Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Er wordt online steeds vaker gevraagd wat affiliate marketing is. Het antwoord op die vraag is heel simpel uit te leggen. Als deur aan deur verkoper ga je langs de deuren namens een bedrijf bijvoorbeeld een stroomleverancier. Wanneer jij klanten aanbrengt bij dit bedrijf dan ontvang je daar ook een vergoeding voor. Affiliate marketing werkt in principe hetzelfde. Als je een blog of website hebt met genoeg bezoekers dan kun je hieraan deelnemen. Bij een groot affiliate netwerk kun je vaak kiezen uit diverse categorieën. Hier kun je dan producten of diensten selecteren die aansluiten bij jouw website of blog. Vaak hebben deze netwerken ook voldoende promotiematerialen ter beschikking. In de meeste gevallen is het kopiëren en op je website plakken voldoende. 

Dit is een werkje wat de meeste mensen zonder programmeerkennis ook kunnen doen. Zij maken vaak gebruik van een website builder of een CMS systeem zoals Joomla of WordPress. Als je een product of dienst verkoopt dan krijg je daarvoor een vergoeding die op kan lopen tot wel 50% van de aankoop. Op deze manier kunnen bloggers met een hobby ook gewoon geld verdienen aan de website. Vaak hebben bloggers de beste resultaten omdat zij niet op een verkoop uit zijn met hun teksten. Wel kunnen ze in de teksten deze link plaatsen of onder de teksten een banner. Doordat er geen sprake is van dwang zijn mensen eerder geneigd een aankoop te doen. Veelal vanwege jou ijzersterke content, persoonlijke ervaring of omdat jij het lichtelijk aanbeveelt.

Wat is affiliate marketing en waar kun je jezelf hiervoor aanmelden

Bij de vraag wat is affiliate marketing komt meer kijken als het verkopen van producten. Eerst moet je ook weten waar je jezelf kunt aanmelden. Hieronder vindt je een aantal bekende bedrijven waarbij je een gratis account kunt aanmaken.

 • Booking.com: Verkopen van accomadaties, autoverhuur, vluchten en alles wat met reizen te maken heeft.
 • Tradetracker: Netwerk met 2000 bedrijven en een duidelijk overzicht aan categorieen.
 • Bol.com: Zij verkopen alles voor consumenten en je kunt kiezen uit meer als 15 miljoen affiliate producten die je mag gaan verkopen.
 • Coolblue: Alles wat met elektronica heeft te maken vind je hier
 • Wehkamp: Wanneer je kleding, woonaccessoires of elektronica wil verkopen zit je goed hier.
 • Awin: Meer als 15.000 merken in diverse branches die je kunt gaan verkopen
 • Daisycon: Producten en diensten in alle denkbare sectoren.
 • Decathlon: Alles wat met sporten en bewegen te maken heeft vind je hier.

Natuurlijk zijn er nog veel meer netwerken waarbij je jezelf kunt aanmelden. Het is een kwestie van zoeken welke producten binnen jouw branche vallen. Eventueel kun je jezelf ook aanmelden bij meerdere netwerken. De meeste bedrijven vragen geen exclusiviteit waardoor je dus ook de concurrentie kunt gaan vergelijken. Vaak maken websites dan gebruik van een vergelijkingsmodule. Zo zijn de klanten altijd goedkoop uit. Daarnaast kun je via Paypro ook online diensten verkopen zoals betaalproviders, cursussen en Ebooks. Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden neem dan contact op met Digital News Group.

De meeste bekende affiliate netwerken van Nederland

Bij de vraag wat is affiliate marketing zoek je ook naar een antwoord op welk netwerk je het beste kunt kiezen. Wij hebben de populairste netwerken van Nederland verzameld. Deze vind je hieronder:

 • Daisycon: Verkoop niet alleen producten, maar ook diensten en online downloads. Bij dit netwerk kun je een vergoeding krijgen voor kliks, leads en verkopen. Blader door de campagnes en bekijk welke vergoedingen de bedrijven te bieden hebben. De betalingsdrempel ligt op €25,- wat relatief laag is.
 • TradeTracker: Een netwerk met meer als 2000 bedrijven waar je uit kunt kiezen om te promoten. Ook zij werken op basis van impressies, kliks, verkopen en leads. Al vanaf €25,- kun je jezelf uit laten betalen.
 • Awin: Als je specifieke merken wil gaan verkopen ben je hier aan het juiste adres. Er is een collectie van 15.200 merken met leuke vergoeding voor het bereiken van sales.

