Affiliate marketing

Wij doen aan affiliate marketing dat werkt. We creëren de juiste formule en combineren dit onder andere met:

SEO

Met de juiste content, beste techniek en sterkste autoriteit als componenten.

Linkbuilding

Ankertekst verdelingen, de juiste waardes en alleen wat relevant is.

Webdevelopment

Beheer, onderhoud en design van jouw website ligt bij ons in goede handen.

affiliateheld.nl logo
Affiliateheld.nl
remote-helpers.nl logo
Rh-s.com
vliegtuigvolgen24.nl
Vliegtuigvolgen24.nl
Travelzers.nl logo
Travelzers.nl
bol.com logo
bol.com
Livingood.nl logo
livingood.nl

Hi, wij zijn Nibram! We zijn een affiliate marketing bureau, maar dan net even wat anders. Met onze frisse blik op affiliate marketing lossen we al jullie vraagstukken op. We zitten al een aantal jaar in de online wereld en weten precies hoe affiliate marketing werkt en hoe jij daar het meeste rendement uit kunt halen. Die kennis delen we maar al te graag met onze klanten, want: de klant is koning! Je mag ons zien als een extra kracht om jouw business een boost te geven. 

 

Affiliate marketing ziet men vaak als een succesfactor binnen de complete marketingmix van een bedrijf. Het lijkt klein, maar kan van ongelooflijk grote toegevoegde waarde zijn voor traffic, leads en conversie. We hebben de kennis om dit op de juiste manier in te richten en 110% resultaat te behalen. Het doel van affiliate marketing is om de leads en conversie omhoog te halen, maar wij gaan net een stapje verder. Wij willen er namelijk ook voor zorgen dat die ene bezoeker en die ene klant ook teruggaan komen op jouw website. Wij van Nibram vinden dat affiliate marketing dan ook een juiste manier is om dit te verwezenlijken. 

 

Het liefst denken we dan ook niet na over één oplossing waar we jou mee kunnen helpen, maar denken we na over de totaaloplossing van affiliate marketing en hoe we daar jouw business het beste mee kunnen helpen. Het resultaat wat je van ons kunt verwachten?

Affiliate marketing

Affiliate marketing is iets wat op het moment heel erg veel gebruikt wordt. Niet iedereen weet precies wat het betekent en hoe je het kan gebruiken. Het is voor een bedrijf handig om te weten hoe je affiliate marketing kan gaan toepassen. Je kan daardoor uiteindelijk een stuk groeien. Affiliate marketing wordt bijna in elke branche gebruikt en daarom is het eventueel handig om hier als bedrijf een keer naar te gaan kijken. 

Affiliate marketing hoeft niet lastig te zijn. Dat is ook de reden dat zoveel verschillende bedrijven er al gebruik van maken. Affiliate marketing kan op meerdere manier toegepast worden. Het beste wat je kan doen is er over leren en kijken wat de beste opties voor jouw onderneming zijn. Affiliate marketing kan je uiteindelijk verder gaan helpen, maar het moet wel op de juiste manier toegepast worden. Anders kan het mis gaan.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is kort gezegd een marketing die op internet plaatsvindt. Het is dus niet zo dat je er fysiek iets voor hoeft te doen. Deze marketing strategie is voor op het internet. Als je met affiliate marketing gaat beginnen, zal je een partner nodig hebben. Een partner beloon je uiteindelijk voor de marketing die er plaats heeft gevonden. Een partner kan een bedrag vragen voor de affiliate marketing, maar ook procenten. De procenten worden berekend over het feit hoeveel meer jij verkoopt door de affiliate marketing van je partner.

Je product of je dienst wordt aangeprezen bij je partner. Via de partner zal een klant bij jou terecht komen. Op het moment dat een klant tot het kopen van een product overgaat, werkt de affiliate marketing. Je kan hierdoor als onderneming een hele hoop meer gaan verdienen, als het op de juiste manier wordt toegepast. De partner wordt betaald wanneer jij dit wilt. Als je een aantal procenten afspreekt, krijgt je partner alleen maar betaald als je ook daadwerkelijk er iets uit gaat verdienen. Je hoeft dus zeker niet altijd al een heel groot bedrag uit te gaan besteden, voordat je daadwerkelijk waard krijgt voor je geld. Dat is altijd een zeer groot voordeel. Dit soort dingen moet je wel afspreken. 

