Waarom Google My Business?

Google My Business

Waarom Google My Business?

Inhoudsopgave

  Vind je het belangrijk om meer lokale leads te verkrijgen? Dan is Google My Business precies wat je nodig hebt? Wie nog niet echt thuis is in online marketing, zal misschien met zijn of haar oren staan te klapperen. Een relatief onbekende term waar jij waarschijnlijk nog nooit iets van hebt gehoord. Wat is Google My Business precies? Waar wordt het voor gebruikt en hoe kan het helpen om meer lokale leads te scoren? 

  Lokale leads zijn belangrijker dan je denkt. Wanneer mensen op zoek gaan naar een product of dienst bij hun in de buurt, dan is de kans groter dat ze snel tot aankoop willen over gaan. Dit in tegenstelling tot mensen die op hun gemakje hun zoektocht vervolgen en alle tijd nemen om meerdere websites te bekijken. Nee, dit zijn mensen met een doel en die ook haast hebben om dit doel te bereiken. Daardoor is de kans veel groter dat zij ook daadwerkelijk een aankoop zullen doen. Dit zijn dan ook natuurlijk de mensen die jij graag in jouw webshop ziet. Mensen die snel tot aankoop zullen over gaan. 

  Met een Google My Business profiel ben je in staat om sneller jouw lokale SEO te verbeteren. Dit houdt in dat je meer lokale leads kunt genereren en daar dus ook de vruchten van weet te plukken. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. 

  Wat is Google My Business? 

  Voordat je kunt begrijpen welk effect Google My Business heeft op lokale leads, moet je eerst weten wat deze functie precies inhoudt. Google My Business is een functie die bijna iedereen wel is onbewust is tegen gekomen bij het invullen van een lokale zoekopdracht. Dit is een advertentiedienst die Google heeft opgezet om lokale bedrijven te ondersteunen. 

  Ieder lokaal bedrijf kan hier gebruik van maken. Het is volledig gratis. Wel moet hier een kanttekening bij worden geplaatst. Hoewel ieder bedrijf hier gebruik van kan maken, is het namelijk wel verplicht om ook fysieke interacties met de klant te hebben. Bijvoorbeeld een bezoekadres of een fysieke winkel. Als je alles 100% online doet, kan je bedrijf niet in de lokale leads via Google My Business gevonden worden. 

  Google My business

  Interessante features voor bezoekers 

  Maar waarom is Google My Business zo populair? Dit komt met name doordat het enorm veel voordelen voor de bezoeker oplevert. Na het invullen van een eenvoudige lokale zoekopdracht, komen ze op een dergelijke vermelding via Google My Business terecht. Jij kunt jouw bedrijf op lokaal gebied claimen, waardoor deze als eerste zal verschijnen op basis van de gegeven zoekopdracht. 

  Je kunt binnen deze gratis advertentiemogelijkheid heel veel informatie over jouw bedrijf delen. Je deelt de locatie, upload foto’s en kunt zelfs ruimte geven aan recensies of andere interessante weetjes. Ook contactgegevens kunnen binnen deze relatief kleine advertentie worden vermeldt. Hierdoor kunnen mensen zeer snel met jou in contact komen. Wat uiteindelijk leidt tot een hogere conversie. In de vorm van aankopen, maar ook meerdere contacten. 

  Lokale SEO belangrijker dan ooit voor kleine bedrijven 

  Google domineert de zoekopdrachten. Wanneer je niet gevonden wordt in Google, loop je heel veel potentiële klanten mis. Bovendien is lokaal winkelen voor consumenten door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Zeker sinds de coronacrisis. Hierdoor is het belangrijker dan ooit om in lokale SEO te investeren. Dit doe je eenvoudig middels Google My Business. Bovendien is dit ook nog eens geheel gratis. Maar wat levert dit je precies op? Waarom zou je hier extra aandacht aan schenken of hier überhaupt gebruik van maken? We zetten de voordelen (en bijbehorende cijfers) voor je op een rijtje: 

  • Uit onderzoeken blijkt dat meer dan 90 procent van de consumenten eerst online onderzoek naar verschillende merken en bedrijven in de buurt, alvorens ze een aankoop doen of van een dienst gebruik maken. Als we eerlijk zijn, is het tegenwoordig natuurlijk ook gewoon een heel stuk gemakkelijker om research te doen. Je hebt alle mogelijke middelen gewoon binnen handbereik. Je kunt binnen korte tijd informatie vergaren over alle mogelijke bedrijven bij jou in de buurt. Hierdoor is het gemakkelijker dan ooit om vergelijkend onderzoek te doen. Hier wordt Google dan ook veelvuldig bij gebruikt. Ook als klein bedrijf is het dan ook slim om meer met Google te doen. Google My Business kan hierbij helpen.
   
