Affiliate marketing via Social Media

Op het moment dat je een webshop hebt, kan het handig zijn om gebruik te maken van een aantal manieren om meer klanten naar je webshop toe te krijgen. Er zijn namelijk een aantal manieren om dit goed voor elkaar te krijgen. Affiliate marketing via Social Media is één van de manieren die hier erg goed voor kan werken. 

Wat houdt affiliate marketing precies in?

Voordat je zomaar gebruik gaat maken van affiliate marketing, is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat affiliate marketing nou precies in houdt. Dit komt omdat dit nog best wel lastig kan zijn om te weten. Gelukkig is affiliate marketing relatief makkelijk uit te leggen aan de hand van online marketing. 

Online marketing zijn eigenlijk alle manieren van marketing die je online toe kan passen. Er zijn hier veel verschillende vormen van te vinden. Veel van deze vormen lijken dan ook op elkaar. Affiliate marketing lijkt vooral op reclame marketing en content marketing. 

Het doel van affiliate marketing is het verhogen van de hoeveelheid verkopen in je webshop. Hoe meer er verkocht kan worden, hoe beter de affiliate marketing voor je webshop werkt. Hierom kan het erg prettig zijn om als webshop gebruik te maken van affiliate marketing via Social Media. 

De adverteerder

De contactpersoon van de webshop wordt ook wel de adverteerder genoemd. Dit is namelijk de persoon die de opdracht opstelt en contact houdt tijdens de opdracht. De opdracht bij affiliate marketing is vaak te vinden in de vorm van een link. Dit komt omdat de link verwerkt moet worden tot een vorm van affiliate marketing. 

De link is een link naar een product in de webshop van de adverteerder. Het doel van de affiliate marketing via Social Media is om een consument het product via de link te laten kopen. Echter hoeft de adverteerder vaak niet heel veel meer te doen dan het opstellen van de link. 

De affiliate

Nadat de link door de adverteerder is opgesteld, wordt deze doorgestuurd naar de affiliate. De affiliate is de persoon die de reclame maakt door middel van die link. Affiliate marketing via Social Media kun je dan ook het beste zien als een soort vorm van reclame maken voor een product of een dienst. 

De affiliate mag de opdracht helemaal zelf uitvoeren. Dit komt omdat de adverteerder niks te zeggen heeft over de manier waarop de link verwerkt wordt. Op het moment dat je het hebt over affiliate marketing via Social Media, wordt de link verwerkt in een bericht dat op een social media platform geplaatst wordt. 

Hierbij is het volledig aan de affiliate om te bepalen hoe de link precies verwerkt wordt en welk platform hiervoor wordt gebruikt. Dit komt omdat de affiliate hier de verantwoordelijkheid zelf over heeft. Het is ook het doel van de affiliate om zo veel mogelijk consumenten via de link over te laten gaan tot een aankoop. 

De betaling bij affiliate marketing

Zoals net al aangegeven is affiliate marketing een vorm van online marketing die veel lijkt op reclame marketing en content marketing. Echter zit er wel een belangrijk verschil tussen deze vormen van online marketing. Dit is namelijk de betaling bij affiliate marketing. 

Bij andere vormen van online marketing wordt er vaak gekeken naar een betaling na het plaatsen van een advertentie of content. Bij affiliate marketing is dit niet het geval. Dit komt omdat er pas betaald wordt als er ook daadwerkelijk een resultaat te zien is bij de affiliate marketing via Social Media. 

Als er een samenwerking afgesproken wordt tussen de adverteerder en de affiliate, wordt er dan ook altijd eerst gekeken naar de betaling. Dit gebeurt in de meeste gevallen in de vorm van een percentage. Bij het percentage moet je denken aan een deel van het aankoopbedrag dat de consument heeft besteden via de link van de affiliate. 

Hoe meer de consument uit geeft via de link, hoe meer geld de affiliate hiervoor krijgt. Hierom is het ook het doel van de affiliate om de consument zo veel mogelijk te laten kopen via de link. Het is alleen mogelijk om dit te doen als het ook op een goede manier aangepakt wordt. 

Het uitvoeren van affiliate marketing via Social Media

Op het moment dat je affiliate marketing via Social Media uit wilt voeren, is het niet alleen als affiliate belangrijk om hier naar te kijken, maar ook als adverteerder is het belangrijk om goed te weten waar je mee te maken hebt. Dit komt omdat je hierdoor meer zekerheid hebt over hoe alles toegepast wordt. 

