Top affiliate marketing blogs

Top affiliate marketing blogs

Top affiliate marketing blogs

Er zijn veel top affiliate marketing blogs te vinden. Het succes is vaak te wijten aan de bloggers zelf. Zij schrijven ijzersterke content waarbij de nadruk op het product ligt i.p.v. het verkopen van het product. Vaak schrijven zij een soort aanbeveling omdat ze er wat over gelezen hebben, of juist een review door wat zij met het product meegemaakt hebben. Daarnaast gebruiken zij vaak ook zoekwoorden. Deze zoekwoorden laat je een aantal keer in de tekst terugkomen zodat Google weet dat je daarop gevonden wil worden. De meeste mensen zijn nog niet eens verkopers, maar gewoon particulieren met een reguliere baan. In hun vrije tijd bloggen zij over diverse onderwerpen en zoeken ze daar passende producten bij. 

Vaak neemt dit niet eens veel tijd in beslag waardoor het ideaal te combineren is. Op deze manier kunnen zij wat geld verdienen zonder dat zij hier iets voor hoeven te doen. Een ander voordeel is dat je ook geen technische kennis nodig hebt om hiermee te beginnen. Veel bloggers werken met een CMS systeem waarin zij het beheer hebben zonder programmeerkennis. Vaak hebben affiliate netwerken ook plugins voor deze systemen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere producten in 1 keer importeren. Je kunt er dus ook voor kiezen om meerdere producten onder een  artikel te plaatsen.

Hoe maak je top affiliate marketing blogs

Als je zelf top affiliate marketing blogs wil maken dan moet je op een aantal dingen letten. Zo is het belangrijk dat je bijvoorbeeld de website goed indeelt. Een bezoeker moet binnen 2 klikken bij het hoofddoel in dit geval het product komen. Ook moet de website snel geladen zijn. 70% van de bezoekers haakt namelijk af bij een laadtijd van 5 seconden. Google raad om deze reden aan dat websites niet langer als 2 tot 3 seconden laadtijd hebben. Ook letten zoekmachines zoals Google op de gegevens die jij aanlevert. Neem bijvoorbeeld de metagegevens zoals titel en omschrijving. Deze zie je namelijk als eerste in de zoekmachine te staan. Ook kun je aan afbeeldingen een zogenaamde ALT tag meegeven. Op deze manier zien mensen die zoeken via Google Afbeeldingen ook jouw website verschijnen. Dit is nog steeds een effectief methode om meer op te vallen op het internet.

Zoekmachine marketing gebruiken voor meer bezoekers

Zoekmachine marketing is een van de beste technieken voor top affiliate marketing blogs. Dit kun je doen door bijvoorbeeld links te verkrijgen van domeinen met goede waardes en veel autoriteit. Daarnaast kun je deze links vaak ook kopen bij bedrijven. Natuurlijk mogen er best wat startpagina links tussen komen te staan, maar let wel op dat je dit niet te veel doet. Zeker na de November update van Google kan dit je zelfs duur komen te staan. In het uiterste geval krijg je zelf een penalty waarbij je jouw positie mogelijk kunt verliezen. Daarnaast is het gebruik van sterke zoekwoorden cruciaal. Ook kun je gastblogs schrijven tegen betaling op diverse websites. Vaak hebben deze een hoge autoriteit en veel bezoekers. Je kunt er dus op 2 manieren winst aan overhouden.

Welke bedrijven willen er adverteren op top affiliate marketing blogs

De top affiliate marketing blogs adverteren vaak ook in de zoekmachine. Nou moeten we hier wel bij zeggen dat het afhankelijk is van welke bedrijven je in jouw netwerk hebt. Vooral de grote bedrijven staan het niet toe dat affiliates adverteren. Dit komt omdat zij dan hogere advertentiekosten krijgen en dus in principe dubbel moeten gaan betalen. Soms is het dan wel toegestaan om op social media berichten van je eigen website te promoten. Wanneer klanten hierop drukken moeten ze nogmaals drukken om bij de adverteerder te komen. Dit maakt het omslachtig, maar met een groot aanbod aan producten is het mogelijk om hier toch nog geld aan te verdienen. 

Het is dus verstandig om alle voorwaarden goed te lezen voordat je jezelf aanmeld bij een bedrijf. Je ziet namelijk vaak ook een boeteclausule erop te staan wanneer je wel gaat adverteren. Mogelijk wordt de gevolgschade bij jou gelegd en dat kan hoog oplopen. Dit risico wil je niet nemen, maar daarom waarschuwen we jou ook hiervoor. Affiliate marketing is iets wat veelal wordt gedaan door mensen zonder ervaring. Het is erg toegankelijk, maar soms komt er toch nog aardig wat bij kijken. Je hebt soms zelfs exclusiviteit bij bedrijven en dan mag je geen producten of diensten van andere bedrijven gebruiken. In dat geval mag dat ook niet voor een vergelijkingswebsite.