Wat kun je bereiken met affiliate marketing en voor wie is dit geschikt?

Wat je kunt bereiken met affiliate marketing is verschillend qua branche, bereik en doelstellingen. Iemand die dagelijks actief is op een website of blog verdiend vaak veel meer als iemand die maar 1 keer per week een bericht plaats. Door je site actief te voorzien van unieke content die ook nog eens recent is kun je veel geld verdienen. De gemiddelde persoon die er zo’n 3 uur per week aan besteed verdient 100 tot 200 euro per week. Dit is lekker verdienen in korte tijd. Naarmate je inhoudelijk goed bezig bent en meer met de website of het blog doet kan dit op gaan lopen. Er zijn zelfs mensen die zijn gestopt met werken omdat ze hier hun volledige inkomen uit kunnen halen. Het is voor iedereen toegankelijk en de meeste affiliate netwerken kun je jezelf gratis registreren. 

Ook heb je geen technische kennis nodig omdat je dit vaak met een websitebuilder of WordPress voor elkaar kunt krijgen. De eenmalige uitgaven verschillen van het aantal wensen dat je hebt. Gemiddeld kost een website om mee te beginnen zo’n 600 euro. Als je een echt grote website wil gaan opzetten kost het 4000 euro, maar het is verstandig om klein te beginnen en grootte groeien. Als de basis van de website met een gebruiksvriendelijke indeling gereed is kun je meteen starten. Het laten maken van een website met een CMS systeem is een echte aanrader. Op deze manier kun je zelf jouw website bijhouden omdat het vaak voorzien is van een tekstverwerker. Ook zijn er voldoende tutorials en video’s te vinden waarmee je dit binnen enkele uren onder de knie hebt.

Wat is de vergoeding die je krijgt van bedrijven voor affiliate marketing?

De vergoedingen bij affiliate marketing verschillen in wat voor bedrijf het is en welke producten of diensten je gaat verkopen. De grote bedrijven geven meestal een lage vergoeding omdat ze al een relatief groot bereik hebben. Veel van de klanten die via jouw website een aankoop doen zouden anders ook wel gekomen zijn. Hierbij heb je het over ongeveer 60% van de bezoekers. Dit komt omdat jij een interessant artikel schrijft en zij vervolgens dit product via de zoekmachine gaan zoeken. Bij webwinkels heb je vergoedingen oplopend tot 14%. Bij de netwerken liggen de vergoeding vaak wat hoger vooral bij de kleinere en nog niet bekende bedrijven. Zij willen namelijk zo snel mogelijk groeien en dit kunnen zij alleen met nieuwe klanten. Om dit snel te bereiken geven ze vergoedingen oplopend tot wel 50% van het aankoopbedrag. Check wel wekelijks je dashboard of de vergoedingen niet veranderd zijn.

De website of blog naar een hoger level tillen

Veel mensen vragen zich bij affiliate marketing af wat nodig is om meer bezoekers te krijgen. Het bereik van je website kun je op verschillende manieren vergroten. Dit kun je doen door links te vinden van bedrijven die redelijk bekend zijn. Meestal vragen zij hier wel een vergoeding voor per jaar of permanent. Ook kun je op zoek gaan naar plekken waar je een gastblog kunt plaatsen. De in content links geven nog meer waarde aan jouw website omdat het lijkt alsof de andere website positief over jouw schrijft. Het is wel altijd belangrijk om te letten op de waardes en autoriteit van websites. Hoe hoger deze is hoe meer jij hiervan gaat profiteren. 

Enkele startpagina links kunnen geen kwaad, maar het moet niet gaan overheersen. Ondanks de hoge waardes worden zij door Google steeds vaker als spam aangemerkt. Houdt deze links op maximaal 20% op het risico op een Google Penalty te verkleinen. Als je niet precies weet hoe je hiermee aan de slag moet gaan kun je het beste een marketing bureau inschakelen. Zij weten precies de stappen die zij hiervoor moeten zetten en wat het beste resultaat oplevert. Zorgt wel dat je het in verhouding houdt met de inkomsten die je op dit moment genereert. Deze gaan later wel stijgen, maar je wil er natuurlijk ook niet teveel geld in steken.

