Top 10 affiliate marketing sites

Top 10 affiliate marketing sites

Top 10 affiliate marketing sites

Een echte top 10 affiliate marketing sites is er eigenlijk niet echt. Voor het algemene verkopen van producten of diensten hebben wij er wel een voor je opgesteld. Echter kan het natuurlijk voor een specifieke branche weer anders in elkaar zitten. De mensen die online diensten of producten willen verkopen kiezen vaak voor Paypro. Wanneer je jezelf richt op het verkopen van fysieke producten dan kun je weer beter kiezen voor Tradetracker of Bol.com. Daarnaast kijk je ook naar de mogelijkheden die een netwerk biedt. Bij Bol.com heb je bijvoorbeeld de beste promotiematerialen die je maar kunt wensen. Zo kun je banners helemaal afstellen zodat ze in de huisstijl van jouw website of blog passen. 

Daarnaast heb je bij Booking.com weer een groot assortiment voor reizen, vluchten en autoverhuur. Hier heb je dan ook weer handige widgets voor zoals een vergelijker van prijzen, maar ook een kaart widget zodat mensen op locatie kunnen zoeken. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de vergoedingen die je krijgt. Bij sommige netwerken krijg je namelijk zowel voor een klik als een verkoop een vergoeding. Je hebt dus ook de mogelijkheid om dubbele vergoedingen te krijgen op deze manier.

Welke 5 doen het het beste in de Top 10 affiliate marketing sites

Om je een idee te geven wat de beste 5 netwerken uit de top 10 affiliate marketing sites zijn hebben wij ze hieronder opgesomd. Het gaat dan om de volgende netwerken:

 • Tradetracker : Een systeem wat al meer als 20 jaar bestaat waarbij publishers een vergoeding kunnen krijgen voor kliks en verkopen. Soms geven adverteerders ook een vergoeding voor leads en impressies. Bij impressies wordt er een bedrag per 1000 weergaven gerekend.
 • Paypro: Bij dit netwerk kun je online producten en abonnementen verkopen. Ook hebben zij een collectie aan betaalproviders in hun assortiment zitten en digitale downloads die je kunt verkopen.
 • Daisycon: Het bekendste netwerk van Nederland voor het verkopen van producten of diensten voor zowel de kleine als de grote bedrijven.
 • Bol.com : Een van de grootste netwerken van Nederland waarbij je 15.000 consumenten producten kunt verkopen. Hiervoor krijg je vergoedingen oplopend tot 8%.
 • Awin: Kies uit meer als 15.000 merken die je op jouw website of blog wil gaan aanbieden. De commissies verschillen tussen de kleine en grote bedrijven. Vooral de kleine ondernemers geven een hoge vergoeding.

Het is dus verstandig om goed na te denken over de richting die je wil bewandelen. Je ziet dat het aanbod aan producten of diensten erg verschilt per aanbieder. Kies iets wat echt bij de website past, want anders zul je het ook niet gaan verkopen.

Wat we weten over de andere affiliate netwerken

Natuurlijk zijn er ook nog 5 andere bedrijven die niet mogen ontbreken in de top 10 affiliate marketing sites. Deze zijn wellicht wat minder bekend, maar mogelijk sluiten ze wel beter aan bij de visie van jouw website of blog. De volgende 5 zijn ook erg bekend in Nederland:

 • Plug en Play Internet Marketing Unit (IMU): Hier kun je een gratis account aanmaken en de aanmel drempel is niet streng. Commissies kunnen oplopen tot 30%.
 • Webinarjam: Met de verkoop van diverse online webinars kun je tot wel 40% verdienen. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €499 en €999 waardoor je dus meteen een goede vergoeding krijgt.
 • Linkshare: Dit netwerk draait voornamelijk om het verkopen van cursussen die je online kunt volgen. De vergoeding bedraagt 10% wat relatief laag is.
 • Wehkamp: Je zou dit partnerprogramma kunnen vergelijken met Bol.com. Het enige verschil is dat je tot 12% aan vergoedingen kunt verdienen wat dus 4% meer is als bij Bol.com.
 • Decathlon: Als je sportartikelen wil gaan verkopen dan ben je hier aan het juiste adres. Verdien tot 8% van het aankoopbedrag.