Aan welke netwerken kun je deelnemen met top affiliate marketing blogs

Er zijn veel netwerken waarmee top affiliate marketing blogs gemaakt kunnen worden. De meeste bekende hebben wij hieronder voor je verzameld:

  • Coolblue: Een van de bekendere netwerken met snelle levering van consumentenelektronica. Vergoedingen kunnen oplopen tot 8% van de aankoop.
  • Bol.com: Alles wat je in en rondom huis nodig hebt vind je bij Bol.com. Met een assortiment van meer als 15 miljoen producten kun je genoeg verkopen via jouw blog.
  • Daisycon: Een van de beste en bekendste affiliate netwerken van Nederland. Hier kun je producten en diensten verkopen. Tevens zijn er vergoedingen voor kliks.
  • Paypro: Als je online betaal en videodiensten wil gaan verkopen ben je hier aan het juiste adres. Paypro verkoopt ook betaaldiensten en geeft hoge vergoedingen.
  • Tradetracker: Meermaals bekroond met awards vanwege de diversiteit in producten en dienst. Kies uit meer als 2000 bedrijven en nog veel meer producten en diensten.
  • Awin: Internationaal netwerk wat 15.200 merken in de collectie heeft. Wanneer je merk producten wil verkopen dan ben je hier aan het juiste adres.

Adverteren met affiliate links mag dit of niet?

De meeste top affiliate marketing blogs adverteren niet. Dit komt simpelweg doordat vooral grote bedrijven SEA campagnes verbieden. SEA staat voor Search Engine Advertising en heeft dus betrekking op het adverteren in de zoekmachine. Wanneer je dit wel zou gaan doen dan ben je concurrentie voor deze bedrijven. Dit zorgt er niet alleen voor dat zij bezoekers verliezen, maar ook dat de kosten voor het adverteren stijgen. In de meeste gevallen mag je wel adverteren via social media kanalen. Hierbij moet het dan wel duidelijk zijn dat het gaat om jouw website en bevindingen. Veel bedrijven adverteren zelf al op deze manier dus zij vinden het niet fijn als je hen merk en naam gebruikt. Op een creatieve manier kun je dit omzeilen, maar let wel op dat je dan nog genoeg verkoopt. Waar kosten worden gemaakt moet het ook weer terugverdiend worden.

Wat kun je verkopen op top affiliate marketing blogs

In principe wordt er van alles verkocht op top affiliate marketing blogs. Zo zie je veel bloggers de prijzen vergelijken van webwinkels zoals Bol.com, Mediamarkt en Coolblue. Dit is vaak vanuit 1 affiliate systeem en naadloos te integreren op de website. Dit gaat door middel van een API verbinding waarvoor je eerst een API sleutel moet aanvragen bij het netwerk. Daarnaast zijn er ook bloggers die geld verdienen met het verkopen van online diensten en abonnementen. Dit gebeurd vaak via het netwerk van Paypro en de vergoedingen lopen daarbij op tot 50%. Ook kun je diensten verkopen zoals webdesign, marketing en nog veel meer. Afhankelijk van de keuze van het bedrijf krijg je hier een vaste vergoeding of percentage van de aankoop voor. Op dit gebied is er nog niet veel aanbod, maar dit kan zomaar veranderen de komende jaren.

Waarom kiezen voor een bekend netwerk bij top affiliate marketing blogs

De meeste top affiliate marketing blogs kiezen voor een netwerk i.p.v. een individueel bedrijf. Bij bekende netwerken zoals Daisycon en TradeTracker kun je zelf uit bedrijven kiezen. Ze hebben dit heel handig ingedeeld in diverse categorie. Bij veel van deze bedrijven is het ook toegestaan om het te combineren met andere bedrijven. Zo kun je de bezoeker van jouw blog ook altijd laten weten waar iets het goedkoopste is. Ook heb je een groter aanbod aan artikelen omdat niet alle merken op dezelfde plek verkocht worden. Zo creëer je diversiteit voor iedereen zowel de mensen met een klein als een groot budget. Het enige waar je op moet letten is natuurlijk de vergoedingen die ervoor staan. Dit wordt vaak in percentages uitgedrukt, maar het kan ook een vaste vergoeding bedragen. De vaste vergoeding kom je veelal bij diensten tegen.

