Affiliate marketing trends 2022

Inhoudsopgave

  Affiliate marketing groeit snel. Statistieken tonen aan dat tot 80% van de merken wereldwijd gebruik maken van affiliate programma’s. Dit is een van de meest populaire manieren van adverteren, aangezien de affiliate marketing industrie weinig tot geen investering vereist om binnen te komen. Aangezien meer en meer affiliate marketeers en merken deze techniek gebruiken, is het belangrijk om de top affiliate marketing trends 2022 te kennen om naar uit te kijken in 2022. Benieuwd hoe u geld kunt verdienen met affiliate marketing? Verhoog uw verkeer en conversies met handige tips en trucs van Nibram.

  1. Virtual shoppen

  Online winkelen heeft het gewonnen van alle andere methoden om goederen te kopen en te verkopen. Nu mensen meer tijd thuis doorbrengen, heeft het oorspronkelijke “bakstenen-en-mortels”-winkelconcept zijn voordeel en populariteit verloren.  Deze trend heeft het voor bedrijven mogelijk gemaakt om hun activiteiten online te verplaatsen, wat veel mogelijkheden biedt voor beginners om hun hand te proberen in affiliate marketing, met een laag risico en lage investeringskosten. De affiliate marketing industrie maakt gebruik van zoekmachine aanvragen om de bekendheid te vergroten zonder al te veel tijd of geld te besteden aan het proces. Niet alleen dat, virtueel winkelen evolueert in verschillende richtingen. Een daarvan is live stream shopping, dat in 2022 populairder zal worden op kanalen als Twitch en YouTube. Tijdens livestreams geven influencers kortingscodes om de verkoop naar affiliate partners te stimuleren. Dit is zeker een stijgende trend om in de gaten te houden dit jaar, voor zowel affiliate marketeers als affiliates.

  2. Influencer marketing

  2022 wordt het jaar van de beïnvloeders binnen de affiliate marketing wereld, met name micro-influencers. Grote organisaties en kleine bedrijven streven er beide naar om te profiteren van het vermogen van de influencer om contact te maken met hun publiek en hen te overtuigen om te handelen. Micro-influencers zullen de affiliate marketing industrie domineren. Merken en bedrijven met een lager budget zullen op zoek gaan naar micro-influencers voor hun affiliate programma’s om hun return on investment te maximaliseren. Kopers zullen automatisch vertrouwen hebben in een promotie van een influencer die een autoriteit is binnen een specifieke niche. Affiliate programma’s voor geëngageerde micro-influencers zijn een snel groeiende trend die helpt om de conversie te verhogen en de naamsbekendheid te vergroten, veel meer dan traditionele advertenties. 

   

  Influencer marketing Nibram

  3. Social Selling via video-inhoud

  Video-inhoud wordt een van de belangrijkste trends in affiliate marketing als het gaat om strategieën. Platforms zoals Instagram, TikTok, en YouTube zijn mainstream manieren om inhoud, ideeën, promoties, en nog veel meer te delen. De interactie met het publiek door middel van korte video’s of livestreams is een geweldige manier om views te krijgen, naamsbekendheid te vergroten, populariteit te winnen en conversiepercentages te verhogen. Influencers en merken kunnen interactie aangaan met het doelpubliek door vragen te stellen, suggesties te doen en reclame te maken voor affiliate deals. In het tijdperk van technologie, mobiele gebruikers en sociale media, is het belangrijk om video’s in gedachten te houden als het gaat om affiliate marketing strategieën. Mensen houden meer van zien en luisteren dan van lezen, dus dit is de kans voor een merk of influencer om hun aandacht te trekken, verkeer te stimuleren, en te verdienen, allemaal tegelijk.

  4. Voice search

  Hoewel voice searches nog niet volledig ontwikkeld zijn, wordt verwacht dat 2022 het jaar van de verandering in deze trend zal zijn. Volgens de statistieken is 50% van het affiliate verkeer afkomstig van mobiele apparaten. Voice-operated zoekopdrachten zijn voorspeld om de mainstream manier van adverteren voor affiliate marketeers te worden. Om u te wagen aan voice-search-gerelateerde affiliate marketing strategie, is het belangrijk om een geschikte landingspagina te creëren met veelgestelde vragen en antwoorden om potentiële klanten naar uw website te leiden. Wanneer ze vragen: “Siri, hoe verkoop je een t-shirt?” Een kwaliteitspagina moet hen direct naar Nibram leiden. Om het meeste uit deze trend te halen, is long-tail SEO de sleutel. Om te weten wat u moet aanbieden en hoe u uw aanbod kunt laten opvallen, voert u grondig zoekwoordenonderzoek uit om uw kansen op het stimuleren van verkeer te optimaliseren.