Wat zijn de voorwaarden van affiliate marketing en voor wie is dit van toepassing?

Bij bedrijven en affiliate marketing netwerken moet je jezelf altijd afvragen wat de voorwaarden is als jij jezelf hier aanmeld. Je wilt immers niet een heel formulier met vragen in gaan vullen als jij niet past binnen de doelgroep die zij zoeken. Een goed voorbeeld hiervan is Booking.com wat als eis in de voorwaarden stelt dat je een hoog aantal bezoekers op je website nodig hebt. Dit kijken zij over een x aantal maanden verdeeld. Het heeft dus geen zin om al je vrienden en familie te appen dat ze jouw website moeten bezoeken. Ook moet de inhoud gerelateerd zijn aan diensten die zij te bieden hebben. Bij andere affiliate marketing netwerken zie je vaak weinig eisen. Dit is vaak per bedrijf verschillend, sommige campagnes worden direct goedgekeurd en andere daar gaan de bedrijven zelf over. 

Het is belangrijk dat je website live en functioneel is. Een redelijke nieuwe website hiervoor aanmelden heeft in de meeste gevallen weinig nut. Dit komt omdat ze niet kunnen inschatten wat de content gaat worden en hoeveel verkeer er op de website afkomt. Echter zijn de kleine bedrijven vaak wat soepeler omdat iedere klant er weer 1 is. Let ook altijd op of een bedrijf vraagt exclusief producten voor hen te verkopen. Dit kan je namelijk belemmeren bij het realiseren van meer verkopen. Ook kun je op deze manier geen vergelijkingswebsite maken waar vandaag de dag na blogs de meeste inkomsten uitkomen met affiliate marketing.

Welke webwinkels bieden hun eigen affiliate marketing programma en is dit interessant?

Bij de vraag wat is affiliate marketing wordt vaak ook de vraag gesteld welke bedrijven hieraan deelnemen. TradeTracker is een affiliate netwerk waar je een gratis account kunt aanmaken om de bedrijven te verkennen. Bij Daisycon kun je de bedrijven die deelnemen zien zonder een account aan te maken. Natuurlijk kun je ook rechtstreeks deelnemen aan partnerprogramma’s van webwinkels zelf. Hieronder vindt je een overzicht van de mogelijkheden:

 • Bol.com: Met meer als 15 miljoen producten waar je uit kunt kiezen staat er altijd wel iets tussen wat je voor jouw website of blog kunt gebruiken. De betrouwbare naam zorgt ook nog eens voor herkenbaarheid bij bezoekers. Verdien tot 8% commissie per product.
 • Decathlon: Een van de grootste sportwinkels in Nederland en België. Met een assortiment van 45.000 producten in de categorie bewegen en sport kun je altijd wel iets vinden wat bij jouw blog of website past.
 • Coolblue: Een van de grote webshops op het gebied van elektronica. Je kunt hier o.a. Koelkasten, Espressomachines en computers verkopen. De commissie bedraagt 8% maximaal. Kijk in het dashboard voor de precieze percentages.
 • Wehkamp:  Alles wat je nodig hebt aan consumentenproducten vind je bij Wehkamp. Populaire categorieën zijn kleding, speelgoed, elektronica en wonen en slapen. Daarnaast hebben ze ook een collectie beauty artikelen, sportartikelen en alles voor in huis en tuin. Vergoeding tot 12% en een snelle uitbetaling.
 • Amazon: Een van de grootste online bedrijven in de Verenigde staten en sinds 1,5 jaar zijn zij ook in Nederland actief. Inmiddels staan zij al in de lijst van topverkopers en je kunt hier vergoedingen verdienen tot wel 14% van het aankoopbedrag.

