Affiliate marketing traffic

Met affiliate marketing traffic is het de bedoeling dat jij verkeer naar de website van een bedrijf of organisatie weet te generen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een pakkende banner onder een bericht op je website te plaatsen. Echter kun je ook een actief verhaal schrijven en daar de link in verbergen. Hoe unieker de teksten zijn hoe hoger de positie in de zoekmachine vaak wordt. Daarnaast betrek je de bezoekers van jouw website op een persoonlijke manier. Iets wat jij aanraad daar vallen ze bijna altijd meteen voor. Door het vertrouwen wat jij bij deze mensen hebt gewekt kun je ook nog geld verdienen. 

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is zorgen dat mensen op de links, banners of advertenties drukken. Het is dus een passieve manier om inkomsten te genereren vanuit je website. Sommige bedrijven geven ook nog eens een vergoeding als jij een lead of sale weet te maken van deze bezoekers. Hierdoor kun je tot wel 3x een vergoeding krijgen terwijl je hier maar weinig tijd aan hoeft te besteden. Het is een lucratieve manier die bijna 1 miljoen mensen in Nederland al gebruiken. Ook kan het een prima aanvulling zijn op je website of blog.

Hoe kun je meer traffic krijgen door affiliate marketing

Affiliate marketing kan ook bijdragen aan traffic op je eigen website. Over elk product of dienst kun je een artikel schrijven met daarin zoekwoorden verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine jouw website of blog hiervoor weet te vinden. Daarnaast zorgt dit er natuurlijk weer voor dat mensen je artikel gaan lezen. Als je dit goed geschreven hebt dan zullen ze ook op de links of banners gaan drukken. Het voordeel van de blogs is dat ze er levenslang staan en ook nog na jaren voor traffic kunnen zorgen. Wellicht dat het wel verstandig is om te kijken of de informatie nog up to date is. Dit doen de meeste mensen 1 a 2 keer per jaar. Vervolgens schrijven zij er dan wat nieuwe informatie bij waardoor de pagina weer wat hoger in de zoekmachine komt. Op deze manier kun je voor een of meerdere bedrijven voor verkeer zorgen waarvoor ze je meestal een leuke vergoeding geven.

Naast traffic ook nog een sales, conversies of leads genereren

Affiliate marketing traffic is het begin van deze marketingvorm. Meestal zul je hier de meeste inkomsten uithalen wanneer je net begint. Het is wel verstandig om te kijken of het affiliate netwerk ook een vergoeding geeft voor het genereren van leads of sales. Met leads kun je bijvoorbeeld een vergoeding krijgen wanneer mensen zich inschrijven op een nieuwsbrief of abonnement. Ook kan het zijn dat je een vergoeding ontvangt omdat jouw bezoekers een offerte aanvragen bij dit bedrijf. Een daadwerkelijk verkoop ook wel sales genoemd levert natuurlijk het meeste op. Vaak kun je deze 3 met elkaar combineren waardoor je profiteert van alle vergoeding. Netwerken die deze vorm van vergoedingen geven zijn bijvoorbeeld Daisycon en Tradetracker. De vergoedingen kunnen vaak wel oplopen tot 50 % van de aankoopprijs. Meestal staat er voor traffic een vergoeding van een paar centen, maar dit kan ook aardig oplopen wanneer je een groot publiek hebt.

Wat kun je met traffic bereiken in de affiliate marketing wereld

Er zijn veel affiliate netwerken waar je jezelf kunt aanmelden voor affiliate marketing traffic. Wanneer je een internationale website hebt ben je niet alleen gebonden aan Nederlandse adverteerders. Er zijn voldoende netwerken die ook bedrijven uit het buitenland in hun netwerk hebben zitten. Enkele voorbeelden van Nederlandse aanbieders zijn:

  • Tradetracker : Al meer als 20 jaar zijn zij een van de grootste netwerken in Nederland. Inmidels zijn er al meer als 5000 campagnes waaraan je kunt deelnemen.
  • Awin: Bij dit netwerk heb je keuze uit zowel grote als kleine bedrijven wat het een redelijk uniek systeem maakt met hoge vergoedingen.
  • Tradedoubler : Kies uit ruim 2000 bedrijven en vind de producten die aansluiten bij jouw website of blog.
  • Daisycon  : Verdien geld met traffic,sales en leads. Vergoedingen kunnen oplopen tot wel 50% van de aankoop.

Er zijn nog veel meer affiliate marketing kanalen waar je jezelf kunt aanmelden. Echter betalen ze niet allemaal alleen voor traffic. Wanneer je echt verkopen wilt realiseren kun je ook aan de grotere webwinkels denken zoals Bol.com, Coolblue en Wehkamp.

