Affiliate marketing

Specialist

Een specialist nodig om affiliate marketing in te zetten voor jouw bedrijf?

Niches

Welke niches zijn gebruikelijk en rendabel voor affiliate marketing?

Internationaal

Wat zijn de beste internationale  platformen voor affiliate marketing?

Social media

Hoe zet je affiliate marketing in gecombineerd met social media?

Manieren

Wat voor manieren zijn er om affiliate marketing in te zetten voor jouw business?

Partners

Wat voor partnerships kun je aangaan met affiliate marketing?

Sales

Hoe zet je sales en affiliate marketing op een werkbare manier in?

Blogs

Blogs over affiliate marketing met de beste tips & tricks!

Inhoudsopgave

  Wat is affiliate marketing?

  Affiliate marketing is één van de vormen binnen de online marketing. Binnen online marketing zijn verschillende manieren om meer gebruikers of klanten naar een website toe te trekken. Zij het op een organische manier of een adverterende manier. 

   

  Affiliate marketing is er dus één van en die vorm zullen we voor jou haarfijn uitleggen. Heel beknopt gezegd is affiliate marketing een manier om andermans producten of diensten te promoten tegen een vergoeding. Die vergoeding is afhankelijk van het product, de dienst of de niche en de afspraken die je erover gemaakt hebt. Krijg je een vergoeding per lead, per conversie, per click, etc. 

   

  Bij affiliate marketing maak je altijd gebruik van affiliates. Hier komt de naam affiliate marketing ook vandaan. Een affiliate is iemand die in ruil voor een vergoeding producten en diensten promoot. Over het algemeen gebeurt dit door middel van blogs op een website. Echter is het ook mogelijk dat dit gebeurt door middel van nieuwsbrieven, mails of social media posts. 

   

  Als je zelf geen webwinkel hebt, is het ook mogelijk om zelf een affiliate te worden. Affiliate marketing is namelijk ook andersom toe te passen om een inkomen te krijgen. 

   

  Het hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat je andermans producten of diensten promoot, want je kunt het zelf ook opzetten zodat andere mensen jouw producten of diensten promoten. Het is dan ook een relatief simpele manier om geld te verdienen met een website zonder dat je een webshop hoeft te hebben. 

   

  Note: je moet het wel juist opzetten natuurlijk. De leads komen niet vanzelf binnen!

   

  Wanneer jij affiliate marketing wil aanbieden is het belangrijk om in contact te komen met een adverteerder. Als je een adverteerder hebt gevonden, is het mogelijk om hier een affiliate te worden. Bij elk product dat door jouw reclame bij de adverteerder verkocht wordt, krijg jij een vergoeding. Als je het goed doet, kun je hier dan ook redelijk wat geld mee verdienen. 

   

  Affiliate marketing guru uitgelegd

  Hoe werkt affiliate marketing?

  Als allereerst is het belangrijk om uit te leggen dat er twee partijen moeten zijn om affiliate marketing in te zetten. Dit zijn de adverteerder en de publisher:

   

  Adverteerder:

  Dit is de partij die affiliate marketing wil doen in de vorm van het aanbieden van zijn of haar product of dienst. Dit is dus de kant die wil dat mensen zijn of haar producten of diensten promoten.

   

  Publisher:

  Dit is de kant die het product of de dienst voor een online business gaat promoten. De publisher zorgt voor de promotie (op wat voor manier dan ook) en krijgt een bepaalde vergoeding (commissie) wanneer zij aan een bepaald doel voldoen.

   

  Affiliate marketing is een vorm van online marketing die relatief veel op andere vormen lijkt. Dit komt omdat affiliate marketing heel erg lijkt op content marketing. Het verschil zit hem er vooral in dat de vergoeding bij affiliate marketing variabel is. De vergoeding verschilt per adverteerder. Zo kun je te maken hebben met een vergoeding in de vorm van een percentage per verkoop. Echter kan het ook zo zijn dat je een vaste vergoeding per verkoop krijgt. De grootte van die vergoeding verschilt per adverteerder. 

   

  Op het moment dat iemand klikt op de links van een artikel of een social media post die je hebt geplaatst en er wat gekocht wordt, krijg je een vergoeding. Soms is het ook al voldoende om een vergoeding te krijgen als je iemand doorstuurt naar de website

  Andere vormen van online marketing zijn vooral gefocust op het budget dat je krijgt voor een advertentie. Affiliate marketing is hier een stuk losser in. Dit komt omdat de affiliate zelf bepaald hoe de advertentie er uit gaat zien en wat het bereik hiervan is. 

   

  Waarom affiliate marketing?

  Er zijn talloze redenen waarom je affiliate marketing zou in willen zetten voor jouw online business. We zullen de 5 meest belangrijke redenen, waarom je aan affiliate marketing moet doen, voor je opsommen.

