Affiliate marketing sales funnel

Een affiliate marketing sales funnel gaat net wat dieper als een regulier product. Er komen namelijk meerdere voordelen bij een sales funnel kijken. Zo ga je een meerwaarde voor de klanten creëren doordat je een totaalaanbod hebt van een bepaald onderwerp. Naast het gebruik van deze producten op je website kun je ze vaak ook in een nieuwsbrief gebruiken. E-mail marketing is als het ware een extra marketingkanaal wat je kunt gebruiken voor sommige producten die bij affiliate marketing beschikbaar zijn. Hiervoor moet je wel even opletten dat het toegestaan is in de voorwaarden. Mogelijk mag je ze ook social media verkopen wat ook weer een extra kanaal is. 

Ook ga je dieper in op de producten. Je biedt namelijk een totaal ervaring waar alle vragen over het product beantwoord worden. Dit kun je doen door het laten schrijven van een ijzersterk blog of je doet dit zelf. Daarnaast bieden de meeste mensen hierbij ook een chat of contactfunctie aan. Jij beantwoord in dit geval de vragen van klanten zelf i.p.v. dat een bedrijf dit hoort te doen. Je bent als het ware het eerste aanspreekpunt van mensen. Hoe meer vertrouwen jij weet te winnen van de klanten hoe vaker zij terugkomen bij jou. Op deze manier vertrouwen ze jou en kun jij altijd de beste bedrijven in jouw netwerk aanraden.

Hoe bouw je een succesvol affiliate marketing sales funnel

Er zijn een aantal dingen belangrijk wanneer je wil beginnen met het bouwen van een succesvol affiliate marketing sales funnel. De eerste stap die je moet maken is de website optimaliseren voor de zoekmachine. Dit kun je zelf doen, maar we raden je wel altijd aan om hier een marketingbureau voor in te schakelen. Ook moet je een zoekwoorden onderzoek doen zodat je weet op welke woorden de producten gevonden moeten gaan worden. Deze zoekwoorden laat je ook weer terugkomen in de meta title en meta gegevens. Zo weten zoekmachines zoals Google of Bing ook op welk zoekwoord je gevonden wil worden. Ook kun je linkbuilding gebruiken om je positie in de zoekmachine te verbeteren. Hierbij is het belangrijk dat je naar de kwaliteit van websites kijkt, maar ook hier moet je de juiste zoekwoorden gebruiken. 

Laat zien dat jij verstand hebt van de producten die je aanraad en schrijf hier ijzersterke content over. Ben je niet zeker over hoe je dit het beste kunt aanpakken dan kan Nibram je helpen met een Copywriter. Hij of zij kan teksten schrijven die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine. Vergeet niet om het ook leesbaar te houden door de teksten te verdelen over koppen van maximaal 150 woorden. Als laatste kun je ook nog landingspagina’s maken. Hierbij kun je ingaan op een productgroep en alle producten daarbij uitstallen, maar ook kun je regionaal actief worden. Veel bedrijven maken landingspagina’s gebaseerd op plaatsen, regio’s of steden.

Een website laten ontwerpen voor deze vorm van marketing

Wanneer je een affiliate marketing sales funnel optimaal wil benutten moet de website ook aan diverse aandachtspunten voldoen. Dit is dan ook de reden dat mensen hiervoor vaak een website laten ontwerpen. Deze wordt dan niet alleen voor de zoekmachine geoptimaliseerd, maar ook voor de bezoekers. Het is een vuistregel bij marketing dat klanten met maximaal 2 klikken bij het juiste product uit moeten komen. Dit betekend dat ze in principe in 1 klik op jouw website bij het juiste product moeten uitkomen en dan vervolgens naar de website van het bedrijf gaan. Naast een mooie website moet hij ook nog eens supersnel zijn. De meeste pagina’s die als eerste verschijnen in Google hebben een laadtijd van maximaal 3 seconden. Daarnaast is het ook verstandig om de juiste verhoudingen te kiezen tussen tekst en afbeeldingen. Dit maakt het voor de bezoekers makkelijker om door de teksten heen te lezen. 