Meld jezelf aan bij deze affiliate marketing netwerken wanneer je voldoende traffic hebt

Bij de grotere netwerken kun je jezelf aanmelden voor affiliate marketing traffic. Ieder bedrijf heeft andere regels en dit is ook waarom zij vaak handmatig de aanmeldingen goedkeuren of afkeuren. Vaak letten zij op hoeveel verkeer je nu op dit moment op je website hebt. Daarnaast kijken ze ook naar de affiniteit met het product en de relevantie van de informatie op je website. Wanneer je deze stappen doorkomt kun je geld gaan verdienen.

Het is wel verstandig om te kiezen voor producten die het dichtste bij de interesse van je bezoekers staan. Het is dus handig als je een marketingbureau een doelgroeponderzoek laat doen. Eventueel kun je dit ook zelf doen met Google Analytics. Wanneer je precies weet welke informatie het meeste gelezen wordt en of dit mannen of vrouwen zijn dan heb je de eerste  stap doorlopen. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar de leeftijd zodat de producten of diensten naadloos daarbij aansluiten. Hoe specifieker je dit doet hoe groter de kans is op succes.

Marketing gebruiken om nog meer traffic te generen

Er zijn vele marketing methodes die je kunt gebruiken voor affiliate marketing traffic. De meeste mensen kiezen voor linkbuilding. Hierbij gaat een marketingbureau zoals Nibram op zoek naar kwalitatieve blogs en links mogelijkheden. Ook kunnen zij op deze website vaak een ijzersterk artikel plaatsen waardoor het nog meer waarde meekrijgt. De zogenaamde in content links worden door Google en andere zoekmachines hoog gewaardeerd. Daarnaast kun je ook kiezen voor SEO marketing. Hierbij richt je jezelf op het algoritme van de zoekmachine. Het is belangrijk om zoekwoorden voldoende in je berichten terug te laten komen, maar ook in de meta omschrijving en meta titel. Eventueel kun je ook nog social media marketing gebruiken om een nog breder publiek te bereiken. Hier trek je de meeste aandacht met visuele afbeeldingen of video’s. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Het belang van traffic op een website of blog voor affiliate marketing

Bedrijven zijn altijd op zoek naar methodes om meer bezoeker te krijgen waar affiliate marketing traffic er een van is. Door mensen een kleine vergoeding hiervoor te geven kunnen ze weer nieuwe mensen bereiken. in 30% van de gevallen ontstaat hierdoor zelfs een aankoop waardoor het zeer interessant wordt voor ondernemers. Naast de vergoeding die je krijgt voor de bezoekers die je doorstuurt, kun je ook nog geld verdienen aan daadwerkelijke aankopen. Het is dus altijd verstandig om je ogen open te houden of dit ook mogelijk is. Tevens moet je altijd de voorwaarden goed doorlezen. Hierin staat beschreven of je ook mag adverteren in de zoekmachine of op social media. Daarnaast kan hier ook beschreven staan of het bedrijf exclusiviteit wil. Tevens zie je hier ook de maximale tijden voor het goedkeuren van de transactie. Zo weet je precies wanneer je het geld op de rekening kunt ontvangen.

Onderzoek of laat het onderzoeken wat traffic betekent voor je affiliate marketing website of blog

Voordat je met affiliate marketing traffic wil gaan beginnen is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Zo heeft ieder netwerk een bepaalde uitbetaling drempel van €50 tot €100,- gemiddeld. Wanneer je op basis van alleen traffic gaat werken kan het dus lang duren voordat je over je geld gaat beschikken. Het is dus verstandig om te kijken of je ook een vergoeding kunt krijgen voor aankopen en het afsluiten van abonnementen. Op deze manier kun je sneller die betalingsdrempel bereiken. Vaak weet een online marketing bureau je ook wel te vertellen of de website of de blog geschikt is hiervoor. In de meeste gevallen kun je hier een gratis advies voor aanvragen. Vervolgens kijken zij meteen naar de marketingmogelijkheden en wat dit jou zou gaan kosten. Omdat je geen fysieke voorraad hebt zijn de enige kosten het ontwerpen van een website en de eventuele marketing. 

