Affiliate marketing sales

Bij affiliate marketing sales ga je de producten of diensten van een andere bedrijf proberen te verkopen. Het is een ideale manier om inkomsten uit je website of blog te genereren. Veel netwerken hebben ook promotiematerialen die je eenmalig op de website kunt installeren. Ook kun je banners tussen de artikelen op je website plaatsen met knippen en plakken. Je hebt geen programmeerkennis nodig waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast neemt het gemiddeld niet meer als 4 uur per week in beslag om een goed inkomen te genereren. De meeste sales worden bereikt met het informatief schrijven over een product of dienst. Doordat jij dit met andere woorden doet als het bedrijf waarvoor je de producten verkoopt heb je ook een ander bereik. 

Het publiek wat deze bedrijven niet kunnen bereiken hebben ze dan als het ware via jou. Dit is dan ook de reden dat ze hier meestal een leuke vergoeding tegenover zetten. Daarnaast kun je ook veel bereiken met het schrijven van reviews over producten of diensten. Het delen van ervaringen en aanbevelingen blijkt effectief in een tijd dat je goed research doet voordat je iets koopt. Zeker met alle Chinese dropshipping winkels die allemaal negatief in het nieuws zijn. Het is vandaag de dag beter om met affiliate marketing te werken als dropshipping. Je loopt immers geen risico en je hoeft ook niet zelf de klantenservice te doen. Het is dus een passief inkomen wat je genereert met weinig werk. 

Wat kun je bereiken met affiliate marketing sales?

Met affiliate marketing sales valt er veel te bereiken. Het belangrijkste is natuurlijk dat je zoveel mogelijk verkopen realiseert. Echter zul je ook gaan merken dat je meer bezoekers krijgt op je eigen website. Dus ook voor de producten en diensten die je wel zelf verkoopt kan dit positieve invloed hebben. Het schrijven van unieke content zorgt er tevens ook voor dat je hoger in de zoekmachine komt te staan. De meeste mensen halen hier een paar honderd euro per week uit. Dit kost natuurlijk wel tijd. Het opzetten is meestal het meeste werk, maar daarna is het gewoon aan jou bezoeker om daadwerkelijk een order te plaatsen. Wanneer dit veel gebeurd dan weet je dat je een ijzersterk artikel hebt. Gebeurd het minder vaak dan kun je wat aanpassen aan het artikel waardoor je misschien meer de aandacht trekt van bezoekers. 

Welke affiliate netwerken bieden dit aan?

Er zijn verschillende netwerken die affiliate marketing sales aanbieden. Wij hebben er een aantal voor je verzameld die betrouwbaar zijn en snel uitbetalen. De volgende netwerken zijn het bekendst in Nederland

  • AWIN : Dit netwerk heeft een gebruiksvriendelijk platform met meer als 15.000 merken. Het is een bedrijf dat zich richt op langdurige samenwerkingen met leuke vergoedingen.
  • TradeTracker: Een van de bekendste netwerken van Nederland die al regelmatig in de prijzen gevallen is. Je hebt de keuze uit meer als 2000 bedrijven zowel bekende bedrijven als onbekende. Voor iedere doelgroep is er wel iets te vinden.
  • TradeDoubler: Sinds 1999 zorgen zij al voor een verbinding tussen adverteerders en publishers. Vergoeding kunnen oplopen tot wel 40% van de aankoop.
  • Daisycon : Hier kun je adverteerders vinden in elke branche en je hebt een snelle uitbetaling. Ook geschikt voor mensen met een vergelijkingswebsite.

Als je goed zoekt in Google dan vind je nog tientallen andere mogelijkheden. Deze zijn vaak sector afhankelijk vandaar dat wij deze netwerken aanraden om de diversiteit die er daar is. Het team van Nibram helpt je graag met het opzetten van een succesvolle affiliate marketing website. Neem hiervoor contact met ons op.

Waarom beginnen mensen met affiliate marketing sales?

