Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing

Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen als je het goed aanpakt. Eerst ga je op zoek naar bedrijven die passen bij de inhoud van je website. Je kunt jezelf aanmelden bij affiliate netwerken die meerdere bedrijven in hun bestand hebben staan. Denk hierbij aan de grotere netwerken zoals TradeTracker, Awin en TradeDoubler. Daarnaast is het ook mogelijk om voor diverse winkels producten te verkopen. De populairste hierbij zijn Amazon, Bol.com en Coolblue. Het voordeel bij Bol.com is dat je kunt kiezen uit meer al 15 miljoen producten. Voor iedere website of blog zit hier meestal wel wat tussen. Een voordeel bij Amazon is dat de commissie niet tot 8%, maar juist tot 14% kunnen oplopen. Echter moet je wel oppassen want dit kan per dag veranderen. En zo heeft ieder affiliate netwerk weer zijn eigen voordelen en nadelen.

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Je kunt met affiliate marketing geld verdienen op diverse manieren. Zo is er een zogenaamde CPC vergoeding waarbij je betaald krijg voor iedere klik. Je plaatst een advertentie van een bedrijf op je website door middel van een link of een banner. Wanneer jouw bezoeker hierop klikken dan staat er een vergoeding tegenover. Vervolgens kun je mogelijk ook nog een CPL vergoeding krijgen voor een lead. Dit is een vergoeding die je krijgt wanneer iemand een offerte aanvraagt of een abonnement afsluiten. Daarnaast kun je ook een CPS vergoeding krijgen wanneer iemand een product besteld via jouw unieke link. Sommige bedrijven geven ook een zogenoemde CPM vergoeding. Per 1000 weergaven op jouw website krijg je dan een vast afgesproken bedrag. Wanneer je het goed opbouwt kun je alle vergoedingen bij elkaar sprokkelen en hier een mooi inkomen uit genereren.

Schrijf unieke teksten voor het bereiken van een goede positie in de zoekmachine

Om echt geld te kunnen verdienen met affiliate marketing moet je jezelf onderscheiden van anderen. Dit doe je door het laten schrijven van sterke en unieke content. Eventueel kun je dat ook zelf doen als je daar goed in bent. Het belangrijkste is dat de content geschreven is op het algoritme van de zoekmachine. Je gebruikt hier vaak een of meerdere zoekwoorden voor. Deze laat je regelmatig terugkomen in de kopteksten en alinea’s. Het belangrijkste zoekwoord moet je ook laten terugkomen in de metagegevens zoals de titel en omschrijving die in Google of een andere zoekmachine komt te staan.

Doordat er steeds meer mensen affiliate marketing als hobby kiezen is de concurrentie groter. Het is daarom belangrijk dat je geen teksten kopieert en plakt, want in die gevallen ga je naar verwachting niet veel bezoekers krijgen. Ook het hanteren van een groot woordenaantal is verstandig omdat je zo laat zien dat je veel kennis hebt van een onderwerp. Zorg wel dat dit ook leesbaar is voor de bezoekers door bovenaan het artikel een inhoudsopgave of samenvatting te plaatsen. Op deze manier sla je 2 vliegen in 1 klap.

Waar kun je geld verdienen met affiliate marketing

Er zijn verschillende grote affiliate netwerken waar je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Echter zijn er ook voldoende webshops waarbij dit mogelijk is. Om je een klein idee te geven vind je hieronder de top 5:

  • Awin: Bij dit netwerk kun je kiezen uit meer als 15.000 merken die je wil gaan verkopen. Voorheen was dit netwerk ook wel bekend als Zanox.
  • Daisycon: Een van de bekendere affiliate netwerken van Nederland. Hierbij heb je keuze uit meer als 2000 kleine en grote bedrijven met een ruim assortiment aan producten en diensten.
  • Coolblue: Dit is een van de grootste winkels op het gebied van consumentenelektronica. Verdien tot wel 8% voor iedere aankoop die jij voor elkaar weet te krijgen.
  • Amazon: Deze populaire webshop is nog maar 2 jaar in Nederland, maar ook hier is het al een razend succes. Je kunt tot 14% aan vergoedingen verdienen.
  • Paypro: Als je online diensten, producten of downloads wil verkopen dan ben je hier aan het juiste adres. Ook kun je betaalproviders verkopen met een leuk verdienmodel voor de zakelijke ondernemers.