Zoekmachine resultaten verbeteren

Voordat je begint met affiliate marketing traffic is het slim om te werken aan  je positie in de zoekmachine. Dit kun je namelijk op verschillende manieren verbeteren waardoor je meteen een vliegende start kunt maken. De meeste mensen vergeten bijvoorbeeld metagegevens toe te voegen. Maar ook vergeten mensen vaak zoekwoorden te gebruiken in teksten. Door regelmatig een zoekwoord te gebruiken kun je een hogere positie in de zoekmachine behalen. Tevens kun je ook ALT tags toevoegen aan foto’s. Hier vul je de beschrijving van een foto in. Dus als iemand op rode rok gaat zoeken tussen Google Afbeeldingen dan wil je daar natuurlijk ook verschijnen. Ook is het belangrijk om teksten te maken die uniek zijn en iets toe te voegen hebben aan de zoekmachine. 

Er zijn veel bedrijven en Google kijkt dan voornamelijk naar de toegevoegde waarde van de informatie op een website voor het bepalen van de positie. Daarnaast letten zij ook op de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van de websites. Het is de bedoeling dat de laadtijd maximaal 3 seconden is en dat je in 2 klikken een bestelling kunt plaatsen. Dit is zeker haalbaar met een goede affiliate marketing website of blog. Je kunt jezelf verdiepen in het merk, maar ook een individueel product kan juist goed ranken. Als je dit moeilijk vindt dan kun je dit ook door een marketingbureau laten doen.

Linkbuilding gebruiken voor nog meer affiliate marketing traffic

Linkbuilding is een goede manier om je affiliate marketing traffic website goed te laten ranken. Je kunt ervoor zorgen dat bedrijven of blogs met een goede waarde een link naar jouw website plaatsen. Soms doe je dit op basis van ruilen, maar meestal moet je hiervoor betalen. In die links of teksten kun je zoekwoorden gebruiken waarop je gevonden wil worden. De belangrijkste zoekwoorden laat je natuurlijk meermaals terugkomen in de teksten en het linkbuilding plan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de teksten door een copywriter te laten maken. Zij weten vaak precies waar ze op moeten letten om hoger in Google te kunnen komen. Tevens is het ook belangrijk dat het artikel niet tekort is. In de meeste gevallen schrijven mensen dan ook een artikel van 600 – 1500 woorden. Met een lager aantal woorden heb je immers vaak weinig toe te voegen aan de zoekresultaten.

Geld verdienen met affiliate marketing traffic

Affiliate marketing traffic is de makkelijkste manier om geld te verdienen met je website of blog. Vaak hebben de verschillende netwerken een grote collectie aan promotiematerialen. Zo kun je bijvoorbeeld een banner plaatsen onder het bericht op je website. Vaak is dit kopiëren en plakken waardoor het maar een paar minuten tijd kost. Daarnaast kun je ook links kopiëren en in de tekst verwerken. Mensen klikken steeds vaker op de woorden waar een link op staat. Dit komt doordat ze vaak ook een andere kleur hebben. Elke keer dat iemand hierop klikt dan krijg jij hier een vergoeding voor van het bedrijf. 

Afhankelijk van het bereik liggen de gemiddelde verdiensten tussen de 60 en 200 euro per week. Dit is een aardig bedrag terwijl je er maar weinig tijd in hoeft te investeren. Wanneer de website hierop ingericht is kost het meestal maar een paar uur per maand om dit bij te houden. Het enige waar je op moet letten is dat je een drempelwaarde hebt die je moet bereiken voor het uitbetalen. Je kunt bij bijvoorbeeld 50 euro pas uitbetalen, maar je kunt dan ook natuurlijk nog even doorsparen en dan pas uitbetalen. Afhankelijk van hoe lang het voor je duurt om deze waarde te bereiken maak je een keuze uiteraard.

Je website of blog goed praktisch indelen

Om traffic te genereren met affiliate marketing moet je blog of website ook goed ingedeeld zijn. Lezers en bezoekers vinden het fijn om in 2 klikken bij het juiste product te kunnen komen. Bij veel affiliate netwerken heb je zowel links voor de homepage alsmede specifieke product links. Wat je als extraatje zou kunnen doen is een pagina helemaal toewijden aan een of meerdere producten. Ook kun je een top 10 van bijvoorbeeld strijkijzers maken zodat de klanten zelf kunnen kiezen of ze op prijs of kwaliteit letten. 

Keuzevrijheid zorgt er in de meeste gevallen ook nog eens voor dat je een verkoop realiseert. Voor sales krijg je dan ook nog een percentage waardoor je uiteindelijk nog meer kunt verdienen. Tevens is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een zoekfunctie te integreren op je website. Bij een reisblog zou je dit kunnen doen via het affiliate systeem van Booking.com. Zij bieden ook een aparte module aan voor vergelijkingswebsites. Zo kun je KLM en Booking.com bijwijze van spreken met elkaar combineren. Klanten kiezen dan zelf welke service ze willen gebruiken.