  Voice search Nibram

  5. Linkbuilding

  Een website exclusief hoog laten ranken is een moeilijke zaak om te bereiken. Maar het is niet onmogelijk. Om elke affiliate marketeer te helpen de beste resultaten te behalen, zal één van de belangrijkste trends in 2022 co-marketing en linkbuilding zijn. Link building betekent het plaatsen van een link naar uw website of landingspagina op een andere affiliate webpagina. Hoe meer links er op verschillende pagina’s staan, hoe hoger Google uw website in de zoekresultaten zal plaatsen. Hoewel dit niets nieuws is in de affiliate marketing wereld, zal deze trend dit jaar populairder worden omdat samenwerking de oplossing kan zijn om meer verkeer en conversies te stimuleren. Een andere trend die in 2022 aan populariteit zal winnen, zijn co-marketing partnerships tussen affiliates en adverteerders. Dit is een uitstekende manier om een divers publiek voor producten of diensten te krijgen en meer inkomsten te verdienen. Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om co-marketing. Content affiliate marketeers zouden kunnen samenwerken. Verschillende affiliate types kunnen samenwerken om hun inkomsten te maximaliseren en een overeenkomst ondertekenen om elk hun commissies te behouden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  6. Uitbreiding van affiliate marketing budget en tools

  2022 zal volgens de voorspellingen belangrijke ontwikkelingen zien van bestaande en nieuwe affiliate marketing tools. Automatiseringstools zullen dit jaar de grootste impact maken met hun vele voordelen. Verbeterde automatisering zal het mogelijk maken om geschikte affiliates te sourcen, de voortgang te monitoren en te volgen, en seizoensgebonden campagnes te beheren.  Adverteerders hebben verschillende affiliate types om mee te werken, maar nieuwe innovaties bieden meerdere opties om de inkomsten te diversifiëren. Verbeteringen in AI-filialen, nieuwe apps en medewerkers zullen adverteerders meer mogelijkheden bieden om hun bedrijf te laten groeien en nieuw publiek aan te trekken. Het affiliate marketing budget zal dit jaar ook ontwikkelingen zien, aangezien meer merken en bedrijven in deze industrie duiken. Statistieken voorspellen dat er in 2022 tot 8,2 miljard dollar zal worden uitgegeven aan affiliate marketing vanwege de toenemende populariteit. Verbeterde affiliate marketing tools en budgetten zullen helpen bij het stroomlijnen van de dagelijkse activiteiten en het cultiveren van grotere winsten in de toekomst, waardoor er meer mogelijkheden in affiliate marketing ontstaan voor zowel beginners als ervaren marketeers.

  7. Crypto & NFT

  De laatste paar jaar zijn uitzonderlijk belangrijk geweest voor cryptocurrencies. Terwijl Bitcoin nog steeds bovenaan de lijst staat, zitten nieuwkomers zoals NFT’s daar niet ver achter. Mensen investeren meer in crypto, waardoor kansen ontstaan voor crypto adverteerders en affiliates om samen te werken en hun inkomsten te maximaliseren.  Overheden en banken beginnen de cryptocurrency-industrie te accepteren en erin te investeren. De toenemende populariteit van deze valuta betekent dat consumenten selectiever en veeleisender worden. Dus crypto affiliate programma’s zullen in 2022 nog populairder worden. Deze programma’s bieden een manier om een crypto-specifiek publiek aan te trekken en te gelde te maken op vele mogelijke kanalen, zoals YouTube, Twitter, blogs, en meer. Marketeers zullen zich aansluiten bij de beste cryptocurrency affiliate programma’s om meer te verdienen met minimale inspanning.

  Crypto Nibram

  De beste niches voor 2022

  Om elke Nibram affiliate marketeer zo succesvol mogelijk te maken, is het belangrijk om niet alleen de affiliate marketing trends voor het lopende jaar te bestuderen, maar ook om alle beste niches te verkennen.  Terwijl trends altijd veranderen, zijn verschillende niches altijd groen, dus het vinden van een winstgevende niche is een must. De verantwoordelijkheid van een affiliate is om een goede niche te vinden en inhoud van hoge kwaliteit te creëren die verkeer en conversies zal genereren. Om onze handelaars te helpen, zijn hier enkele affiliate marketing niche voorbeelden voor de beste resultaten in 2022.