Natuurlijk zijn er nog meer winkels, netwerken en producten te vinden als je hiernaar op zoek gaat. Echter moet je wel ook op de betrouwbaarheid van deze bedrijven letten. Wij raden je altijd aan om de reviews van het bedrijf op te zoeken. Op deze manier weet je zeker dat het ook goed komt met uitbetalingen. Dit is niet altijd vanzelfsprekend bij de kleinere netwerken.

De bekendste affiliate marketing netwerken waar je geld mee kunt verdienen

Om wat dieper in te gaan op de manier hoe je geld kunt verdien met affiliate marketing hebben wij hieronder enkele netwerken voor je verzameld:

  • Daisycon: Bij Daisycon kun je naast het verkopen ook geld verdienen met het creëren van leads. Ook zijn er veel tijdelijke acties die je aan je website kunt toevoegen waarmee je nog meer aandacht van je bezoekers trekt. Daarnaast zijn er ook modules voor vergelijkingswebsites zodat de klanten zelf kunnen kiezen.
  • Tradetracker: Het nummer 1 netwerk van Nederland zorgt ervoor dat je op meerdere manieren geld kunt verdienen. Dit kan met impressies, kliks, leads en verkopen. De software en tools van dit systeem zijn niet voor niets in de prijzen gevallen.
  • Awin: Dit internationale netwerk biedt kansen in zowel Nederland als het buitenland. Ideaal wanneer je een website hebt die in meerdere talen te lezen is. 
  • Tradedoubler: Met een omzet van 1,4 biljoen voor klanten kun je wel stellen dat dit een van de betere affiliate netwerken is. Verdien geld met leads en verkopen van producten of diensten die bij jouw publiek passen.

Heb je hulp nodig met het opzetten van een goed lopende affiliate website? Neem dan contact op met Nibram en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Betrokkenheid wekken bij jouw bezoekers

Om succesvol te worden met het verdien van geld bij affiliate marketing is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Betrokkenheid van je bezoekers is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van de website of blog. Het beste werkt het als je de content zo schrijft dat de lezers niet doorhebben dat je iets probeert te verkopen. Dit is ook vaak de reden dat je de banner of link van een bedrijf pas later in het artikel ziet verschijnen. Het is belangrijk dat je eerst de aandacht grijpt van de bezoekers door jouw belevingen of ervaringen te delen. Vervolgens als ze voldoende geïnteresseerd zijn sla je toe en plaats je de link of banner naar dat betreffende product. Ook zijn er mogelijkheden om de prijzen van verschillende webshops hierin te weergeven. Zo zijn jouw bezoekers altijd het voordeligste uit.

Geld verdienen met het verkopen van bol.com affiliate marketing producten

Bol.com heeft een eigen affiliate marketing programma waarmee je geld kunt verdienen. Hierbij kun je meer als 15 miljoen producten verkopen. Daarnaast heb je ook een realtime inzicht omdat er geen tussenpartij is. Hierdoor zijn de transacties eerder goedgekeurd en kun je ze dus ook sneller laten uitbetalen. Daarnaast heb je de beschikking over een grote keuze aan promotiematerialen. Zo kun je banners ontwerpen in het programma die naadloos aansluiten op de huisstijl van je website of blog. Ook is er op werkdagen een team van medewerkers die je kan helpen bij alle vragen over affiliate marketing. Tevens is er een grote collectie whitepapers waarmee je alles onder de knie kunt krijgen. In het begin kost het wat tijd om te leren, maar daarna kun je dit bijhouden met enkele uren per maand. De vergoedingen lopen op tot 8% per aankoop.