  • Ongeveer de helft van alle Google My Business gebruikers wordt maandelijks meer dan 1000 keer bezocht. En bijna alle bedrijven worden gemiddeld ongeveer 25 keer per maand getoond. Aanmelden bij Google My Business leidt dus hoe dan ook tot meer leads. Wat uiteindelijk ook weer tot meer conversie kan leiden. Dat blijkt wel uit de cijfers;
   
  • Ongeveer 56 procent van de mensen die een Google My Business vermelding ziet, zal doorklikken naar de website. Een kwart zal weer direct contact opnemen. Een dergelijke vermelding zorgt in de helft van de gevallen er dus voor dat de bezoeker actie onderneemt met de informatie die het ontvangt. Dit kan voor jou dus ook betekenen dat er meer aankopen worden gedaan. Dankzij een gratis advertentie. 

  Google My Business statistieken

  Hoe maak ik gebruik van Google My Business? 

  De voordelen van een GMB-vermelding zijn duidelijk. Vooral lokale bedrijven kunnen hier veel profijt van hebben. Maar hoe stel je dit precies in? En hoe doe je dit op de juiste manier, zodat je echt gevonden wordt bij lokale zoekopdrachten? Hieronder helpen we je stap voor stap op weg. 

  Registreer je op de officiële website van Google My Business 

  Allereerst is het belangrijk om je te registreren op de officiële website van Google My Business. Geen zorgen: hier zitten geen addertjes onder het gras. Het is echt geheel gratis om je te registreren en van de bijbehorende diensten gebruik te maken. Let op: je hebt hierbij wel een officieel Google account nodig. Als je deze nog niet hebt, zal je deze eerst moeten aanmaken. Zorg er wel voor dat je je inlogt of registreert met een account dat ook aan de Google My Business vermelding wordt gelinkt. 

  Maak een vermelding voor jouw bedrijf 

  Wanneer je geregistreerd bent, wordt het tijd om een vermelding voor jouw bedrijf te maken. Dit doe je eenvoudig door simpelweg de naam van jouw bedrijf in te voeren. Je kunt vervolgens een nieuwe vermelding aanmaken, waardoor deze wordt opgenomen in het overzicht. 

  Het is helemaal niet vreemd als jouw bedrijf al in de vermeldingen voor blijkt te komen. In veel gevallen hebben andere mensen dit dan al voor jou gedaan. Op dat moment hoef je voor de vermelding niets meer te doen. Wel zo makkelijk. 

  Hoe maak je een nieuwe vermelding voor jouw bedrijf? 

  Is je bedrijf nog niet aangemeld? Dan kan je dit eenvoudig zelf doen. Dit doe je door allereerst de naam van jouw bedrijf toe te voegen en een categorie te bepalen. Vooral dat laatste moet met grote zorg worden gedaan. 

  Vergelijkbaar met het plaatsen van een advertentie via bijvoorbeeld Marktplaats of Vinted wordt aan jou gevraag onder welke primaire en secundaire categorieën jouw webpagina behoort. Kies hierbij voor een categorie die jouw bedrijf het beste omschrijft. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat mensen je alsnog minder gemakkelijk kunnen vinden. Ondanks de nieuwe vermelding via Google My Business. 

  Vervolgens ben je ook in staat om een locatie en contactgegevens toe te voegen. Dit zorgt er voor dat klanten jou sneller en gemakkelijker kunnen bereiken. Bovendien geef je klanten verschillende opties om contact met jou op te nemen. Hierdoor is de kans groter dat ze iets met de informatie gaan doen. 