Marketing inzetten om doelen te behalen

Wat is er mogelijk om een affiliate marketing blog beter te laten scoren? Het antwoord op die vraag is vrij simpel. Je hebt namelijk goede online marketing nodig om een plek in de zoekmachine te verdien en behouden. Veel mensen gebruiken linkbuilding als methode om hoger te scoren. Maar ook heb je een snelle website nodig om de aandacht van bezoekers vast te houden. Onder marketing valt namelijk ook het kopje bounce rate. Bij een lange laadtijd haakt 70% van de mensen af waardoor Google je content nooit gaat waarderen. Daarnaast kun je ook artikelen schrijven op websites. Ook werkt het als je zoekwoorden vermeld in zowel de metagegevens alsmede in de teksten en koppen. Zo weet de zoekmachine waarover het artikel gaat en op welke term jij gevonden wil worden met jouw website of blog.

Hoe zoek je de juiste bedrijven bij affiliate marketing en wat is de criteria?

Veel mensen vragen ons ook wat voor criteria je moet hanteren bij affiliate marketing. Als je net gaat beginnen is het zeker verstandig om de tijd te nemen voor alle bedrijven te verkennen. Bij de meeste netwerken kun je een gratis account aanmaken en bladeren door de campagnes. Je kunt dan ook meteen de voorwaarden zien en mogelijk eerst je website verbeteren voordat je jezelf gaat aanmelden. Op deze manier heb je ook echt de effectieve campagnes te pakken. De meeste mensen besteden 20 uur aan het oriënteren alleen al. Dit is ook meteen het arbeidsintensieve gedeelte van affiliate marketing. Daarna ben je meestal 2 tot 4 uur bezig met het bijhouden van de blog en het plaatsen van links en banners naar adverteerders.

Verkopen behalen via affiliate marketing is een passieve inkomstenbron

Affiliate marketing is iets wat kan zorgen voor een passieve inkomstenbron. Dit omdat het maar weinig tijd vraagt per maand. Gemiddeld wordt er 10 uur per maand aan een website of blog besteed om inkomsten te halen oplopend tot wel 1000 euro per maand. Natuurlijk kun je altijd ervoor kiezen om er meer of minder aan te doen. Dit heeft dan wel gevolgen op je inkomen.

15 Reactie's
 • gate.io
  Geplaatst op 04:13h, 09 mei Beantwoorden

  Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

 • gate io borsası
  Geplaatst op 07:32h, 12 mei Beantwoorden

  At the beginning, I was still puzzled. Since I read your article, I have been very impressed. It has provided a lot of innovative ideas for my thesis related to gate.io. Thank u. But I still have some doubts, can you help me? Thanks.

 • hamster coin gate io
  Geplaatst op 08:07h, 19 mei Beantwoorden

  Thank you very much for sharing. Your article was very helpful for me to build a paper on gate.io. After reading your article, I think the idea is very good and the creative techniques are also very innovative. However, I have some different opinions, and I will continue to follow your reply.

 • gate io pitbull
  Geplaatst op 15:54h, 20 mei Beantwoorden

  I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

 • binance register
  Geplaatst op 04:32h, 25 mei Beantwoorden

  Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://www.binance.com/en/register?ref=53551167

 • gateio
  Geplaatst op 21:07h, 26 mei Beantwoorden

  The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/de/signup/XwNAU

 • gate io
  Geplaatst op 14:10h, 02 juni Beantwoorden

  The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/th/signup/XwNAU

 • gate.io kullanımı
  Geplaatst op 07:54h, 09 juni Beantwoorden

  This article opened my eyes, I can feel your mood, your thoughts, it seems very wonderful. I hope to see more articles like this. thanks for sharing.

 • gate io markets
  Geplaatst op 17:06h, 14 juni Beantwoorden

  Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

 • binance registrazione
  Geplaatst op 21:29h, 24 juni Beantwoorden

  I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://accounts.binance.com/it/register-person?ref=V2H9AFPY

 • binance
  Geplaatst op 14:40h, 28 juni Beantwoorden

  Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/pt-PT/register-person?ref=V2H9AFPY

 • Binance
  Geplaatst op 10:28h, 29 juni Beantwoorden

  Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me. https://accounts.binance.com/uk-UA/register?ref=P9L9FQKY

 • binance úcet
  Geplaatst op 06:06h, 03 juli Beantwoorden

  I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://www.binance.com/sk/register?ref=B4EPR6J0

 • 20bet
  Geplaatst op 04:58h, 05 september Beantwoorden

  Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

 • 20bet
  Geplaatst op 20:52h, 12 september Beantwoorden

  Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

Geef een reactie

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...