De meeste mensen beginnen met affiliate marketing omdat het toegankelijk is voor iedereen en je er een leuk bedrag mee kunt verdienen. Commissies op bepaalde producten kunnen wel oplopen tot zo’n 50%. Daarnaast kost het niet eens veel tijd om dit toe te voegen aan je website, want er zijn genoeg promotiematerialen. Het is een passief inkomen waar je weer wat extra’s van kunt doen. In een tijd waar de inflatie alleen maar hoger wordt is het voor mensen ook belangrijker geworden om meer te verdienen. In Nederland kennen we op de verschillende netwerken bijna een miljoen publishers. Zij zijn wekelijks actief met het promoten van diensten en producten van bedrijven. 

Daarnaast kun je vandaag de dag ook abonnementen verkopen wat steeds populairder aan het worden is. De mensen kijken steeds minder televisie, maar dit is vaak wel duur om in huis te hebben. Omdat de meeste televisies over een internetverbinding beschikken kiezen zij voor streamingdiensten waarbij de prijs tussen de €3,99 en 14,99 per maand ligt. Ook kun je veel digitale producten verkopen waarop leuke marges zitten. Denk hierbij aan cloud diensten waarmee je altijd veilig je gegevens kunt bewaren ook al is je opslag op je telefoon of computer vol.

Waar moet je op letten bij affiliate marketing sales?

Bij het selecteren van de juiste bedrijven voor affiliate marketing sales zijn er een aantal dingen waarop je kunt leggen. Het belangrijkst is natuurlijk de vergoeding die je hiervoor kunt krijgen. Bedrijven hanteren steeds vaker een percentage i.p.v. een vast bedrag. Op deze manier zijn de vergoedingen voor publishers vaak hoger en zijn ze extra gemotiveerd. Daarnaast is het ook slim om op te letten aan wat voor voorwaarden je moet voldoen. Soms vragen ze exclusiviteit en in een tijd met veel concurrentie wil je natuurlijk ook producten van andere bedrijven kunnen plaatsen. De online markt verandert immers steeds meer en een gevarieerd aanbod zorgt voor de meeste aankopen. Enkele jaren geleden werd er alleen gekeken naar de prijs van producten. Maar vandaag de dag is duurzaamheid en levensduur steeds belangrijker en dus ook extra geld waard.

Tips om nog meer verkopen te realiseren

Het belangrijkste bij affiliate marketing sales is dat je unieke content schrijft. Er zijn veel mensen die de letterlijke teksten van een bedrijf overnemen. Dit levert weinig tot geen resultaten op omdat zij hier al goede posities hebben. Je kunt deze teksten zelf schrijven, maar dit kun je ook laten doen door een copywriter. Uitgebreide teksten die een focus hebben op 1 of meerdere zoekwoorden scoren vaak beter. Ook het gebruik van zoekwoorden in de metagegevens kan hieraan bijdragen. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat mensen makkelijk door de site kunnen navigeren. Het streven van de meeste mensen is dan ook om in uiterlijk 2 klikken een product te kunne bestellen. Sinds dit jaar is de snelheid van de website ook een ranking factor voor de zoekmachine. In principe scoren de websites met een laadtijd van maximaal 3 seconden het beste. Ook kun je zoekwoorden verwerken in afbeeldingen zodat mensen die afbeeldingen zoeken ook bij jou terecht komen. Als je veel producten verkoopt dan is het verstandig om een marketingbureau hiervoor in te schakelen. Zij kunnen je helpen met de beste resultaten op de lange termijn. Dit is de investering uiteindelijk dubbel en dwars waard.