  Het aanmaken van een nieuwe vermelding voor jouw bedrijf spreekt eigenlijk voor zich. Dit gebeurt middels een zeer gemakkelijk stappenplan. Ons advies is om alle gevraagde informatie zorgvuldig door te lezen en niet te snel te willen handelen. Zo zorg je er voor dat de vermelding zo goed mogelijk wordt samengesteld en hierdoor ook veel meer klanten weet te bereiken. 

  Aanmelding verifiëren 

  Voordat je vermelding ook echt zichtbaar wordt binnen Google My Business, moet deze eerst geverifieerd worden. Dit duurt vaak enkele dagen. De verificatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

  De meest gebruikte manier is per kaart. De aangevraagde kaart zal naar het opgegeven adres opgestuurd worden. Wanneer je dit kaartje ontvangt, kun je de verificatiecode die in de kaart staat beschreven gebruiken om jouw aanmelding te voltooien. In sommige gevallen wordt het door Google ook toegestaan om via de mail of telefonisch te verifiëren. Let op: dit is zeker niet voor ieder bedrijf van toepassing. Hoewel dit wel een veel snellere methode is. Over het algemeen moet je toch echt rekenen op een wachttijd van circa 5 werkdagen alvorens de vermelding in Google My Business getoond zal worden. Voordeel is wel dat je dan de informatie binnen jouw ‘advertentie’ kunt optimaliseren. 

  Google My Business tips

  5 tips om alles uit jouw vermelding via Google My Business te halen 

  Gebruik de tijd die het kost om jouw vermelding te verifiëren om hier alles uit te halen. Niet iedere vermelding is immers even effectief in het binnenhalen van potentiële klanten. Er zijn gelukkig wel een aantal tips die je kunt toepassen om meer uit jouw profiel te halen. Hieronder vind je 5 tips om je op weg te helpen: 

  1. Zorg er voor dat alle gegevens kloppen 

  Dit klinkt misschien als vanzelfsprekend, maar het zal je nog verbazen hoe vaak de informatie niet meer up-to-date is. Het zou toch zonde zijn als potentiële klanten jouw bedrijf proberen te bereiken en er vervolgens achter komen dat het telefoonnummer of het mailadres niet meer klopt. In dat geval loop je belangrijke klanten mis. Als bedrijf zul je er dus altijd alles aan moeten doen om de belangrijkste gegevens op jouw GMB profiel te laten kloppen. Zo haal je alles uit de vermelding en voorkom je dat je klanten onverhoopt alsnog misloopt. 

  1. Geef klanten alvast een indruk van jouw werk 

  Het is bij sommige bedrijven soms lastig in te schatten hoe de producten er precies uit zien. Ben jij bijvoorbeeld een geweldige taartenbakker die vooral lokaal werkt? Voeg dan afbeeldingen toe van eerder gemaakt werk (uiteraard wel met toestemming van degene waar de tijd voor was!) Deze afbeeldingen geven de lezer direct een indruk van jouw bedrijf en kunnen ze ook direct over de streep halen om contact op te nemen. Hierbij hoeven ze niet eens op je website te drukken. Hierdoor is de kans groot dat ze al snel telefonisch contact op zullen nemen, waardoor je sneller nieuwe klanten binnensleept. 

  1. Voeg links toe naar producten of een menu 

  Soms is het beste wat je kunt doen gewoon laten zien wat je doet of wat je te bieden hebt. Gelukkig biedt Google My Business ook de mogelijkheid om links in je vermelding te verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld linken naar de menukaart van jouw restaurant of een lijst met producten weergeven. Hierdoor is het voor de lezer veel gemakkelijker te begrijpen wat jouw bedrijf precies doet, hoe dit eruit ziet en of jouw diensten en/of producten ook daadwerkelijk iets voor hen is. 

  1. Beantwoord veelgestelde vragen 

  Vaak krijgen bedrijven veel dezelfde vragen voor hun kiezen. Het is dan ook een fijne gedachte om deze eens en voor altijd direct te beantwoorden. Zo ben je niet de hele dag dezelfde vragen aan het beantwoorden en kan je eenvoudig naar het antwoord doorverwijzen. Gelukkig biedt GMB ook een speciale tool aan om veelgestelde vragen via deze vermelding te beantwoorden.