Je website of blog naar een nieuwe level brengen

Je kunt top affiliate marketing blogs best makkelijk zelf naar een nieuw level brengen. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je websites met goede waardes krijgt die naar jouw website verwijzen. Wanneer je er niet zoveel verstand van hebt kun je ook een Marketingbureau zoals Digital News Group voor inschakelen. Zij weten precies welke links een goed effect hebben op de zoekmachine. Ook kunnen zij ondersteunen bij het schrijven van gastblogs die nog meer waarde geven aan de link. De zogenaamde in content links tellen zwaarder mee voor de zoekmachine. Naast dat de informatie voor de zoekmachine geoptimaliseerd moet zijn wil je het ook leesbaar houden. Dit doe je door kopteksten te maken en de alinea’s te beperken tot 150 woorden. Ook kan het handig zijn als je af en toe video’s of foto’s toevoegt. Dat leest voor de bezoeker net even wat makkelijker weg.

Wat maakt top affiliate marketing blogs zo lucratief

De top affiliate marketing blogs zijn zo lucratief omdat zij hard aan de weg getimmerd hebben. Veelal zie je dat deze netwerken meer als 1000 blogberichten hebben geplaatst. Deze berichten blijven permanent staan en met behulp van een API-verbinding houd je de producten en diensten op voorraad. Doordat de berichten permanent staan kun je over 10 jaar ook nog inkomsten eruit halen. De meeste mensen plaatsen per week 2-4 berichten om de blog actueel en succesvol te houden. Dit kost vaak niet meer als 1 a 2 uur per week. Het is dus een passief inkomen wat je in de vrije tijd erbij kunt verdienen. Wel moet je een bepaalde grens halen voordat je uitbetaald kan worden. Houdt dit dus goed in de gaten. Ook kun je geschreven artikelen herschrijven zodat ze weer worden ontdekt door de zoekmachine. Op deze manier houden mensen een goede positie in Google en Bing.

Waarom wil iedereen top affiliate marketing blogs hebben?

Top affiliate marketing blogs zijn steeds populairder aan het worden. Dit komt veelal doordat je geen programmeerkennis nodig hebt om hiermee te beginnen. Je kunt met een websitebuilder of Content Managment System (CMS) website makkelijk een eigen blog maken. Ook heb je maar weinig opstartkosten. Veel mensen beweren dat er geen opstartkosten zijn, maar die zijn er wel degelijk. Je wilt immers dat je een goede website of blog hebt en hiervoor moet je een webdesigner inhuren. Meestal ben je daarvoor 300-1000 euro kwijt voor de middelgrote ondernemers. Daarnaast heb je ook hostingkosten wat meestal rond de 100 euro per jaar ligt. Vergeleken met een fysieke onderneming is dit natuurlijk geen geld. Het is dus bijna risicoloos en dat maakt het ook zo aantrekkelijk. Het meeste werk kun je zelf doen, met natuurlijk een goede handleiding. Ook staat het internet vol met video tutorials.

Wat zijn de bekendste affiliate marketing websites?

De meeste top affiliate marketing blogs maken gebruik van populaire netwerken om producten te verkopen. Bij TradeTracker en TradeDoubler heb je de keuze uit 2000 bedrijven. Er is in bijna iedere branche wel een passend product te vinden. De reisbloggers maken meestal gebruik van affiliate marketing van Booking.com. Booking.com heeft handige tools waarmee je een website kunt omtoveren tot vergelijkingssite. Daarnaast kun je hier ook tools aan toevoegen zoals zoekbalken, kaartwidget en CMS plugins. Het kost dus weinig tijd om geld te verdienen aan jouw reisblog. Ook Bol.com en Coolblue hebben voldoende promotiemateriaal beschikbaar voor hun publishers. Daarnaast hebben zij een actief affiliate marketing team wat alle vragen kan beantwoorden. Tevens kun je op aanvraag een API key krijgen zodat de voorraden en prijzen altijd actueel zijn. Het is uiteindelijk aan jou de keuze voor welke merken, bedrijven of dienstverleners je kiest.

Het maximale uit top affiliate marketing blogs halen

Ook top affiliate marketing blogs kunnen altijd beter. Een nummer 1 positie in de zoekmachine is haalbaar, maar je moet hem ook weten vast te houden. Dit betekend dat je jouw blog wel regelmatig moet blijven onderhouden. Wanneer je maanden niets plaatst dan zul je dat ook terugzien in de rankings. Tevens is het ook verstandig om regelmatig oude berichten te updaten. Zo laat je zien dat als er wijzigingen zijn dat dit meteen wordt aangepast. Ook de zoekmachine weet zo dat jij jouw content niet verwaarloosd. Natuurlijk kun je altijd een 2de of een 3de keer een artikel wijden aan een product. Dit doe je dan weer met andere zoekwoorden waar je ook op gevonden wil worden. Het blijft bouwen, passen en meten zodat je jouw goede posities ook blijft behouden. Daarnaast blijft linkbuilding ook altijd doorgaan zodat je een natuurlijk linkprofiel behoudt.