Welke aandachtspunten zijn er bij een affiliate marketing sales funnel

Een affiliate marketing sales funnel heeft verschillende doelen op 1 of meerdere plekken gecombineerd. Zo wil je naast het verkopen van een product ook realiseren dat de bezoekers bij jouw website betrokken blijven. Betrokkenheid is de sleutel om in de toekomst nog meer producten te kunnen verkopen. Jij bent namelijk de expert die bezoekers de juiste producten aanraad. Natuurlijk mag hier ook een knipoog in verwerkt worden zodat de interesse bij de bezoekers erbij blijft. Niemand heeft er zin in om alleen plain tekst te lezen want dat duurt de meeste mensen veel te lang. Ook kun je alvast schrijven over producten die er in de toekomst aankomen. 

Op deze manier laat je weten dat je ook op de hoogte bent van de laatste technologische ontwikkelingen. Zo weten de bezoekers dat ze regelmatig de website in de gaten moeten houden. Eventueel kun je dit ook nog uitbreiden met de mogelijkheid om mensen in te laten schrijven op een nieuwsbrief. Je kunt de mensen dan wekelijks of maandelijks op de hoogte houden van de beste en nieuwste producten. Niet alle producten hoeven in de nieuwsbrief te staan of je moet de beschrijvingen kort houden. Niemand gaat een lange nieuwsbrief lezen, dus ook hier is het belangrijk dat je interactieve elementen gebruikt zoals foto’s of video’s. Hoe beter je het verlangen van de mensen kunt stimuleren, hoe sneller ze ook weer een nieuwe aankoop zullen doen.

Een succesvolle marketing sales funnel samenstellen

Om een affiliate marketing sales funnel succesvol te maken moet je kritisch zijn met het selecteren van producten. Je kunt gerust producten van verschillende bedrijven met elkaar combineren, maar zorg er wel voor dat ze merendeels bij elkaar aansluiten. Wanneer je bijvoorbeeld tandenborstels verkoopt dan kun je er ook voor kiezen om elektrische tandenborstels, flosdraad en tandpasta te verkopen. Maar het verkopen van een shampoo in hetzelfde artikel gaat je niet lukken want dit sluit totaal niet aan. Ook is het verstandig om te kijken hoeveel concurrentie er is. Dit kun je door een marketingbureau laten doen, maar deze informatie kun je ook in de zoekmachine vinden. Het beste is om te kiezen voor producten die niet veel andere bedrijven ook verkopen. Je hebt dan de grootste kans dat je wat toe te voegen hebt waardoor de interesse van je bezoekers steeds opnieuw wordt getriggerd.

Zoekmachine marketing in de praktijk

Bij affiliate marketing sales funnel is zoekmachine marketing een van de belangrijkste dingen om toe te passen. Dit zorgt er namelijk voor dat je op bepaalde zoekwoorden goed gevonden kunt worden. Om een goede positie te kunnen bereiken is het belangrijk dat je informatie schrijft of laat schrijven die van meerwaarde is voor de mensen. Google heeft het meestal snel door wanneer teksten te veel op elkaar lijken. In dat geval kan het zelfs gebeuren dat bepaalde pagina’s niet zichtbaar worden hier. Daarnaast is het ook slim om gastblogs te schrijven en aan linkbuilding te doen. Een paar startpagina links kunnen geen kwaad, maar voor het merendeel raden wij kwalitatieve links en blogs aan. Deze zorgen er op de lange termijn voor dat je goede posities in de zoekmachine gaat krijgen. Ook is het belangrijk om metagegevens aan te leveren waarmee de aandacht van de klant en Google gewekt wordt.

Welke bedrijven kun je gebruiken voor affiliate marketing sales funnel?