Natuurlijk zijn er nog veel meer webwinkels te vinden met hun eigen affiliate netwerk. Wil je voor variatie gaan dan kun je het beste kiezen voor een van de grotere netwerken zoals Tradetracker, Daisycon e.d..

Hoe kom je in aanmerking voor de Top 10 affiliate marketing sites

In de meeste gevallen kan iedereen zich registreren bij de top 10 affiliate marketing sites. Sommige aanbieders hebben wel soms aanvullende voorwaarden. Zo kan het zijn dat ze kijken naar de relevantie van je website. Bij de grotere affiliate netwerken heb je hier vaak geen last van omdat zij binnen elke sector wel adverteerders hebben. Wanneer je jezelf registreert bij een specifiek bedrijf zoals Decathlon of Booking.com dan kun je daar wel mee te maken krijgen. Zij zijn namelijk opzoek naar een bepaald publiek. Soms kijken ze ook naar het aantal bezoekers wat een website of blog heeft. Het kan dus voorkomen dat je afgewezen wordt omdat je te weinig bezoekers hebt. Wanneer dit later meer is geworden dan kun je jezelf weer opnieuw aanmelden bij deze bedrijven. Zij kijken vaak naar de afgelopen 3 maanden. Ook kunnen ze exclusiviteit eisen, jij maakt de keuze of je daarin meegaat.

Bloggers die in de Top 10 affiliate marketing sites staan

Veel bloggers hebben zich aangemeld bij de top 10 affiliate marketing sites. Dit omdat zij op deze manier een leuk inkomen kunnen genereren. Het kost in de meeste gevallen maar een paar minuten tijd om een affiliate link bij een blog te plaatsen. Op deze manier kunnen zij de kosten voor hun website terugverdienen en meestal ook nog een leuk extraatje. Hierbij kiezen ze altijd voor producten die bij hun blog aansluiten. Dit kan bij reizen een vakantie of vlucht zijn, maar bij voetballen moet je weer meer aan sportartikelen denken. Tevens hebben de meeste aanbieders ook een grote collectie promotiematerialen. In de meeste gevallen kiezen mensen dan ook voor een banner. Dit is makkelijk om te doen en het valt natuurlijk ook nog eens goed op. Voor CMS systemen zijn er vaak ook plugins waarmee je hele productgroepen kunt laden in de website. Dit scheelt een heleboel tijd!

Bereik meer resultaten met online marketing

Om het maximale uit de de top 10 affiliate marketing sites te halen kun je ook online marketing toepassen. Het is verstandig om dit dan te laten doen door een online marketingbureau. Zij weten precies de punten waar het algoritme van de zoekmachine rekening mee houdt. Dit gaat namelijk verder als het sneller of gebruiksvriendelijk maken van een website of blog. Ook zou je linkbuilding kunnen toepassen. Wel moet je hierbij goed nadenken omdat het op een zo natuurlijk mogelijk manier dient te gebeuren. Tevens is het niet erg om een paar startpagina links te gebruiken, maar het merendeel moet van kwaliteit zijn. Denk hierbij aan de grote bedrijven of blogs waar veel mensen op actief zijn. 

Op deze manier ziet Google jouw website eerder als een website die wat toe te voegen heeft. Soms kun je ook kiezen voor adverteren. Check wel altijd of dit ook mag van de adverteerder op het affiliate netwerk. Sommige bedrijven verbieden zogenaamde SEA campagnes omdat je dan gaat concurreren met het bedrijf. Dit zorgt er niet alleen voor dat zij meer gaan betalen, maar ook jij zult dit snel merken. Het heeft voor beide dan weinig zin en kost onnodig veel geld. Dit geldt tevens ook voor het adverteren op social media. Lees daarom voor de aanmelding alle voorwaarden.