Hoeveel geld kun je verdienen met het verkopen van producten via affiliate marketing

Afhankelijk van het bereik van jouw website of blog kun je veel geld verdienen met een blog. De meeste mensen verdienen tussen de 50 en 200 euro per week. Dit is wel op basis van een bereik van tenminste 20.000 bezoekers per maand. Daarnaast ligt het ook de informatie die je schrijft over de producten. Hoe meer persoonlijk contact je zoekt met de mensen, hoe eerder zij geneigd zijn om iets te kopen. Ook wanneer je ze betrekt bij een product kopen ze eerder iets. Ze hebben dan namelijk niet het gevoel dat ze iets moeten kopen, maar door de betrokkenheid willen ze iets kopen. Dwang werkt altijd averechts en dit is dan ook de reden dat sommige blogs en websites niet scoren. 

Daarnaast kan een groot woordenaantal en een duidelijke samenvatting ook voor veel verkopen zorgen. Op deze manier hebben de mensen zelf de keuze of ze de uitgebreide of korte versie willen lezen. Ook het regelmatig bijwerken van de artikelen zorgt ervoor dat meer mensen deze gaan lezen. De zoekmachine kijkt namelijk ook naar de datum en tijd van een bericht. Daarnaast ziet een zoekmachine ook precies wat je toe te voegen hebt aan de bestaande informatie. Op deze manier kun je dus een steeds hogere positie bereiken. Het kost even wat tijd om op te starten, maar de meeste mensen kunnen nog jarenlang genieten van de resultaten.

Bepaal je doelgroep d.m.v. onderzoek

Als je echt goed geld wil verdienen met affiliate marketing is het belangrijk om een doelgroeponderzoek te doen. Dit kun je ook overlaten aan een professioneel marketing bureau want zij weten precies hoe ze de informatie moeten lezen. Zo kom je er met tools zoals Google Analytics vaak achter of het juist mannen of vrouwen zijn die je website lezen. Daarnaast kun je ook zien hoelang ze gemiddeld doorbrengen op een pagina. Wanneer dit kort is betekent dit meestal dat de informatie niet boeiend is of verkeerd geschreven. Tevens kun je ook vaak de leeftijden van gebruikers zien. Dit is handig omdat je dan ook weet welke producten bij deze doelgroep aansluiten. Eventueel kun je nog de locatie onderzoeken. Hiervoor maken veel bedrijven een landingspagina zodat ze ook in andere plaatsen en regio’s worden gevonden. Neem contact met ons op als je vragen hebt over hoe je dit kunt aanpakken.

Geld verdienen met het verkopen van Amazon of coolblue affiliate marketing producten

Amazon en Coolblue bieden je ook de gelegenheid om geld te verdienen met het verkopen van affiliate marketing producten. Neem bijvoorbeeld Coolblue waar je niet alleen in Nederland, maar ook Duitsland en België consumentenelektronica kunt verkopen. De transacties worden binnen 56 dagen beoordeeld en je kunt tot wel 8% aan vergoedingen krijgen. Net als Bol.com heeft Coolblue een speciaal team wat je hierbij kan helpen. Ook kun je direct aan de slag met verschillende promotiematerialen. Bij Amazon kun je naast producten ook abonnementen verkopen voor software en streamingdiensten, maar ook licenties voor software zijn hier te kopen. Hierbij kunnen de vergoedingen oplopen tot 14%. Doordat er ook veel reviews bijstaan verkopen de producten van Amazon steeds beter. Naast dat je hier met websites aan kunt deelnemen kun je dit ook gebruiken in apps. Hierdoor heb je weer een verkoopkanaal extra.

Effectief geld verdienen met affiliate marketing op je website of blog

Om effectief geld te kunnen verdienen met affiliate marketing zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat je niet teveel verkopende teksten gebruikt. Veel mensen willen het juist via jouw website of blog kopen door jouw persoonlijke ervaringen of omdat jij iets aanraad op basis van de kwaliteit hiervan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je meteen op zoekmachine marketing inzet. Op deze manier kom jij hoger in de zoekresultaten en kun je meer mensen bereiken. Dit doe je door te kiezen voor een of meerdere zoekwoorden en deze laat je regelmatig terugkomen in de teksten. Dit gaat de zoekmachine opvallen waardoor jij op dat woord gevonden gaat worden.