  1. Verzamel reviews 

  De klant is altijd de koning. Wanneer je niets doet met de feedback van de klant, kan dit nooit goed zijn voor je bedrijf. Reviews zijn dan ook met name belangrijk om zelf je producten en diensten te verbeteren, maar ze kunnen ook een commerciële functie hebben. 

  Er zijn tegenwoordig immers geen passieve consumenten meer. Consumenten doen er alles aan om zelf informatie over een bedrijf te werven. Google My Business maakt het mogelijk voor bedrijven om de review optie aan te zetten. Hier kunnen klanten gemakkelijk een beoordeling achterlaten, die weer door potentiële klanten gelezen worden. Dit kan enorm goed helpen bij het werven van klanten. Het geeft een gevoel van vertrouwen en laat zien dat jouw bedrijf betrouwbaar is. Bovendien heeft het ook impact op de rankings binnen de zoekresultaten. 

  Waar gebruik ik Google My Business voor?

  Google My business gebruik je voornamelijk voor het lokale gebruik (met lokale zoekintenties) en voor de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Jouw bedrijf krijgt een eigen vlak met daarbij vermeld wat je doet en overige informatie over jouw bedrijf.

  Hoe gebruik ik Google My Business?

  • Registreer je op de officiële website van Google My Business
  • Maak een vermelding voor jouw bedrijf
  • Aanmelding verifiëren 

  Hoe haal je alles uit je Google My Business?

  1. Zorg ervoor dat al jouw gegevens kloppen.
  2. Geef klanten een indruk van jouw werk.
  3. Voeg links toe naar producten of een menu.
  4. Voeg foto's van je bedrijf toe.
  5. Beantwoord veelgestelde vragen.
  6. Verzamel reviews.

  Wat is Google My Business?

  Google My Business is een  advertentiedienst die Google heeft opgezet om lokale bedrijven te ondersteunen. Het is voornamelijk sterk op het gebied van lokale zoekfuncties.

  24 Reactie's
  • Crea un account binance
   Geplaatst op 02:42h, 28 april Beantwoorden

   Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/it/register-person?ref=P9L9FQKY

  • gate io nedir
   Geplaatst op 23:46h, 05 mei Beantwoorden

   After reading your article, it reminded me of some things about gate io that I studied before. The content is similar to yours, but your thinking is very special, which gave me a different idea. Thank you. But I still have some questions I want to ask you, I will always pay attention. Thanks.

  • https://iloveroom.co.il/room/דירות-דיסקרטיות-בחיפה/
   Geplaatst op 14:41h, 08 mei Beantwoorden

   Right here is the right blog for anyone who would like to understand this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually will need toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject thats been discussed for years. Wonderful stuff, just great!

  • gate io borsası
   Geplaatst op 23:12h, 11 mei Beantwoorden

   At the beginning, I was still puzzled. Since I read your article, I have been very impressed. It has provided a lot of innovative ideas for my thesis related to gate.io. Thank u. But I still have some doubts, can you help me? Thanks.

  • Άνοιγμα λογαριασμού Binance
   Geplaatst op 15:18h, 16 mei Beantwoorden

   I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

  • Konto na Binance
   Geplaatst op 22:23h, 16 mei Beantwoorden

   Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

  • binance create account
   Geplaatst op 15:00h, 18 mei Beantwoorden

   Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

  • gate io guvenilir mi
   Geplaatst op 00:57h, 20 mei Beantwoorden

   Thank you very much for sharing. Your article was very helpful for me to build a paper on gate.io. After reading your article, I think the idea is very good and the creative techniques are also very innovative. However, I have some different opinions, and I will continue to follow your reply.

  • gateio nasıl para yatırılır
   Geplaatst op 18:31h, 20 mei Beantwoorden

   I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

  • gate io listelenecek coinler
   Geplaatst op 07:46h, 21 mei Beantwoorden

   I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

  • Log in
   Geplaatst op 21:40h, 02 juni Beantwoorden

   The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/uk/signup/XwNAU

  • gateio
   Geplaatst op 14:08h, 04 juni Beantwoorden

   The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/zh-tw/signup/XwNAU

  • gate io
   Geplaatst op 19:50h, 06 juni Beantwoorden

   I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

  • binance sign up
   Geplaatst op 09:23h, 08 juni Beantwoorden

   Thank you for your shening. I am worried that I lack creative ideas. It is your enticle that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/en/register-person?ref=P9L9FQKY