  Fitness 

  Fitness is een nooit uitstervende niche, aangezien er altijd mensen zullen zijn die aan lichaamsbeweging doen, hun gezondheid verbeteren en zich bezighouden met fysieke activiteiten. Fit worden en blijven zal altijd een deel van iemands levensstijl zijn. De fitness industrie meet in triljoenen dollars, terwijl de thuismarkt voor fitnessapparatuur alleen al bijna 10 miljard dollar per jaar waard is. Affiliate marketeers kunnen kiezen fitness affiliate programma’s om gemakkelijk geld te verdienen, terwijl het helpen van anderen het verbeteren van hun gezondheid, slaap, energie, en het algemeen welzijn.

  Eco-vriendelijke producten 

  Deze niche is momenteel een van de meest trendy, aangezien mensen bereid zijn meer geld te betalen om hun impact op het milieu te verminderen. Het is perfect voor het promoten van eco-vriendelijke en biologische producten, om gebruikers een beetje beter over zichzelf te laten voelen en hun geweten te sussen.  Promoot eco-vriendelijke producten zoals mokken, draagtassen, t-shirts, en zelfs kaarsen. Deelnemen aan een eco-vriendelijke affiliate programma is de perfecte manier om niet alleen de verkoop en conversies te genereren, maar het milieu te helpen op hetzelfde moment.

  Home Decor

  Home decor is een van die evergreen niches waar altijd vraag naar is, met mensen die gemiddeld tussen de $500 tot $5.000 per kamer uitgeven. Door de aanhoudende pandemie brengen consumenten meer tijd thuis door dan ergens anders. En wat is een betere manier om de plaats op te fleuren dan met chique en interessante items voor hun eigen comfort en stijl? Home decor affiliate programma’s zijn een geweldige manier voor affiliate marketeers om gemakkelijk geld te verdienen terwijl ze hun klanten helpen hun huizen en appartementen te verbeteren.

  Accessoires voor huisdieren

  Huisdiereigenaren gaan tot het uiterste om voor hun geliefde harige vrienden te zorgen. Van noodzakelijke artikelen zoals voedsel matten, kommen en bedden tot brutale halsbanden, kleding, speelgoed en nog veel meer. Hun bereidheid om te kopen bedroeg $103.6 miljard dollar uitgegeven aan huisdieren in 2020. Pet affiliate programma’s hebben een groot bereik voor promoties, wat leidt tot grote commissies in deze niche. Er is wereldwijd veel vraag naar producten voor huisdieren, dus het is de moeite waard om u in deze niche te begeven, niet alleen om inkomsten te genereren, maar ook om huisdieren en hun eigenaars overal ter wereld te verblijden.

  Keukenartikelen 

  Meer dan twee derde van de Amerikanen kookt thuis ten minste drie tot vijf keer per week, wat betekent dat de vraag naar keukenapparatuur, accessoires en decors altijd hoog is. Terwijl de pandemie misschien zelfs meer tijd doorgebracht in de thuiskeuken aanmoedigt, is het upgraden ervan met nieuwe en noodzakelijke items een must. Food bloggers en affiliate marketeers kiezen deze niche om geld te verdienen met hun verkeer, als koken en keuken affiliate programma’s behoren tot de meest populaire. Het promoten van verschillende keuken accessoires verdient niet alleen commissies, maar helpt mensen het verbeteren van hun huizen en koken in het algemeen.

  Samenvatting: Affiliate Marketing Trends 

   

  Het is belangrijk om de populaire niches in de gaten te houden en te letten op deze belangrijke affiliate marketing trends in 2022. Besteed aandacht aan voice search, crypto boom, video marketing en meer, en blijf je concurrentie voor.  Log in op je bestaande Nibram profiel of meld je aan voor ons affiliate programma en begin met het verdienen van makkelijke commissies door het promoten van hoogwaardige producten en diensten.

   

  Wat zijn de affiliate marketing trends van 2022

  De affiliate marketing trends die het meest op komen spelen in 2022 zijn:

  • Virtual shoppen
  • Influencer marketing
  • Social selling via video-inhoud
  • Voice search
  • Linkbuilding
  • Uitbreiding van affiliate marketing budgetten 
  • Crypto & NFT's

  Wat zijn de beste niches voor affiliate marketing in 2022

  De beste niches zijn gebaseerd op de trends & ontwikkelingen van de markt. De beste affiliate marketing niches van 2022 zijn:

  • Fitness
  • Eco-vriendelijke producten
  • Home decor
  • Accessoires voor huisdieren 
  • Keukenartikelen 

  We horen graag jouw groei ambitie!

  Groeien met online marketing

  Je eerste stap naar online groei...