Zorg er alleen wel voor dat de teksten leesbaar blijven voor bezoekers. Anders heb je nog niets aan al het werk wat je gedaan hebt. Ook moet je niet vergeten de zoekwoorden te verwerken in de meta title en meta omschrijving. Je kunt jouw berichten en verhalen ook delen via de social media. Ook zonder te adverteren zul je merken dat mensen jou Facebook, Instagram of Twitter pagina weten te vinden. Hierdoor zal het bereik van jouw website alleen maar groter worden en het is een kwestie van een paar minuten om dit te delen op social media.

De juiste indeling gebruiken voor je blog of website

De juiste indeling gebruiken op je website of blog is cruciaal voor het geld verdienen met affiliate marketing. Wanneer je ervoor zorgt dat bezoekers in 2 klikken bij het juiste product uitkomen dan doe je het goed. In het geval affiliate marketing betekent dit dat bezoekers in 1 klik bij het juiste artikel uit moeten komen en vervolgens is de 2de klik voor de affiliate link. Daarnaast is het ook aan te raden om een website te maken die ook op mobiele apparaten te bekijken is. 

Dit wordt namelijk steeds vaker gedaan en het kost voor een webdesigner vaak weinig extra moeite dit te fixen. Bijna de helft van de zoekopdrachten in Google worden gedaan vanaf een mobiel apparaat en op locatie. Dit komt omdat mobiele apparaten 9 van de 10 keer hun locatie aan hebben staan. Een laadtijd van minder als 3 seconden kan er ook voor zorgen dat je hoger in de zoekmachine komt. Let er wel op dat je niet functionaliteiten voor het beeld uitschakelt om een snellere laadtijd te krijgen. Wanneer mensen het niet goed meer kunnen lezen dan zijn ze zo weg.

Registreren en direct geld verdienen met affiliate marketing

Het starten van geld verdienen met affiliate marketing is vrij eenvoudig. Bij bijna alle affiliate netwerken kun je een gratis account registreren. Wanneer je een keer tijd hebt kun je dus even bladeren door het aanbod aan bedrijven, producten en merken. Het is verstandig om dit altijd goed te bekijken omdat er soms ook aanvullende voorwaarden zijn. Sommige bedrijven willen dat je exclusief hun artikel verkoopt. Dit kan slim zijn voor de kleine ondernemers, maar de mensen met ambities verkopen vaak producten van meerdere bedrijven. Lees daarom altijd de voorwaarden voor je jezelf registreert. Hierin kun je vaak ook lezen wat de uitbetalingstermijnen zijn en waar je website of blog aan moet voldoen. Soms kan het zijn dat je te weinig bezoekers hebt en afgewezen wordt. Dit kan ook voorkomen wanneer je geen relevantie hebt met de bedrijven die het netwerk aanbiedt.

Voorwaarden geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing gaat vrij eenvoudig. Maar er zijn toch een aantal voorwaarden waar je mogelijk op moet letten. Bij de grotere netwerken heb je vaak een overzicht in het dashboard van de bedrijven. Hierbij zie je dan ook wel voorwaarden er voor een specifiek bedrijf gelden en wanneer zij uitbetalen. Daarnaast zie je daarin ook precies wat je krijgt per klik, impressie of sale. Bij sommige bedrijven is het ook niet toegestaan om SEA campagnes in te zetten. Dit is niet voor niets natuurlijk, want als jij gaat adverteren dan drijf je de prijs voor dat bedrijf weer op en uiteindelijk ook voor jezelf. Soms zijn bedrijven al actief op social media. Ook dan kan er een verbod gelden op het promoten van deze producten of diensten op social media.

Start vandaag nog met een stukje rijker worden

Ook jij kunt vandaag nog beginnen met het verdienen van geld met affiliate marketing. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is registreren bij een affiliate netwerk. Je kunt er ook voor kiezen om alleen producten voor Bol.com, Wehkamp, Coolblue of andere webwinkels te verkopen. Zij hebben hiervoor een apart partnerprogramma met een grote collectie aan passende promotiematerialen. Het is aan de jou de keuze wat het beste bij je website of blog past.

37 Reactie's

Geef een reactie

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...