

Wel is het verstandig om op te letten welke vergoedingen hier tegenover staan en hoe snel de adverteerders uitbetalen. Je wilt immers zo min mogelijk risico lopen en zo snel mogelijk over je geld kunnen beschikken. Het is dus verstandig om voor betrouwbare partijen te kiezen. Vaak geven de grotere netwerken ook ondersteuning en advies zodat jij zo snel mogelijk succesvol kunt worden.

Ontdek alle voordelen van affiliate marketing partners

Je kunt uit veel affiliate marketing partners kiezen wanneer je goed rondkijkt op het internet. Het belangrijkste is dat je een product vindt wat aansluit bij de doelgroep die je hebt. Daarnaast moet de vergoeding natuurlijk ook interessant zijn zodat je zoveel mogelijk winst kunt maken.

 • Passief inkomen: Het kost even tijd om je website, webshop of blog goed in te richten, maar daarna kost het weinig tijd om bij te houden.
 • Met een laag kennisniveau kan iedereen succesvol worden met deze manier van het verkopen van producten of diensten
 • Je hebt geen startkapitaal nodig. De enige kosten die je in het begin maakt is voor het ontwerpen van een website. Maandelijks of jaarlijks betaal je webhosting kosten, maar deze zijn gemiddeld gezien erg laag afhankelijk van de partij die je hiervoor kiest.
 • Het is goed te combineren met een bestaande baan. Wanneer het goed opgezet is kost het maar enkele uren per maand om het goed bij te houden.
 • Jij bent niet verantwoordelijk voor de verkoop van producten en eventuele garantieregelingen. Dit gaat namelijk allemaal via de adverteerder waardoor je dus geen klantenservice of support hoeft aan te bieden.
 • Ruime keuze uit producten en diensten. Er is voor elke niche of doelgroep een grote keuze aan diensten en producten.
 • Het is makkelijk om dit project op te schalen waardoor je in korte tijd uit kunt groeien tot een succesvolle ondernemer.

Waar let je op wanneer je de keuze gaat maken?

Bij de meeste affiliate marketing partners is het mogelijk om een gratis account aan te maken. Op deze manier kun je alvast eens een keer een kijkje nemen in het aanbod. Zo weet je direct of ze voldoende producten hebben die bij jouw website passen. Bij de wat grotere netwerken kun je ook zien hoeveel publishers er actief zijn. Op deze manier heb je ook een overzicht van de mogelijke concurrentie op dit gebied. Let goed op de voorwaarden die een netwerk hanteert. Er zijn namelijk verschillende spelregels per aanbieder en soms zijn er ook verborgen kosten. Ook moet je opletten of er een termijn verbonden zit aan het verkopen van de producten. Soms kan het voorkomen dat je maanden of een jaar vastzit aan de producten. In dat geval heb je niet altijd de mogelijkheid om te stoppen wanneer jij dat wil.

De grotere netwerken hebben vaak ook promotiemateriaal zoals afbeeldingen en banners. Op deze manier kun je ze ook makkelijk tussen de berichten op je website plaatsen. Sommige netwerken hanteren een exclusiviteit beleid. Dit betekend dat je alleen producten van hun netwerk mag verkopen en niet van andere netwerken. Het is dus verstandig om goed na te denken of dit voldoende is en/of een ander netwerk je wel laat combineren. De starters hebben hier meestal geen last van, maar wanneer een shop of blog goed loopt dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk verkopen realiseren.

De meest bekende affiliate marketing partners

Er zijn verschillende affiliate marketing partners waar je uit kunt kiezen. Wij hebben de meest betrouwbare en bekende netwerken voor je op een rij gezet.