Voorbeeld van affiliate marketing

Een voorbeeld van een groot bedrijf die gebruik maakt van affiliate marketing in Nederland is Bol.com. Zij zijn een zeer groot bedrijf en worden steeds groter door affiliate marketing. Als je met Bol.com een samenwerking wilt, kun je dit aangeven. Zij hebben hier een ideaal platform voor. Zij hebben een heel partnerschap opgebouwd. Je kan als kleine ondernemer al voor Bol.com werken. Eigenlijk zal iedereen voor Bol.com kunnen werken als je dat eventueel zal willen.

Wanneer je als ondernemer producten van Bol.com aan wilt prijzen, dan kun je dit gaan doen. Je kan hier dan een aantal procenten aan verdienen. Je kan je heel makkelijk aanmelden via de website van Bol.com. Bol.com is het ideale voorbeeld van affiliate marketing, omdat iedereen het kent. Je kan soms een tekst aan het lezen zijn en ineens een Bol.com link zien staan. Dat is een affiliate marketing link. Als jij via die link iets zal kopen, krijgt een ander bedrijf hier weer een percentage van. 

Bol.com maakt volop gebruik van affiliate marketing. Omdat ze met een commissiemodel werken, weet je zeker dat jij er baat bij hebt. Uiteindelijk kun je er een lopend inkomen aan overhouden. Dit komt door het feit dat de link altijd online blijft staan. Het is niet zo dat de link eraf gehaald kan worden. Dit kan alleen jij doen als je hem er zelf op hebt geplaatst. Zodra je genoeg links online hebt staan, kun je hier een aardig zakcentje aan gaan verdienen. Ondertussen verdient Bol.com er weer aan, omdat ze jou alleen maar een klein bedrag hoeven te geven van het totale bedrag.

Kan iedere onderneming affiliate marketing toepassen?

Het toepassen van affiliate marketing is absoluut niet moeilijk. Het is niet zo dat je een heel erg groot bedrijf moet zijn om het te kunnen doen. Elke onderneming kan gebruik gaan maken van Affiliate marketing. Het is wel belangrijk dat je de juiste partners uitzoekt. Als je een product of dienst bij een verkeerde partner aanprijst, kan het misschien niet werken. Je partners zorgvuldig uitkiezen, is dan ook zeer aan te raden. 

Iedere onderneming kan affiliate marketing toepassen. Het is dan niet zo dat iedere onderneming er ook al mee bezig is. Vele grote bedrijven zijn er wel al volop mee bezig. Kleine bedrijven wagen zich er minder snel aan. Dit is wel zonde, want een klein bedrijf kan daardoor een heel stuk makkelijker gaan groeien. Wanneer je een bedrijf hebt zoals Amazon, zal je direct zien dat ze erg vaak gebruik maken van affiliate marketing. Uiteindelijk zijn hun ook op die manier groot geworden. Als kleine onderneming zal je er dus een keer naar kunnen gaan kijken. 

Iedere ondernemer kan elk moment beginnen met affiliate marketing. Dit betekent niet direct dat je een ondernemer moet zijn om dit te mogen doen. Je hoeft niet per se een KVK registratie te hebben om gebruik te mogen maken van affiliate marketing. Als je wat meer er aan wilt gaan verdienen, kan het wel verstandig zijn om je te laten registreren. Echter ben je dit niet verplicht. Je zal zelf moeten inschatten of het goed is om je te registreren of dat je dat liever nog niet gaat doen. Dat is je eigen keuze. 

Hoe pas je affiliate marketing toe?

