Affiliate marketing en bloggen

Affiliate marketing thumbnail

Affiliate marketing en bloggen

Velen van jullie weten het waarschijnlijk al, maar affiliate marketing is op een hele hoop manieren in te vullen. De meest gebruikt manieren hiervoor zijn:

  • Social media (Tik Tok en Instagram)
  • Influencers
  • Webshop
  • Bloggen

Dit zijn tot op heden de meest gebruikte manieren om aan affiliate marketing te doen. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten of diensten en wanneer een bezoeker via jouw link op de website komt van de adverteerder en een aankoop doet krijg jij daar een commissie over. Klinkt simpel, maar er zit een behoorlijke gedachtegang achter. 

Bovenstaand zijn vier manieren beschreven die, tot op heden, het meest lucratief zijn en waar jij het snelste effect van kunt gaan zien. 

Social media

Zien en gezien worden. Dat is waar social media om gaat en dan hebben we het in deze zin specifiek over de platformen Tik Tok en Instagram. Tik Tok en Instagram zijn platformen die in een korte periode ontzettend populair zijn geworden onder jongeren. Los van de jongeren zijn er ook steeds meer digital marketing experts en bedrijven dit gaan gebruiken. Super handig, want bedenk nou even dat je een product op de markt wil activeren onder de doelgroep jongeren van 18 tot en 25 jaar. 1+1=2 natuurlijk. Echter gaat het niet zo makkelijk, maar je snapt wat we hiermee bedoelen.

Social media is dus een ontzettend mooi platform om te gebruiken en in te zetten voor jouw affiliate marketing.

Influencers

Dit valt eigenlijk een beetje tezamen met het voorbeeld over social media. Influencers zijn namelijk voornamelijk bekend van en worden gezien op social media. Influencers hebben niet voor niets de term influencers gekregen, want ze oefenen invloed uit op hun volgers. Vaak zijn dit erg trouwe volgers en alles wat influencers doen en vertellen klopt en moet men ook hebben (natuurlijk niet echt zo, maar wel in de beleving van de volgers). Veel bedrijven werken nu de dag daarom ook samen met influencers, want die kunnen de producten of diensten van een online business makkelijk aan de man brengen. Is het echt een product of dienst dat je lever beter gaat maken? Daar valt over te twisten natuurlijk, maar de omzet stijgt en dat is belangrijk op dat moment. 

Webshop

Webshops zijn ook een erg goed medium om te gebruiken voor je affiliate marketing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bol.com of aan Amazon.com. In principe is wat zij doen ook een stukje affiliate marketing. Een bedrijf meldt zich aan bij een van deze twee webshops en in ruil daarvoor maakt Bol.com promotie en de aankoop die gedaan wordt via Bol.com krijgen zij een commissie voor. Super handig, want een dergelijk groot platform met zoveel autoriteit en bezoekers zul je niet snel vinden in Nederland. Je kunt dit natuurlijk ook zelf opzetten in het klein en zo je affiliate marketing groot maken zodat het ook voor jou een leuk zakcentje oplevert. 

Bloggen

Bloggen is en blijft een ontzettend goede manier voor affiliate marketing. Bloggen is niet alleen voor je affiliate marketing heel erg handig, maar ook voor je website zelf. Schrijf jij namelijk hoogwaardige en kwalitatief sterke blogs dan word je ook nog eens goed gevonden in Google op je blogs. Bloggen kan niet alleen je affiliate marketing een boost geven, maar dus ook zeer leuk zijn voor de autoriteit van je website. Win-win situatie dus! 

Het voordeel van bloggen is ook dat je meteen een verhaal kunt overbrengen aan de lezer en je eigenlijk je ‘sales praatje’ meteen kunt houden. Hierdoor prijs je niet alleen je affiliate meteen aan, maar zorg je ook voor een stukje achtergrondinformatie waarom dat product of die dienst juist zo aantrekkelijk is om aan te schaffen.

Wij zijn zelf erg fan van bloggen. Zoals hierboven beschreven vinden wij dat dit voor ons het beste werkt en meerdere aspecten met zich meebrengt waarbij je er zelf alleen maar beter van kunt worden. Het enige nadeel dat wij van blogs vinden? Dat is het schrijven van de blog zelf, maar schrijf je een sterke blog dan kan het zich dubbel en dwars terugbetalen.

Een hele hoop opties, maar welke is nu de beste?

Wij denken dat de beste optie de optie is die het beste past bij jouw product, dienst of onderneming. Gaat het om een dienst waar iets meer verhaal voor nodig is om het duidelijk te ‘verkopen’, ga dan bloggen. Gaat het om een product dat simpelweg meteen duidelijk is wat het is en waarvoor je het kunt gebruiken? Hiervoor kun je bijvoorbeeld social media inschakelen of zelf influencers. 

Kies voor de optie die het beste bij jou past!

116 Reactie's

Geef een reactie

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...