 • Daisycon:
  Het bekendste affiliate netwerk van Nederland. De vergoedingen worden bepaald door adverteerders waardoor jij wel tot 70% van de verkoop kunt verdienen. Uitbetalingen gebeuren maandelijks waardoor je ook snel over je geld beschikt.
 • Paypro:
  Verdien geld door middel van affiliate marketing met deze betaaldienst. Wanneer jij producten of diensten van dit bedrijf verkoopt kun je een leuke vergoeding ontvangen.
 • Tradetracker:
  Verdien niet alleen geld met het verkopen van producten, maar soms kun je ook een vergoeding krijgen voor het doorverwijzen van bezoekers. Tradetracker staat bekend om de vele promotiematerialen die zij aan hun publishers ter beschikking stelt. Op deze manier kan jij als affiliate nog meer verkopen realiseren.
 • Bol.com:
  Bol.com is een van de grootste webshops van Nederland. Met het partnerprogramma kun je geld verdienen door het verkopen van producten. Hierbij heb je keuze uit meer als 15 miljoen producten.
 • Coolblue:
  Dit is een van de grootste elektronica webshops die wij kennen in Nederland. Met het affiliate programma kun je 8% van een verkoop als jouw vergoeding beschouwen. Uitbetalingen gebeuren binnen uiterlijk 56 dagen.
 • Wehkamp:
  Wehkamp is al jarenlang een van de grootste warenhuizen die wij kennen. Je kunt tot wel 12% van de verkoopprijs verdienen als vergoeding. Ook is hier een breed aanbod aan promotiemateriaal gevolgd door een snelle uitbetaling.
 • Awin:
  Dit is een groot netwerk aan affiliate mogelijkheden waarbij je kunt kiezen uit verschillende aanbieders, producten en diensten.
 • Tradedoubler:
  Meer als 20 jaar is Tradedoubler al een van de bekendste netwerken op het gebied van affiliate marketing. Je kunt hier kiezen uit verschillende adverteerders, producten en natuurlijk ook diensten. Er zijn meer als 2000 adverteerders waar je uit kunt kiezen.

Webwinkel affiliate marketing partners mogelijkheden

Er zijn ook enkele webwinkel en warenhuizen die een affiliate marketing partners mogelijkheid bieden. Op deze manier kun je bijvoorbeeld spullen van verkopers op bol.com via jouw website verkopen. Hier krijg je afhankelijk van het niveau wat je als affiliate hebt een vergoeding voor. In de meeste gevallen is 8% van het aankoopbedrag de standaard. Als je de collectie van Wehkamp gaat verkopen kan dit zelfs oplopen tot 12%. Het grootste voordeel is dat je vaak directe lijnen hebt met het bedrijf. Op deze manier kun je ook makkelijker vragen stellen over de beschikbaarheid van bijvoorbeeld promotiematerialen. Daarnaast hebben deze bedrijven vaak ook een snelle uitbetaling. Dit komt omdat er niet een tussen partij zoals een affiliate bedrijf tussen zit. Dit betekend snellere controles en jij hebt jouw geld in de meeste gevallen eerder op de bankrekening staan. 

In de meeste gevallen zijn er ook wekelijkse acties waardoor kopers nog meer voordeel bij jouw website kunnen halen. Dit zorgt ervoor dat het publiek ook betrokken blijft bij het product, merk of bedrijf.

Overige mogelijkheden op de affiliate marketing markt(opsomming)

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om producten te gaan verkopen voor bedrijven. Maar ook zijn er meer als voldoende mogelijkheden voor het verkopen van diensten of online cursussen.

 • Betaaldiensten zoals Paypro.nl willen ook graag hun diensten verkopen. Hier kun jij een leuk bedrag aan overhouden.
 • Webhosting Partijen zijn vaak ook actief op een of meerdere netwerken. Je kunt dan diensten zoals webhosting, cloudopslag of e-mail en andere internetdiensten gaan verkopen.
 • Je kunt via Tiqets ook kaartjes verkopen voor een museumbezoek of concert. Er staat een leuke vergoeding tegenover.
 • Het netwerk van Getyourgide richt zich juist weer op de lokale markt. Je kunt dus een poging doen om leuke deals of bezienswaardigheden te verkopen. In de meeste gevallen krijg je hier een goede vergoeding tot wel 50% van het bedrag voor.
 • Goedkope busreizen zoals die van Flixbus kan iedereen wel op zijn of haar website verkopen. Er zijn altijd mensen op zoek naar een dagje uit.

En zo zijn er nog wel tientallen netwerken meer waarbij je jezelf kunt aanmelden. Het is een kwestie van proberen en het moet natuurlijk ook aansluiten bij je doelgroep. Op deze manier kan de website nog winstgevender worden als dat hij al is.

Automatiseren

Affiliate marketing vergt tijd en optimalisatie om de juiste leads of conversies te behalen. Een goede manier om dit te doen is om te automatiseren, denk bijvoorbeeld aan een software dat automatisch de producten inlaad en óók nog eens de beste prijzen van de beste aanbieders weergeeft. Ideaal toch? Wij maken zelf bijvoorbeeld gebruik van de software van affiliateheld.nl. Zij hebben een plug-in gemaakt voor WordPress websites dat heel gemakkelijk producten weergeeft en allemaal automatisch. 