Wat kun jij met de Top 10 affiliate marketing sites

Met de de top 10 affiliate marketing sites kun jij jezelf alvast oriënteren op deze nieuwe wereld. Veel mensen beginnen hiermee zonder dat ze eerst nagedacht hebben over dit plan. Het is verstandig om niet alleen je ogen gericht te houden op de vergoedingen, maar ook de bekendheid van een product. Een bekend product verkoop je vaak sneller waardoor het onderaan de streep meer oplevert als een hoger percentage. Het is een persoonlijke keuze, want je kunt natuurlijk ook bewust voor kleinere bedrijven kiezen. Uiteindelijk is dat ook het doel van de kleinere bedrijven. Zij kunnen op deze manier doorgroeien tot een groter bedrijf. Daarnaast krijg je bij sommige bedrijven ook een vergoeding voor impressies en clicks. Hierdoor kun je meerdere vergoedingen bij elkaar optellen wat je nog meer opleveren kan. Afhankelijk van jouw niche kun je kiezen tussen duizenden bedrijven.

Welke websites staan er tussen de Top 10 affiliate marketing sites

Wij hebben een lijst verzameld van de top 10 affiliate marketing sites en deze hieronder geplaatst.

 1. Tradetracker: Adverteerders in iedere branche
 2. Paypro: Gericht op online diensten en producten
 3. Daisycon: Bedrijven in iedere niche te vinden
 4. Bol.com: 15 miljoen consumentenproducten beschikbaar voor affiliate marketing
 5. Awin: Meer als 15.000 merken kun je via dit affiliate systeem verkopen
 6. IMU: Gericht op online marketing en sales
 7. Webinarjam: Verkoop van webinars waarbij vergoedingen oplopen tot 40%
 8. Linkshare: Diverse online cursussen in verschillende sectoren
 9. Wehkamp: Alles wat te maken heeft met wonen en leven
 10. Decathlon: Sportartikelen voor iedere sport of bewegingsactiviteit

Wat is het voordeel van deze netwerken?

De top 10 affiliate marketing sites hebben een bewezen staat van diensten. Zo bestaan Daisycon en Tradetracker al meer als 20 jaar en je weet dus ook dat ze daadwerkelijk uitbetalen. Let wel op want in de meeste gevallen heb je een betalingsdrempel van €50 of hoger. Dit bedrag moet je bereikt hebben voordat je uitbetaald kunt krijgen. Vaak krijg je een vergoeding voor een klik en daarbovenop nog een vergoeding voor een verkoop. Dit zorgt er dus voor dat je meerdere vergoedingen met 1 klant kunt bereiken. Daarnaast kun je ook inzetten op een maximale affiniteit voor je doelgroep. De percentages lijken dan vaak lager, maar de interesse van bezoekers is dan ook maximaal waardoor je onderaan de streep meer verdiend. Naast fysieke producten is het ook mogelijk om online diensten en producten te verkopen. Dit wordt namelijk steeds populairder in een tijd van digitalisering.

Welke tools heb je nodig voor de Top 10 affiliate marketing sites

De top 10 affiliate marketing sites bieden meestal ook tools aan waarmee je hun producten makkelijk op de website kunt zetten. Er zijn namelijk best wel wat CMS plugins te vinden die je kunt gebruiken voor websites die gemaakt zijn met een CMS systeem. Denk hierbij aan WordPress of Joomla. Tevens zijn er ook plugins waarmee je producten van meerdere affiliate netwerken in 1 keer importeert. Op deze manier hoef je ze enkel nog maar onder het bericht of artikel toe te voegen. Ook kun je verbinding maken met een API om realtime de voorraden in te laden. Zo staat er nooit meer een product op je website wat niet op voorraad is. Tevens worden prijswijzigingen dan ook direct verwerkt. 