Wie zijn de bezitters van top affiliate marketing blogs

In de meeste gevallen zijn de bezitters van top affiliate marketing blogs gewoon mensen net zoals jij en ik. Het is namelijk niet noodzakelijk dat je alle kennis hebt van een product of dienst. Als je dit maar goed weet te omschrijven dan kom je al een heel eind. Tevens heb je ook niet specifiek kennis nodig over het ontwerpen van websites. Vandaag de dag zijn er veel gratis en betaalde CMS systemen waarmee je snel een eigen website of blog maakt. Ook heb je niet altijd kennis nodig van marketing. Als je genoeg tijd hebt zijn er voldoende cursussen te vinden waarmee je de basis van online marketing leert. 

Zelfs Google heeft meer als 140 uur aan GRATIS materiaal hiervoor. Natuurlijk hebben niet alle mensen tijd en kiezen zij vaak voor een marketingbureau. Zij kunnen helpen bij het behouden of behalen van goede posities in zoekmachines, social media en nog veel meer.

Bij welke webwinkels kun je deelnemen aan affiliate marketing?

Veel top affiliate marketing blogs verkopen producten van webwinkels die wij allemaal kennen. De meeste bekende in Nederland zijn :

  • Bol.com: Een van de grootste platformen voor consumentartikelen in Nederland en België. Je vindt in bijna iedere productcategorie wel honderden producten die je als affiliate kan gan verkopen. Commissies bedragen maximaal 8% per artikel. Dit kun je zien voordat je een product gaat verkopen.
  • Cooblue: Coolblue heeft zowel winkels als een online winkel. Je kunt hierbij 8% per product maximaal verdienen. Je kunt kiezen uit artikelen zoals computers, navigatie, witgoed en andere huishoudelijke elektronica.
  • Wehkamp: Bij Wehkamp kun je kiezen uit alles wat je in huis nodig hebt. Veel mensen kiezen voor kleding, elektronica, beauty, wonen of huishouden. De vergoedingen kunnen oplopen tot 12%.
  • Decathlon: Kies uit 45.000 sport en beweging artikelen die je op jouw website of blog wil verkopen. Voor meer als 65 sporten vind je de juiste benodigdheden bij Decathlon. Ontvang maximaal 8% van het aankoopbedrag.

Het principe van affiliate marketing werkt heel simpel. Je zet als affiliate een link of banner van een product of bedrijf op jouw website of blog. Vervolgens klikt een bezoeker hierop en kan hij of zij een aankoop doen. Wanneer zij dit daadwerkelijk doen ontvang je een percentage voor het aanbrengen van een nieuwe klant. De transactie wordt meestal binnen 1-3 maanden goedgekeurd. Als je de betaaldrempel van €50 behaald hebt dan zal dit ook netjes aan je uitbetaald worden.

Hoe zien top affiliate marketing blogs eruit?

De top affiliate marketing blogs hebben vaak gewoon de indruk van een normaal blog. Wanneer je de teksten gaat lezen heb je vaak niet eens door dat ze iets willen gaan verkopen. Het zit hem voornamelijk in de links in de teksten en de banners die je tussen de berichten of alinea’s door ziet verschijnen. Doordat bloggers een passieve houding hebben verkoopt het zo goed. Er komt namelijk geen dwang bij kijken, maar mensen zijn juist oprecht geïnteresseerd. De meeste blogs beschikken wel over snelle laadtijden. Dit is namelijk een van de belangrijkste dingen voor de bezoekerservaring. Ook zie je veelal dat bezoekers binnen 2 klikken op de juiste plek kunnen komen. Dit komt vaak door een duidelijk indeling van categorieën of onderwerpen, maar ook een zoekbalk is geen overbodige luxe.

Bijverdienen met top affiliate marketing blogs

Veel mensen hebben diverse top affiliate marketing blogs om bij te kunnen verdienen. De verdiensten per blog liggen gemiddeld tussen de €60 en €200 per week. Wanneer je in meerdere branches een blog hebt kan het dus bijna een maandinkomen worden. Als je maar 1 blog wil dan is het gewoon een leuk extraatje. Let wel op want je betaald hier wel gewoon inkomstenbelasting over. Tot 68.508 euro is dit 37,10% en alles wat daarboven komt wordt belast met 49,50%. Het is dus slim om na te denken over hoeveel je wil gaan verdienen en wat er dan onderaan de streep overblijft.

34 Reactie's

Geef een reactie

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...