 

Wil jij hier ook gebruik van maken? Ga naar affiliateheld.nl en schaf jouw pakket aan. Omdat we partners zijn van affiliateheld.nl hebben we een kortingscode beschikbaar gesteld die jullie kunnen gebruiken: nibram10.

 

De heren achter affiliateheld.nl zijn enorm enthousiast en staan open voor feedback om de software nog meer te optimaliseren. Laat ons ook weten wat je ervan vind!

 

Affiliateheld.nl logo

Zo gaat affiliate marketing te werk

Bij affiliate marketing partners krijg je in de meeste gevallen te maken met verschillende vergoedingen. De laagste vergoeding is de CPC. Hierbij krijg je een vergoeding voor elke bezoeker die op jouw website klikt op een bepaalde link. Daarnaast kun je ook geld verdienen door iets te verkopen. Dit wordt dan weergeven als CPS. Daarnaast kun je ook geld verdienen doordat iemand zich inschrijft bij een sportschool of een nieuwsbrief. Hier staan de verschillende vergoedingen tegenover en deze worden CPL genoemd. Soms krijg je ook een vergoeding op basis van hoe vaak de advertentie daadwerkelijk bekeken is op je website. Dit is net als bij CPC een lage vergoeding in de meeste gevallen. Maar in principe telt iedere cent aardig op als je een groot bezoekersaantal hebt.

Deze partijen zijn betrokken bij het proces

Vaak zijn er meerdere partijen betrokken bij een proces van affiliate marketing partners. In de meeste gevallen gaat de adverteerder als eerste naar een affiliate netwerk zoals TradeTracker of Daisycon. Hierbij gaan ze in gesprek met de organisatie en wordt er een plan op maat samengesteld. De vergoeding die deze organisaties verwachten worden dan ook gecommuniceerd. Op deze manier maken zij het inzichtelijk wat een persoon kan verdienen met de verkoop van een dienst of product van een adverteerder. Daarnaast wordt er ook gekeken naar wat het meest effectief is. De laatste tijd kiezen steeds minder bedrijven voor het geven van een vergoeding voor alle kliks op een advertentie. Dit komt omdat het fraudegevoelig is en niet altijd een resultaat levert. Daarnaast zien we wel dat de vergoeding voor het daadwerkelijk verkopen van producten of diensten aanzienlijk omhoog zijn gegaan.

Redenen om te beginnen met affiliate marketing partners

De meeste mensen melden zich aan bij affiliate marketing partners omdat zij een leuke boterham hiermee willen verdienen. Natuurlijk kun je het ook doen omdat je trots bent op een bepaald merk of product. Je kunt via deze weg het bedrijf en het merk misschien nog wel naar een hoger niveau tillen. Het kost in het begin aardig wat tijd om een goede website of blog te combineren met de juiste affiliate partners. Echter is het wel een passief inkomen wanneer dit eenmaal is gebeurd. 

De meeste mensen investeren 2-8 uur per maand aan de website wanneer alles volledig daarop ingericht is. Dit komt doordat er natuurlijk met regelmaat leuke acties zijn die je ook weer aan je bezoekers kunt gaan verkopen. Maar ook wil je dat de inhoud van je website of blog actueel blijft. Als je de kneepjes van het vak onder de knie hebt kun je dit er in de avonduren of vrije tijd gemakkelijk naast je huidige baan doen. Zo heb je toch een extra spaarcentje wat je later weer kunt gebruiken voor leuke dingen.

De juiste affiliate marketing partners kiezen

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij je zoektocht naar de juiste affiliate marketing partners. Zo is het belangrijk dat het product of de dienst die je kiest aansluit bij je doelgroep. Je kunt immers geen rollators verkopen aan jongeren, maar ook geen sneakers aan ouderen. Daarnaast is het ook goed om na te denken over het onderwerp van je website of blog. Hierbij moeten de producten bijna naadloos aansluiten. Hoe beter ze passen bij jouw website, hoe meer je er naar verwachting gaat verkopen. Ook zullen de bezoekers blij zijn dat jij hun gids op het internet bent. Let wel altijd op wat de verdiensten zijn per klik, verkoop of lead. Zo weet jij ook of het bedrijf waar je voor kiest interessant genoeg is voor jouw portemonnee.