Op affiliate netwerken zoals Tradetracker, Daisycon en Awin kun je verschillende bedrijven vinden die je kunt gebruiken in je affiliate marketing sales funnel. Sommige aanbieders hebben zelfs identieke producten waardoor je bijvoorbeeld aan de klanten kunt laten weten waar het product het goedkoopste is. Soms moet je ook op de kwaliteit van bedrijven letten. Steeds meer mensen vinden het belangrijk wat andere klanten van een product vinden. Als een bedrijf voldoende reviews heeft dan krijg je dit soms beter verkocht als een goedkoop product. In de maatschappij is duurzaamheid en een lange levensduur steeds belangrijker geworden, maar ook zijn er veel oplichters. Reviews en aanbevelingen kunnen dus voor verschillende effecten zorgen waardoor jij meer sales kunt genereren. Naast de grotere bedrijven kun je ook juist kiezen voor kleinere bedrijven. Deze hebben vaak hogere marges en groeien binnen enkele jaren uit tot een groot bedrijf. 

Bekende netwerken met affiliate marketing sales funnel

Er zijn een aantal bekende netwerken waarmee jij een affiliate marketing sales funnel kunt maken. Wij hebben er een aantal voor je verzameld en deze kun je hieronder vinden:

  • Paypro : Bij dit netwerk kun je ervoor kiezen om online dienstverlening te verkopen. Denk hierbij aan betaalproviders, streamingdiensten en downloads. Ook zijn er mogelijkheden voor het verkopen van abonnementen.
  • Daisycon : Groot netwerk met verschillende producten die je kunt gaan verkopen. Ook een leuke variatie in kleine en grote bedrijven.
  • Tradetracker: Een van de bekendste netwerken van Nederland waarbij je producten kunt verkopen voor meer als 2000 bedrijven.
  • Awin: Voorheen ook wel bekend als Zanox. Via dit netwerk kun je zowel producten als diensten voor andere bedrijven verkopen. Per dag komen er 260 publishers bij dus er is wel wat concurrentie op dit gebied.

Linkbuilding gebruiken voor een hogere positie in Google

Om de affiliate marketing sales funnel helemaal optimaal te benutten kun je ervoor kiezen om je positie in Google te verbeteren. Hiervoor is het belangrijk dat de laadtijd van de website zo kort mogelijk is. Daarnaast is het ook belangrijk om een gebruiksvriendelijke website te hebben die zowel op de computer als een mobiel apparaat te bekijken is. Bijna de helft van de mensen doet bestellingen vanaf een mobiel apparaat. Ook is het belangrijk om de teksten leesbaar te houden. Door elke alinea een koptekst te geven van H1 tot H5 laat je niet alleen de gebruikers maar ook de zoekmachine weten welke informatie het belangrijkste is. De H1 tag gebruik je voor de titel en hier staat dan ook altijd het zoekwoord in. H2 tot H5 kun je gebruiken als leidraad voor het aangeven van welke informatie het belangrijkste is.

Stappenplan affiliate marketing sales funnel

Om succes te bereiken met een affiliate marketing sales funnel kun je een aantal stappen nemen. Allereerst begin je natuurlijk met interessant aanbieding voor de klanten wanneer ze via jou een bestelling plaatsen bij het bedrijf waar jij gekozen voor hebt. Vaak hebben zij ook promotiemateriaal om dit nog beter onder de aandacht te brengen. De 2de stap is om ervoor te zorgen dat het publiek betrokken is bij het artikel wat je schrijft. Je moet zo schrijven dat jij als het ware de overbrugging bent voordat zij mogelijk een aankoop gaan doen. Door de keuzevrijheid en persoonlijke benadering raken mensen eerder gemotiveerd om iets te kopen. 