Op het moment dat je als kleine ondernemer toch te stapt zet, betekent het niet direct dat je weet hoe alles werkt. Het kan behoorlijk lastig zijn om het op de juiste manier aan te gaan pakken. Het eerste wat je zal moeten gaan doen, is kijken met wie je zal willen samenwerken. Een samenwerking is zeer belangrijk. De communicatie tussen je partner en jij moet optimaal verlopen. Op die manier weten jullie beide dat het allemaal op de juiste manier zal gaan verlopen. 

De partner

Zodra je een partner gevonden hebt, zal je verdere stappen moeten ondernemen. Er zal overlegd moeten worden wat de prijs gaat worden. Spreken jullie een vaste prijs af of een percentage? Het is verstandig om dit allemaal via een mail of zwart wit vast te leggen. Dan weten jullie beide dat het de afspraken zijn die jullie gemaakt hebben. Het moet namelijk niet zo zijn dat er al betaald is, maar dat er niets geleverd wordt door je partner. Helaas gebeurt dit nog wel eens en daarom is het verstandig om dit in de gaten te houden. 

Daarna zullen jullie moeten gaan bespreken hoe je de affiliate marketing wilt laten lopen. Wil je dat er op Instagram gebruikt wordt gemaakt van affiliate marketing voor jouw onderneming. Of heb je het liever via een grote website met vele verschillende bezoekers. Als je deze bepaling hebt gemaakt, kun je met je partner gaan afspreken wanneer de affiliate marketing geplaatst zal gaan worden. Dit kan zijn door middel van een tekst met de links van jouw producten er in, of door een video waarin een link staat waar klanten ook op kunnen klikken. Er zijn veel verschillende keuzes waar je uit zal kunnen kiezen. 

Je partner zal de affiliate marketing voor je in werking gaan zetten. Het is dan handig om in de gaten te houden of het product meer verkocht gaat worden. Op die manier ga je kunnen zien of de affiliate marketing van je partner daadwerkelijk geholpen heeft. Dan kun je je partner eventueel de procenten gaan betalen die je hem hebt beloofd. Op die manier heb je affiliate marketing op een vrij simpele manier al toegepast. 

Zijn er veel potentiële partners? 

Zodra je voor jezelf zeker weet dat je affiliate marketing wilt gaan toepassen, is het wel handig om te weten of er veel partners zijn waar je eventueel mee kan gaan samenwerken. Er zullen zeker wel partners zijn die graag een samenwerking met je aan zouden willen gaan. Je zal soms even moeten zoeken, maar na even wat gezocht te hebben zal je ze zo tegen kunnen komen. Contact zoeken is het belangrijkste wat je kan doen. Als je zelf initiatief toont, is de kans veel groter dat je meerdere partners kunt gaan ontvangen. 

Wanneer je een partner zoeken gaat, is het van belang dat de partner bij het product past. Als je een product of een dienst aanlevert die niet bij je partner past, zal de affiliate marketing ook al een heel stuk minder goed lopen. Het zal zonde zijn dat het stuk loopt als je een verkeerde partner hebt uitgekozen. De communicatie is altijd erg belangrijk. Op het moment dat je een partner benaderd, zal je vanzelf merken dat een partner wel of niet goed voor je onderneming zal zijn. 

Je kan het beste even kijken in welke branche de partner zit. Als jullie ongeveer in dezelfde branche zitten of er kan een logische link gelegd worden, zal het geen probleem moeten zijn. Vanuit daar kunnen jullie samen gaan bepalen wat er wel en wat er niet moet gebeuren. Als je een partner zoekt, kun je altijd een bedrijf je contactgegevens geven. Wanneer ze dan op zoek zijn naar eventuele partners, hebben zij jouw gegevens. Deze gegevens zullen ze zeker wel een tijdje achter de hand houden als je een goed en serieus bedrijf bent. 

Affiliate marketing uitbesteden 

Uiteraard kan het heel wat werk zijn om met affiliate marketing te beginnen. Je zal dan naar een andere optie kunnen kijken. Je kan de affiliate marketing zoektocht eventueel aan een ander bedrijf over laten. Er zijn heel wat verschillende bedrijven die deze diensten aanbieden. Je kan op die manier precies aangeven wat jij wil en wat jij van het bedrijf in kwestie verwacht. Zo voorkom je dat er eventueel een miscommunicatie zal kunnen gaan ontstaan. Dat is één van de veel voorkomende fouten die gemaakt worden bij samenwerkingen. 