  • gateio
   Geplaatst op 01:26h, 09 juni Beantwoorden

   I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

  • 20bet
   Geplaatst op 20:26h, 11 september Beantwoorden

   Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

  • Meme Kombat
   Geplaatst op 06:08h, 10 november Beantwoorden

   Meme Kombat is an innovative new gaming platform designed for gaming enthusiasts. From active betting to passive staking, there are rewards for all users. 1 $MK = $1.667 1.Go site http://www.google.com.pg/amp/s/memkombat.page.link/code 2.Connect a Wallet 3. Enter promo code: [web3apizj] 4. Get your bonus 0,3$MK ($375)

  • Meme Kombat
   Geplaatst op 14:31h, 11 november Beantwoorden

   Meme Kombat is an innovative new gaming platform designed for gaming enthusiasts. From active betting to passive staking, there are rewards for all users. 1 $MK = $1.667 1.Go site http://www.google.mn/amp/s/memkombat.page.link/code 2.Connect a Wallet 3. Enter promo code: [web3apizj] 4. Get your bonus 0,3$MK ($375)

  • top ntf
   Geplaatst op 09:38h, 19 november Beantwoorden

   Build and manage your DAO using the fastest-growing, safest, and most convenient solution on the market. https://xdao.pages.dev

  • top ntf
   Geplaatst op 17:07h, 20 november Beantwoorden

   Our partners have opened a new site vipeth.site I personally supervise the work of employees. In honor of the new year we are giving new users a registration bonus with promo code: NEWUSER24. It gives +70% on the first deposit. Soon we will introduce new artificial intelligence for better work.

  • top ntf
   Geplaatst op 23:31h, 22 november Beantwoorden

   Scale across the Multiverse. Build new apps, new economies, new worlds. https://multiversx-aps.pages.dev

  • Register here and get a bonus
   Geplaatst op 07:02h, 25 november Beantwoorden

   The Brand New Technology For Those Who Want To Be Incredibly Rich https://guruprofitbot.pages.dev

  • JosephbIz
   Geplaatst op 01:32h, 29 november Beantwoorden

   1xbet промокод на сегодня 2024. Чтобы удовлетворить потребности бетторов и сделать процесс ставок максимально разнообразным нередко букмекерские конторы пытаются увеличить свой функционал, путем добавления специальных функций и предложений. Одним из лидеров среди популярных букмекеров на постсоветском пространстве по своим функциональным возможностям является 1хБет. Ввод где вводить промокод в 1xbet позволяет получить увеличенную сумму бонуса. Для этого достаточно после создания аккаунта внести первый депозит (максимальная сумма бонусного начисления составляет 32 500 рублей). Можно использовать любой платёжный метод. Абсолютно бесплатный промокод 1xbet. На сегодня контора предлагает всем новичкам воспользоваться не только приветственным бонусом, но и получить дополнительные преференции. Эти льготы игрок получает в том случае, если внимательно отнесётся к процедуре регистрации на сайте. Ведь не все новички обращают внимание или понимают, о каких выгодах идёт речь, когда видят необязательное для заполнения поле «Введите промокод (при наличии)», находящееся в самом низу регистрационной формы. Оно есть при трёх способах получения аккаунта из четырёх возможных («В 1 клик», «По номеру телефона», «По e-mail»). А игнорировать его – это потерять дополнительные выгоды.

  • JosephbIz
   Geplaatst op 17:32h, 01 december Beantwoorden

   Промокод 1xBet на сегодня при регистрации на сайте. Получи повышение на первый депозит до 32500р. Промокод 1хБет для новых игроков действующий и актуальный. Промокоды 1хБет на июль 2024. 1хбет, о котором пойдет речь, не имеет срока годности использования и всегда гарантирует прибавку к вашему депозиту. Бесплатным промокодом может воспользоваться любой игрок при регистрации. Не имеет значения, через какую версию сайта букмекера или приложение. 1XFREE777 – специальная комбинация букв и цифр, которая показывает букмекеру автоматическим способом, что игрок должен получить повышенный бонус.

  Geef een reactie

  We horen graag jouw groei ambitie!

  Groeien met online marketing

  Je eerste stap naar online groei...