Daarnaast kun je ook je bezoekers betrokken houden bij de ontwikkelingen op je website. Hiervoor maken de meeste bedrijven gebruik van een nieuwsbrief. Wanneer bezoekers zich hierop inschrijven ontvangen ze relevante informatie of aanbiedingen op een bepaald patroon. Dit kan wekelijks zijn, maar ook maandelijks. Natuurlijk kun je ze ook laten kiezen tussen deze 2 varianten zodat ze niet onnodig veel berichten krijgen in hun inbox. In de meeste gevallen kiezen ze wel voor de wekelijkse nieuwsbrief als het maar op vrijwillige basis is. 

Tevens is het ook handig om landingspagina’s te maken voor bijvoorbeeld een bepaalde productgroep of de locatie waar mensen zich bevinden. Wanneer je bijvoorbeeld Noord- Brabant gebruikt voelen alle mensen in deze regio zich aangesproken. Dit is net even wat persoonlijker als dat je Nederland hiervoor gebruikt. Natuurlijk kun je ook een bedankpagina maken om klanten te laten weten dat je ze dankbaar bent voor hun aandacht en keuze. Hierop zou je exclusieve kortingscodes voor de toekomst kunnen vermelden of freebies waar ze direct gebruik van kunnen maken.

Wat is het succes van deze marketingmethode?

Het succes van een affiliate marketing sales funnel zit hem in meerdere dingen. Wanneer je het voorgaande stappenplan gebruikt richt je jezelf zoveel mogelijk op de bezoekers van je website. Hierbij staat hij of zij helemaal centraal i.p.v. dat je doelbewust zit te hameren om iets te kopen. Het draait hierbij om de gehele ervaring die een bezoeker maakt op de website. Sommige mensen kiezen er ook voor om een soort van service aan te bieden aan de klanten. Hierbij kunnen zij vragen stellen over jouw ervaringen of verhaal via de mail of een chat. Zo ben je als het ware een tussenpersoon tussen het bedrijf waarvoor je de producten verkoopt en de bezoekers op jouw website. 

Het kost wel wat meer tijd als de reguliere affiliate marketing, maar de opbrengsten kunnen hierdoor ook gigantisch groeien. Vaak krijg je niet alleen betaald voor affiliate marketing traffic, maar ook voor het doen van een daadwerkelijk verkoop. Soms kun je zelfs een leuke vergoeding krijgen voor een lead. Dit betekend dat iemand zich ergens op abonneert of bijvoorbeeld een offerte aanvraagt. Vervolgens als de klant daadwerkelijk het product koopt en/of de dienst afneemt kun je tot wel 3 vergoedingen krijgen bij de meeste affiliate netwerken.

Een affiliate marketing sales funnel uitbouwen

Je kunt een affiliate marketing sales funnel altijd nog verder uitbouwen indien je dat wil. Dit kun je doen door bij hetzelfde bedrijven nog wat extra producten of diensten te zoeken. Maar je kunt er ook voor kiezen om bij andere bedrijven soortgelijke producten te kiezen. Eventueel zou je er zelfs een vergelijkingswebsite van kunnen maken die de prijzen bij de diverse webshops vergelijkt. Op deze manier voeg je nog wat extra’s toe voor de klanten die op zoek zijn naar het best gewaardeerde of goedkoopste producten. Ook kun je op regelmatige basis bepaalde producten voor klanten uitlichten in een nieuwsbrief. Dit kost vaak niet eens zoveel tijd, maar het kan de omzet wel verhogen met 30-70% afhankelijk van je doelgroep.

Kies je voor 1 of  meerdere bedrijven bij affiliate marketing sales funnel?

 

Bij affiliate marketing sales funnel hoef je niet alles op 1 paard te wedden. Je kunt gerust producten van meerdere bedrijven promoten. Het enige waar je op moet letten is of dit mag van de adverteerder. Bij ieder affiliate kanaal kun je dit vinden in de aanmeldvoorwaarden. Wanneer er geen sprake is van exclusiviteit dan kun je de producten van meerdere bedrijven gebruiken.

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...