Als je affiliate marketing wilt uitbesteden, kun je dit het beste bij een bedrijf doen die er wat meer verstand van heeft. Zo zijn er bedrijven die er in gespecialiseerd zijn. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier zal gaan verlopen. Je hebt dan geen last van het feit dat er eventueel een fout wordt gemaakt. Het zijn experts en deze mensen willen je maar al te graag helpen. Je kan uiteraard zelf ook een hele hoop leren, maar wanneer jij hier de tijd niet voor hebt, zijn dit soort experts ideaal. Je hoeft er dan geen tijd en geen moeite in te gaan steken. 

De kosten

Nu kan het zijn dat je dan wilt weten wat het gaat kosten. Affiliate marketing hoeft niet heel erg duur te zijn. Het is wel even goed kijken bij welk bedrijf je precies de diensten af wilt gaan nemen. Elk bedrijf zal er een andere prijs voor vragen. Het gaat erom dat de prijs juist is voor wat je krijgt. Als je dit wilt weten, kun je het beste de bedrijven met elkaar gaan vergelijken. Vanuit daar kun je gaan bepalen wat de beste optie voor jouw onderneming zal zijn. 

Als je bedrijven gaat vergelijken, kun je op de service van een bedrijf letten. Vanuit daar zal je al snel merken of een bedrijf goed is in de communicatie. Je kan verschillende reviews gaan lezen, waaruit zal blijken of het bedrijf een expert is in wat ze doen. Als je de reviews leest en ze zijn toch niet zo goed, kun je altijd nog een ander bedrijf kiezen. Wanneer je dit pas achteraf doet, zal je deze kans niet meer hebben. 

Is affiliate marketing aan te raden?

Als ondernemer wil je niet iets onnodigs voor je onderneming gaan regelen. Het is dan ook al snel een vraag of je affiliate marketing aan te raden vindt. Dit zal voor een grote ondernemer een hele grote ja zijn. Voor een wat kleinere ondernemer, kan deze ja wat later komen. Een kleine ondernemer moet nog een hele hoop op gaan bouwen. Op het moment dat het opgebouwd is, wordt het veel makkelijker om wat meer aan affiliate marketing te gaan verdienen. 

De soort onderneming

Wat voor een soort onderneming je ook hebt, affiliate marketing zal je altijd wat verder kunnen helpen. Je zal je uiteraard eerst kunnen gaan inlezen over wat andere ondernemers er precies van vinden. Bijna elke ondernemer zal je vertellen dat ze er een zeer positieve ervaring mee hebben. Je kan het uiteraard eerst een tijdje gaan proberen. Daarna kun je voor jezelf gaan bepalen of je er eventueel mee verder zal willen gaan of niet. Je bent niets verplicht, zolang je niets hebt afgesproken met je partners. 

Zodra je wat wilt groeien als bedrijf, is affiliate marketing zeker een goede optie. Je kan er door groeien in de cijfers. Je kan er ook in groeien doordat je heel veel leert. Affiliate marketing laat je een strategie zien, die anders zijn dan andere strategieën. Dat is ook een van de redenen dat affiliate marketing zeer goed werkt. Het is uniek en wordt al zoveel gebruikt, dat het eigenlijk niet meer mis zal kunnen gaan. Bijna elke website waar je op kijkt, zal je affiliate marketing kunnen zien. Daarom is het ook als kleine onderneming niet gek om te gebruiken. 

Het is verstandig om jezelf te oriënteren en te kijken wat voor jouw onderneming zal gaan werken. Elke onderneming is anders. Dit maakt het dan ook zeer lastig om zo te bepalen of alles bij jou gaat werken. Niet alles zal voor elke onderneming gaan werken, maar je kan het altijd proberen. Op die manier ga je er vanzelf achter komen wat voor jou onderneming wel of niet gaat werken. Dit is een kwestie van aftasten en daarnaast zal je zelf ook nog een hele hoop moeten leren. Affiliate marketing is iets wat bij bijna elke onderneming werkt, maar het is nooit helemaal zeker. 