Uitvoering voor adverteerders

Als adverteerder is het erg belangrijk om te kijken hoe je de affiliate marketing via Social Media uit gaat voeren. Dit komt omdat er verschillende manieren zijn die het mogelijk maken om dit te doen. Echter is het niet voor elk product even geschikt om gebruik te maken van affiliate marketing. 

Dit komt vooral omdat consumenten erg lastig kunnen zijn als het gaat om het bestellen van producten of diensten. Dit komt vooral omdat consumenten het prettig vinden om alles eerst in het echt te hebben gezien. Hierdoor zijn ze namelijk zeker van het product. Ondanks dat er wel veel gekozen wordt voor het online bestellen van producten en diensten, is dit bij het ene product of de ene dienst anders dan bij de andere.

Een goed voorbeeld hiervan is het verschil tussen software en kleding. Dit komt omdat software iets is wat door middel van affiliate marketing goed verkocht kan worden. Software is namelijk niet iets wat je eerst fysiek kunt zien. 

Consumenten zijn bij kleding hier heen erg mee. Dit komt omdat ze het belangrijk vinden om de kleding eerst te passen. Kleding kun je fysiek namelijk beter beoordelen dan wanneer het online besteld wordt. Dit is dan ook een valkuil waar veel webshops in lopen als het gaat om de verkoop van kleding. 

De maat kan van kleding verschillen. Dit is iets wat mensen vaak erg vervelend vinden bij kleding. Verder is er ook een verschil te vinden in de stof. Dit is iets wat je alleen maar in het echt kunt voelen. Ook is het voor veel consumenten belangrijk om te weten hoe ze er uit zien in bepaalde kleding. Hierom kun je affiliate marketing via Social Media beter niet toepassen bij kleding. Hier heb je namelijk een stuk minder aan. 

De uitvoering voor affiliates

Ook als affiliate is het belangrijk om te kijken naar de uitvoering. Dit komt omdat het belangrijk is om van tevoren naar een aantal dingen te kijken. Zo is het als eerste belangrijk om de doelgroep te bepalen. Op het moment dat de doelgroep bepaald is, is het mogelijk om te kijken naar hoe je dit het beste aan kunt pakken. 

Er zijn eigenlijk een aantal doelgroepen die je veel terug ziet komen bij affiliate marketing. Dit komt omdat vooral jongeren, jongvolwassenen en volwassenen gebruik maken van internet. Hierbij in het specifiek van social media. Dit komt omdat affiliate marketing via Social Media één van de betere manieren is om affiliate marketing toe te passen. 

De doelgroep is eigenlijk redelijk gemakkelijk te bepalen. Dit doe je namelijk door het product zelf te kopen en in te schatten welke doelgroep dit vooral zal gebruiken. Op die manier kun je de beste inschatting maken. Dit komt omdat je hierdoor zelf hebt bepaald hoe je precies te werk gaat. Dit is ook het doel van affiliate marketing. 

In contact komen met affiliates

Als adverteerder is het belangrijk om op een goede manier in contact te kunnen komen met affiliates. Dit is soms best lastig om te doen. Dit komt omdat affiliates niet altijd even makkelijk te vinden zijn. Hierom is het verstandig om naar een affiliate marketing netwerk toe te gaan. 

Een affiliate marketing netwerk is een soort online platform waar affiliates en adverteerders samen komen om opdrachten uit te wisselen. Op die manier is dit ook de beste plek om aan affiliates te komen die je kunnen helpen met je affiliate marketing via Social Media. Dit is dan ook erg belangrijk om goed op de rit te hebben. 

Er zitten een aantal voordelen aan het gebruiken van een affiliate marketing netwerk. Dit komt omdat je via een affiliate marketing netwerk in contact kan komen met verschillende affiliates tegelijkertijd. Verder is het ook mogelijk om gebruik te maken van een affiliate marketing netwerk die zich specialiseert in nichemarkten. Als je zelf deel uitmaakt van een nichemarkt, kan het handig zijn om hierop in te spelen. 

Het grote voordeel aan een affiliate marketing netwerk is dat er een deel van de administratie voor je uit handen genomen wordt. Dit kan erg voordelig zijn om gebruik van te maken. Hierdoor heb je namelijk minder het probleem dat je het overzicht over alle affiliates verliest. 

Echter staat hier wel tegenover dat je voor een affiliate marketing netwerk moet betalen. Deze betaling is vaak een betaling die je per maand moet doen. Hierdoor verdient de beheerder van het netwerk namelijk ook wat geld aan het netwerk. 

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...