Ook zijn er handig scripts voor vergelijkingswebsites. Zo kun je de prijzen van meerdere bedrijven met elkaar gaan vergelijken. Ook kun je aparte zoekbalken aan de website of het blog toevoegen. Hierdoor kunnen mensen direct zoeken naar hun favoriete product, dienst of bestemming. Ook kun je de link op bepaalde zoekwoorden zetten zodat bezoekers tijdens het lezen al kunnen boeken of bestellen. Hoe meer methodes je gebruikt, hoe meer verkopen je kan realiseren in korte tijd.

Waar let je op bij de selectie van de Top 10 affiliate marketing sites

Naast de de top 10 affiliate marketing sites zijn er nog een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Zo is het onder meer belangrijk dat je voldoende bezoekers hebt voordat je hiermee begint. Bij een klein publiek kun je weinig verkopen realiseren en dit is dan niet de schuld van de bedrijven. Daarnaast moet het ook passen bij de doelgroep van je website of blog. Aan jonge lezers kun je namelijk geen rollator verkopen. Ook wordt er steeds meer op locatie gezocht. Het is dus verstandig om ook lokale bedrijven een kans te geven. Deze kunnen er juist voor zorgen dat je iets verkoopt. In de tijd van de corona pandemie vond iedereen het belangrijk om de lokale en kleine ondernemers te steunen. Corona blijft steeds terugkomen waardoor mensen liever kiezen voor een lokaal of klein bedrijf als dat ze kiezen voor de grote jongens. Hier valt dus veel winst uit te halen, want de kleinere bedrijven hebben vaak ook een grotere marge.

Mag je adverteren met deze producten of diensten?

Bij de meeste bedrijven uit de de top 10 affiliate marketing sites is het niet toegestaan om te adverteren in de zoekmachine of op social media. Dit komt omdat veel bedrijven vaak al actief zijn op deze mediums. Mocht het wel mogelijk zijn dan kun je dit altijd in het overzicht lezen of je ziet het in de voorwaarden te staan. Denk altijd goed na want het kan je een ban opleveren wanneer je dit wel doet. Dan is niet alleen je werk voor niets geweest, maar ze mogen dan ook alle gevolgschade op je verhalen. Dit betekend vaak dat je niets uitbetaald krijgt en dan zelf ook nog moet bijbetalen. Als je twijfelt kun je in de meeste gevallen contact opnemen met de bedrijven of affiliate marketing team. Zij weten je precies te vertellen wat wel mag en wat niet.

Wat zijn de vergoedingen van de Top 10 affiliate marketing sites

De vergoedingen verschillen bij de bedrijven onderling van de top 10 affiliate marketing sites. Dit ligt vaak aan het bedrijf. Een klein bedrijf heeft er voor over als een groot bedrijf. Een groot bedrijf heeft immers de naam al en groeit in principe vanzelf. Toch willen zij extra mogelijkheden benutten en bieden ze een vergoeding tot 12% hiervoor aan. Vaak vragen zij hier ook nog eens exclusiviteit voor terug, wat nadelig kan zijn voor jouw website of blog. De meeste mensen willen producten van diverse bedrijven verkopen en vergelijken met elkaar. Dit omdat je zo aan de bezoekers kunt laten zien dat ze bij jou altijd de laagste prijs vinden. Wanneer je dit combineert met ijzersterke content dan kan er bijna niets meer misgaan. Bij de grotere netwerken kunnen de vergoedingen tot wel 50% opleveren. Dit omdat nieuwe bedrijven normaliter niet veel verkopen en hoog inzetten op nieuwe klanten.

Wie kunnen hieraan deelnemen?

In principe kan iedereen deelnemen aan de top 10 affiliate marketing sites. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een werkende website of blog. Natuurlijk moeten er ook wel wat bezoekers komen, want anders loop je het risico om afgekeurd te worden. Daarnaast kijken de bedrijven ook steeds meer naar relevantie met de onderwerpen. Als jij over reizen schrijft dan heb je er niets aan om dierenvoeding te verkopen. Ook ontstaan er steeds meer individuele netwerken met ieder hun eigen partnerprogramma.

Geen reactie's

Geef een reactie

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...