Een affiliate marketing netwerk 

Affiliate marketing is niet iets wat je van de een op de andere dag zo even doet. Daarom is het zo belangrijk om een netwerk op te bouwen. Wanneer je een affiliate marketing netwerk opbouwt, wordt het veel makkelijker om partners te vinden. Daarnaast zal je ook merken dat je er daarna meer aan kan gaan verdienen. Je kan er zelf voor kiezen om eerst met één partner te werken, maar je kan ook direct met meerdere partners gaan werken. 

Als je met meerdere partners gaat werken, zal je dit wel een hele hoop meer werk opleveren. Je kan dan ook beter eerst klein beginnen, voordat je groot aan de slag gaat. Met hoe meer partners je werkt, hoe meer je uiteindelijk kan gaan verdienen, maar het moet ook leuk blijven. Je zal jezelf niet blind moeten stellen op geld.

Het is zeer belangrijk dat je een netwerk gaat opbouwen, maar je netwerk moet dan wel betrouwbaar zijn. Als je netwerk niet betrouwbaar is, heb je er eigenlijk niet zoveel aan. Een netwerk zal je ten alle tijde moeten kunnen vertrouwen. Op die manier weet je zeker dat je iets groots kan gaan opbouwen. Affiliate marketing is iets wat je niet alleen kan. Als je dan een betrouwbaar netwerk hebt, is het veel makkelijker om jezelf omhoog te helpen. 

Het opbouwen van een netwerk

Wanneer je een netwerk wilt gaan opbouwen, kun je gaan kijken welke partners er bij je passen. Daarnaast hebben je partners misschien al een netwerk. Als dit zo is, zal je eventueel in het netwerk toegevoegd kunnen worden. Dan hoef je zelf niet meer een heel netwerk op te gaan bouwen. Het gaat er uiteindelijk om dat je veel contacten krijgt, waaruit je groter kan gaan groeien. Met de hulp van andere bedrijven, gaat dat uiteindelijk lukken. Natuurlijk kun je het ook zelf proberen te doen, maar dat is toch een stukje lastiger.

Wanneer je een heel eigen netwerk moet gaan opbouwen, gaat dit wat langer duren dat gebruik te kunnen maken van een ander zijn of haar netwerk. Een netwerk opbouwen kan heel wat tijd in beslag gaan nemen. Dit komt door het feit dat je allemaal verschillende bedrijven zal moeten gaan benaderen. Deze bedrijven zullen daarna het ook nog goed moeten vinden wat jij voorstelt. Dat is namelijk zeker niet altijd aan de orde. Het is daarom belangrijk om er rekening mee te houden dat dit een aardige tijd kan duren. 

Heeft de consument er last van?

Wanneer je affiliate marketing wilt gaan toepassen, wil je uiteraard de consument er niet lastig mee vallen. Bij sommige bedrijven zal je echt last hebben van de reclame die je op dat moment ziet. Vele klanten zullen dan al snel voor een ander bedrijf kiezen. Zij zien deze reclame ook en zijn hier niet van gediend. Dit hoeft bij affiliate marketing niet zo te zijn. Het is een kwestie van het op de juiste manier aanpakken. Wanneer je dit doet, zal je een heel ander resultaat zien. Het is wel belangrijk dat je daadwerkelijk weet wat je aan het doen bent, anders kun je het voor je eigen onderneming verpesten. 

Affiliate marketing is er eigenlijk voor gemaakt om het zo subtiel mogelijk te houden. Je wilt niet dat de klanten daadwerkelijk last van de links krijgen die er toegepast worden. Als ondernemer wil je je klanten graag houden en niet wegjagen. Je kan dan nog steeds voor affiliate marketing kiezen. Klanten hebben er zeker ook een voordeel aan als er affiliate marketing toegepast wordt. Klanten krijgen verschillende producten aangeraden, waar ze anders misschien helemaal niet aan gedacht hadden. Op die manier help je de klant toch een klein beetje. 