Vergoedingen voor affiliate marketing sales

De vergoedingen voor affiliate marketing sales verschillen per bedrijf of netwerk. Als je kijkt naar Bol.com en Coolblue dan zie je dat de vergoedingen tot 8% kunnen oplopen. Op het netwerk van Amazon is het mogelijk om tot 14% te verdienen. Echter moet je daar wel regelmatig kijken wat de huidige vergoeding is. Deze kan namelijk dagelijks veranderen en dan kun je jezelf uiteindelijk in de vingers snijden. Het draait uiteindelijk om de hoeveelheid die je verkoopt en dat vergelijk je met de commissies. Soms kan het lonen om 100 producten van €10 te verkopen i.p.v. 2 artikelen van 100 euro. Bij affiliate netwerken zoals Daisycon en TradeTracker kunnen de vergoedingen zelfs oplopen tot 50%. Dit is vaak bij de bedrijven die nog niet zo bekend zijn en dit wel snel willen worden. Soms staat er ook een vast bedrag voor het aanbrengen van nieuwe klanten.

Webwinkels met affiliate marketing sales partner programma

Natuurlijk zijn er ook veel webwinkels die hun eigen affiliate marketing sales partner programma hebben. Zij hanteren vaak iets lagere vergoedingen, maar omdat ze bekender zijn realiseer je vaak wel meer verkopen. Hieronder vind je een aantal van deze netwerken.

  • Wehkamp: Wehkamp bestaat al tientallen jaren en zij hebben hun eigen partnerprogramma. Hier kun je vergoedingen krijgen voor het verkopen van elektronica tot aan woonaccessoires tot maximaal 12%.
  • Bol.com : De grootste webwinkel van Nederland heeft meer als 15 miljoen producten en commissies oplopend tot 8%.
  • Coolblue: Een van de bekendste aanbieders van consumentenelektronica zowel online als in de winkel. Vergoedingen bij verkopen lopen op tot 8%.
  • Paypro: Netwerk wat voornamelijk digitale producten en betaaldiensten aanbiedt. Ze hebben diverse vergoedingen voor deze diensten die aardig kunnen oplopen. Op dit moment is dit een van de populairste bedrijven van affiliate marketing in de richting van digitale producten.

Voorwaarden en eisen van bedrijven die je tegen kunt komen

Bij affiliate marketing sales kunnen er verschillende voorwaarden aan publishers gesteld worden. Zo kan een bedrijf het mogelijk verbieden dat je SEA campagnes maakt. Dit betekend dat je niet mag adverteren in de zoekmachine omdat je dan met hun gaat concurreren waardoor de advertentiekosten aan beide kanten oplopen. Ook zijn er bedrijven die het verbieden om de producten aan te bieden op social media. Vaak mag je wel de artikelen die je geschreven hebt op social media delen. Enkele bedrijven willen ook exclusiviteit waardoor je gebonden bent aan de producten die zij aanbieden. Ook zijn er bedrijven die er lang over doen om uit te betalen. Dit kan in de ergste gevallen wel oplopen tot zo’n 3 maanden. Het is uiteindelijk aan jou de keus of je zoveel geduld hebt, maar dit vinden de meeste mensen toch te lang. Zeker gezien de snelheid van het betalingsverkeer is dit lang.

Affiliate marketing sales bedrijven en organisaties vinden

Je kunt op verschillende manieren jezelf registreren voor affiliate marketing sales. Via de zoekmachine kun je zoeken op affiliate marketing. Hier komen dan diverse grote netwerken als eerste verschenen zoals Daisycon en Tradetracker. Ook kun je kijken of jouw favoriete bedrijf een affiliate netwerk programma heeft. Daarnaast zijn er ook genoeg forums en nieuwsberichten waar geschreven wordt over de verschillende netwerken. Zij gaan vaak verder in op het aanbod en de verdiensten die er mogelijk zijn. Maar zij letten ook erop of er een snelle uitbetaling is en niet een te hoge betalingsdrempel. Gemiddeld ligt deze rond de 50 euro, maar er zijn aanbieders die pas uitbetalen bij 100 euro of meer. Omdat het internet altijd veranderd kan het zomaar zijn dat volgend jaar een ander bedrijf aan de top staat. Het is dus verstandig om dit goed in de gaten te houden.

Mag je adverteren met affiliate marketing sales?