Welke producten kies je uit?

Er is voor iedere niche of bedrijfstak wel iets te vinden in het affiliate marketing traffic systeem. De meeste netwerken hebben contracten met meerdere adverteerders. Je kunt je website dus aanmelden bij verschillende bedrijven die mogelijk bij je aansluiten. Op deze manier kun je ook ontdekken welke producten het beste verkopen via jouw website. Je hoeft namelijk niet alles op 1 paard te wedden. Ook zijn er speciale affiliate netwerken voor het verkopen van online producten. Hierbij kun je denken aan streamingdiensten, betaaldiensten of downloads. Daarnaast kun je vaak ook in contact treden met een bedrijf of affiliate netwerk over mogelijkheden voor een API verbinding. Zo heb je altijd de juiste prijzen op de website staan, maar ook zijn de producten dan actueel. Een aanbod van producten kan altijd veranderen en je wil niet mensen doorsturen naar een niet bestaande pagina. Dan loop je namelijk het risico om lezers te verliezen en dat is een te groot risico. Met een API kun je maatwerk oplossingen maken zoals een voorraadcheck zodat mensen ook weten bij welke webwinkel wel iets op voorraad is. Daarnaast zien mensen ook als een artikel uitverkocht is wanneer hij voor het laatst beschikbaar was voor mensen. Op deze manier kun je inschatten of het product mogelijk nog gaat komen of dat dit nog lang op zich laat wachten.

Affiliate marketing traffic combineren met andere affiliate marketing methodes

Affiliate marketing sales is ideaal te combineren met andere vormen van affiliate marketing. Dit komt omdat de meeste aanbieders ook inkomsten willen genereren. Vaak zul je zien dat je bovenop de vergoeding voor traffic dan ook nog een vergoeding krijgt voor een sale. Soms zijn er zelfs mogelijkheden dat je dit krijgt voor een lead. Een leads is net even wat anders als een sale of verkoop. Bij een lead moet je denken aan het afsluiten van een abonnement of het accorderen van een offerte. Vaak staat hier een vaste vergoeding tegenover i.p.v. een percentage. Dit kan uiteenlopen van 1 euro tot wel 100 euro per lead. Bij sales kunnen de bedragen al snel oplopen tot 600 euro commissie per maand. Bij sommige aanbieders kun je extra snel over je geld beschikken, maar let altijd op de tracking termijn. Dit is variërend tussen de 30 en 120 dagen. Vervolgens hebben ze dan ook nog meestal een uitbetalingstermijn van 1-3 maanden. Het kan dus een halfjaar duren in dat geval. Gelukkig zijn de meeste aanbieders net even wat sneller en heb je binnen 2 maanden de beschikking over je geld mits je de drempelwaarde bereikt.

Wat is het succes van affiliate marketing?

Affiliate marketing traffic is zo succesvol omdat je hier praktisch niet veel tijd voor hoeft in te delen. Wanneer je een fanatieke blogger bent is het een kleine moeite om een link in de teksten te verwerken. Daarnaast kun je vaak een banner ook kopiëren naar de website wat dus ook maar weinig tijd kost. Gemiddeld kost het namelijk maar 1-3 minuten voor het toevoegen van 1 of meerdere producten aan een bericht. Tevens zijn er ook plugins die je daarvoor kunt gebruiken bij een CMS systeem. Hierin kun je zelfs complete product feeds laden waardoor je snel meerdere producten aan een artikel toevoegt. Zo kun je bijvoorbeeld een top 10 producten toevoegen gesorteerd op prijs of beoordelingen en dat in dezelfde tijd als het toevoegen van een product. 

Verdien vandaag nog geld met affiliate marketing traffic

Ook jij kunt jezelf vandaag nog aanmelden op verschillende affiliate marketing traffic netwerken. Vaak gaat het om een gratis account zodat je alvast kunt oriënteren op diverse producten die mogelijk aansluiten bij jouw website of blog. Ook zie je meteen hoeveel bedrijven er deelnemen aan zo’n netwerk. Dit hoeven namelijk niet alleen grote bedrijven die iedereen kent te zijn. De kleinere bedrijven geven vaak ook nog eens een betere vergoeding voor het vinden van nieuwe klanten. Jij zorgt er als het ware voor dat de bedrijven groter worden en misschien in de toekomst ook wel in het rijtje van grote bedrijven thuishoren.

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...