Tips en trucs om succesvol te worden

Het is belangrijk dat je kiest uit de beste affiliate marketing partners om jouw website tot een succes te brengen. Je hebt namelijk niet altijd kennis nodig van de producten om ze te kunnen verkopen. Het is de bedoeling dat je ze zo mooi mogelijk tentoonstelt en een goede babbel hebt. Echter heb je 1 groot voordeel en dat is dat je geen klantenservice nodig hebt. Iedereen die zich verdiept in deze materie zou het voor elkaar moeten kunnen krijgen om producten te verkopen. 

Het is wel verstandig dat er een solide basis is. Het beste kun je dan een klein bedrag investeren in een goede en overzichtelijke website. Veel mensen zeggen dat er geen opstartkosten bij komen kijken, maar die zijn er zeker wel. Je moet immers ook maandelijks betalen voor de website. Daarnaast kun je ook reclame maken op social media en video websites zoals YouTube. Dit blijkt redelijk succesvol als je maar niet te lange, maar zeker ook niet te korte teksten of video’s maakt.

Deze vergoedingen kun je verwachten bij affiliate marketing partners

Bij de verschillende affiliate marketing partners horen natuurlijk ook verschillende producten. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de kosten die zij maken voor het inhuren van een affiliate netwerk. Daarnaast zit er vaak een grote marge op online producten of diensten dan fysieke. Dit komt omdat de fysieke artikelen ook ergens tentoongesteld of opgeslagen moeten zijn. Ondanks de grotere marges op online producten wordt hier nog maar weinig voor gekozen. De producten onder de 50 euro zijn in de meeste gevallen niet interessant. Misschien wel als je naar de marges kijkt, maar niet als je kijkt naar het bedrag wat daadwerkelijk op je rekening komt.

Aandachtspunten bij affiliate marketing partners

Het is verstandig om selectief en waakzaam te zijn bij het selecteren van affiliate marketing partners. Niet iedere partij is te vertrouwen en soms duren uitbetalingen gewoon heel erg lang. Hiervoor moet je wellicht wel een account aanmaken om het te ontdekken. In sommige gevallen kun je ook online reviews lezen. Soms is het verstandig om te kiezen voor een betrouwbare partijen in vergelijking tot een onbekende partij met hoge marges. Je moet immers er ook van op aan kunnen dat je uitbetaald gaat krijgen. Ook kan het verstandig zijn om je bij de grotere warenhuizen aan te sluiten. Hierbij zijn de percentages die je krijgt wellicht laag, maar het assortiment is daarentegen weer heel groot. Op deze manier kun je misschien meer producten verkopen waardoor er ook meer op je bankrekening gestort gaat worden.

Denk goed na over de keuze die je maakt

Het is verstandig om goed na te denken voordat je een keuze maakt. In sommige gevallen ben je namelijk verplicht om de producten of diensten die je gekozen hebt nog een tijd lang te verkopen. Veel aanbieders werken met een maanden of jaren contract. Dit gaat ook gewoon door wanneer je niet voldoende verkopen behaald. Hiermee teken je dus als het ware dus voor exclusiviteit. Daarom is altijd verstandig om de voorwaarden van bedrijven en organisaties goed door te lezen voordat je deze accepteert. De meeste mensen verdienen namelijk het geld door verschillende producten en diensten te verkopen. Ook kun je ervoor kiezen om in gesprek te gaan met een adverteerd. Vaak zijn zij wel bereid om deze clausule van de hand te doen als je hier maar naar vraagt. Ze willen immers zoveel mogelijk websites bezitten waarop hun producten en/of diensten verkocht worden.

Technieken die je kunt gebruiken bij affiliate marketing partners

Er zijn veel technieken die je kunt gebruiken bij affiliate marketing partners. Het meest succesvolle werkt het natuurlijk als je producten over reizen gaat verkopen op reisblog of reiswebsite. Daarnaast is het ook belangrijk dat je regelmatig actief blijft. Je kunt post plaatsen over diverse producten om ze weer opnieuw onder de aandacht te brengen. Daarnaast kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om deze te promoten via andere websites. Het is belangrijk dat je hiervoor de goede verhoudingen tussen verkopen en kosten weet te bewaren. De meeste mensen houden dit in het boekhoudprogramma of excel bij. Mocht je vragen hebben dan kun je deze altijd via de contactpagina stellen aan het team van Nibram

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...