Afhankelijk van het bedrijf mag je soms adverteren via affiliate marketing sales. Bij de grotere webwinkels zie je vaak een verbod hierop omdat je anders met hun gaat concurreren. Jij hebt zelfde aanbod voor dezelfde prijzen, maar wanneer ook jij gaat adverteren dan lopen de kosten op. Systemen zoals Google of Facebook ADS werken veelal met een biedingssysteem. Hoe meer mensen inzetten op dezelfde zoektermen hoe hoger de prijs gaat worden. Als het wel toegestaan is dan is het altijd verstandig om te kijken of de marge hier groot genoeg voor is. Je kunt iedere euro maar 1 keer uitgeven en het gaat uiteindelijk wel af van de vergoedingen. Dit is dan ook de reden dat veel mensen dit niet doen, maar met goede content kan het wel effectief zijn.

Goed bijverdienen in de avonduren of je vrije tijd

Bijna een miljoen mensen in Nederland verdienen bij met affiliate marketing sales. Dit komt omdat het heel simpel werkt en je geen technische of programmeerkennis nodig hebt. Wanneer je al met regelmaat ervaringen deelt of goede content schrijft is het een fluitje van een cent. Je logt namelijk in bij het affiliate netwerk gaat naar promotiematerialen kopieer de code en plakt deze op de website. Ook kun je links kopiëren en verwerken in de tekst. De meeste mensen hebben een CMS website waarvoor verschillende plugins zijn. 

Ook zijn er zogenaamde API systemen waarmee je een realtime verbinding hebt. Dit betekent dat op ingestelde tijden de voorraden en prijzen automatisch worden bijgewerkt. Meestal moet je hier wel even contact voor opnemen met een aanbieder. Zij kunnen namelijk een unieke API sleutel genereren waarmee jij dit kunt toepassen. In deze gevallen zien mensen het ook direct als een artikel in de aanbieding is, maar ook wanneer het duurder is geworden. Tegenwoordig laten bedrijven ook steeds vaker reviews zien. Dit kun jij ook laten zien op je website en 5 sterren is dan vaak het maximaal haalbare. Zo kunnen de lezers van jouw website precies zien wat andere mensen ervan vonden.

Tips voor het vinden van de juiste bedrijven bij affiliate marketing sales

Voor het vinden van de juiste bedrijven van affiliate marketing sales moeten er een aantal dingen duidelijk zijn. De meeste mensen hebben een tool zoals Google Analytics waarmee zij de website en bezoekers in de gaten houden. Hier zie je vaak statistieken zoals de leeftijd van mensen, maar ook de locatie en het geslacht. Op deze manier weet je dus ook of je doelgroep jong of oud is, maar ook of het juist mannen zijn of vrouwen. Het kan natuurlijk ook een mix zijn. Vervolgens ga je dan niet alleen op zoek naar bedrijven die bij jouw niche passen, maar ze moeten ook passen bij de bezoekers. Ook de vergoedingen tellen natuurlijk mee, maar deze 2 zijn wel het belangrijkste. Als de producten niet matchen bij de doelgroep dan ga je ze ook niet verkopen.

Uitbetaling van de sales in affiliate marketing

In de meeste gevallen krijg je bij affiliate marketing sales binnen 30 dagen betaald. Sommige bedrijven hebben wat langer de tijd nodig i.v.m het herroepingsrecht. Het kan dus zijn dat de wachttijd oploopt tot maximaal 90 dagen. Op de meeste netwerken zie je echter een betalingstermijn van 30-56 dagen. Als er dan ook nog een affiliate netwerk tussen zit kan het ooit voorkomen dat je tot het einde of begin van de maand moet wachten totdat het uitbetaald kan worden. Gelukkig worden ze daar wel een stuk flexibeler in waardoor je het ook kunt uitbetalen wanneer je een drempelwaarde hebt bereikt. Het is een kwestie van goed de voorwaarden lezen om achter de precieze uitbetaling tijden te komen. Eventueel kun je op het internet hier ook reviews over lezen.

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...