Uiteraard moet ook deze marketingstrategie niet overdreven worden. Alles wat overdreven wordt is eigenlijk niet goed. Zoiets zal je altijd moeten voorkomen. Bij affiliate marketing gaat het erom dat alle partijen tevreden zijn. Zo dus ook de klant. Als de klant aangeeft dat het toch allemaal wat te veel van het goede is, kun je als ondernemer een stap terug zetten. Op die manier kun je voorkomen dat er eventueel een klant weg gaat om deze reden. Dit heeft te maken met een stukje communicatie. 

Wat ons kenmerkt…

Uniek in zijn soort.

Veelzijdig & Uniek

Op zoek naar een affiliate marketing bureau dat uniek is in zijn soort? Wij denken volledig met je mee en zullen nergens voor terugdeinzen.

Passie & Kennis

Altijd staan wij voor je klaar en zullen 110% ons best doen om jouw doelstellingen te behalen. Twijfel je? Daag ons uit voor een samenwerking!

Eigen & Laagdrempelig

Sterke communicatie, korte lijntjes en een samenwerking waar je u tegen zegt. Je bent bij ons op de juiste plek voor affiliate marketing.

Trends & Ontwikkelingen

Wij volgen de laatste trends & ontwikkelingen en zullen op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes op het gebied van affiliate marketing.

Banner homepage
is echt heel leuk hoor!

Zo start je een samenwerking met ons...

Redenen om voor Nibram te kiezen.

Betaal alleen voor resultaat

Affiliate marketing is een no-cure, no-pay constructie. Wij zorgen voor de affiliates, maar kopen ze niks dan betaal je ook niks.

Meten is weten

Data is alles tegenwoordig. Je kunt heel gemakkelijk data bijhouden en bijsturen wanneer nodig.

Loyale klanten

Doordat bezoekers via ons bij jouw webshop/organisatie komen, zijn het klanten met een duidelijk doel voor ogen

 • 86

  Tevreden klanten

 • 12

  Niches waarin we opereren

 • 3

  Jaar ervaring

 • 23K

  Bezoekers doorgestuurd

Onze werkwijze…

Strategie van begin tot het eind!

Een nul meting is altijd goed om te hebben. Zonder nul meting zul jij als bedrijf, maar ook wij niet kunnen weten of we progressie gemaakt hebben of niet en in welke mate. Een nul meting is dus van groot belang om vanuit daar te werken naar doelstelling die behaald moeten worden en resultaten bij te houden. Zo nodig kunnen we bijsturen wanneer dat nodig mocht zijn. 

Bij poetsen waar nodig en analyseren hoe de affiliate marketing campagne jou helpt. Analyseren is misschien wel de belangrijkste stap van alle stappen. Zonder analyses heeft men geen idee of de affiliate marketing campagne loopt of niet. Affiliate marketing draait om cijfers, data, analyses en bijsturen waar nodig. Wij zullen de data nauwkeurig in de gaten houden.

Bij het rapporteren kan men een heldere, duidelijke en overzichtelijke rapportage verwachten met uitleg van alle cijfers en advies op maat. Hierin zullen verbeterpunten en eventuele bijsturingen in opgenomen worden. Wij zijn de specialisten met de kennis die jij nodig hebt, maar onze klanten zijn degene die het goed moeten keuren. 

Optimaliseren is van onze werkwijze het laatste punt, maar wel het langdurigste punt. Na een nulmeting, de analyses en het rapporteren is het belangrijk om te bepalen of alles de goede richting in gaat. Optimaliseren blijft altijd mogelijk al is het maar een kleine wijziging. Wij zijn de specialisten en in dit stadium laten wij zien dat we ons aan ons woord houden. 

Onze artikelen

Laat hier je gegevens achter

  We horen graag jouw groei ambitie!

  Groeien met online marketing

  Je eerste stap naar online groei...