   

  Populariteit

  Tegenwoordig leven we in een wereld waar online niet meer weg te denken is en je vanuit alle richting in contact staat met of benaderd zal worden door online marketing kanalen of strategieën. Affiliate marketing is zo’n kanaal die ook niet mag ontbreken en dat steeds populairder wordt om bedrijven en merken te laten groeien op het gebied van naamsbekendheid, maar ook andere belangrijke facetten.

   

  Zeer gericht bezoekers naar je website loodsen

  Het voordeel van affiliate marketing is toch echt de gerichtheid van de bezoekers naar je website toe. Het zijn bezoekers die al een stadium gehad hebben voordat ze op jouw website komen. Je kunt dus wel stellen dat je veel meer bezoekers op je website zult krijgen die ook daadwerkelijk zullen converteren. Het voordeel is ook dat de publishers jouw branche en product of dienst begrijpen waardoor zij eigenlijk al het juiste voorwerk doen.

  Affiliate marketing statistieken

  No cure, no pay methode

  Klinkt vreemd, maar dat is echt zo. Affiliate marketing werkt met een no cure, no pay methode waardoor je dus simpelweg alleen betaald wanneer het iets oplevert. Het voordeel is eigenlijk dat je al een conversie binnen hebt en omzet hebt gegenereerd en van die omzet dus de vergoeding/percentage voor de affiliate kunt betalen. Geen verliezen, maar alleen winsten.

   

  Beter positioneren in de markt

  Een bezoeker koopt graag wat die kent. Vaak heb je het dan over merken en namen, want laten we heel eerlijk zijn. Je koopt eerder een hardloopschoen die je ooit al eerder gebruikt hebt of al kent van naam dan dat je een schoen koopt waar je nog nooit van gehoord hebt. Affiliate marketing zal je ook helpen met een stuk naamsbekendheid voor je organisatie. Mensen promoten als het ware je producten of diensten, maar ook je naam. Win-win situatie dus!

   

  Uitbesteden

  Dit is eigenlijk wat je letterlijk doet. Je hebt zelf geen omkijken meer naar je complete online marketing, want dat besteed je als het ware uit aan je affiliates. Andere promoten jouw producten of diensten en je betaald ze alleen wanneer het iets opgeleverd heeft. Super handig dus!

   

  Wat doet affiliate marketing?

  Affiliate marketing is een online marketingkanaal waarbij een website (de publisher) producten van een adverteerder promoot. Dit zal gedaan worden via een speciale hyperlink achter het product of de dienst die je verwijst naar de website. Bijvoorbeeld een link in een blog naar een website waar je direct de stoel, waar de blog over gaat, kan aanschaffen. Als je het goed aanpakt, kan je hier een goed zakcentje mee verdienen.

   

  Wil je adverteren via affiliate marketing? Dan werk je vaak samen met een publisher en een netwerk die een stuk affiliate marketing faciliteert. Het netwerk registreert bezoekers die doorklikken, transacties die plaatsvinden en regelt de betalingen. Bekende affiliate netwerken in Nederland zijn Adtraction, Awin, TradeTracker en Daisycon. Grote adverteerders als bol.com, booking.com en KLM bieden overigens een direct affiliate programma aan zonder tussenkomst van een netwerk.

   

  Wat is een affiliate marketing programma?

  Een affiliate programma is eigenlijk simpelweg een verschaffer die ervoor zorgt dat jij affiliate marketing kunt inzetten. Neem bol.com bijvoorbeeld: zij hebben een programma waarbij je heel gemakkelijk de producten van bol.com kunt promoten. Amazon heeft bijvoorbeeld een affiliate programma dat erg populair is in Nederland. Naast Amazon heeft bijvoorbeeld Coolblue, bol.com en booking.com ook zo’n programma. 

   

  Daarnaast zijn er organisaties die als tussenpersoon functioneren zoals Tradetracker, Daisycon, Awin en Tradedoubler. Het aanbod aan merken en producten kan sterk verschillen per aanbieder, over het algemeen bieden ze allemaal een divers aanbod.

  Voor eigenaren van websites bieden dit soort programma’s en platformen de optie om extra inkomsten te genereren. Het werkt voor een groot deel hetzelfde als een banner, maar de beloning een stuk hoger liggen. Er zijn ook landingspagina’s die ontwikkeld worden met als specifieke doel om via affiliate programma’s inkomsten te laten genereren. Bedrijven die liever niet investeren in reclame of marketing kunnen via deze programma’s en platformen op ‘no cure no pay’ basis toch hun aanbod onder de aandacht brengen.

  Bol.com model

  Geld verdienen bij resultaat

  Als affiliate verdien je pas geld als je ook daadwerkelijk het resultaat levert. Dit komt omdat je als affiliate niet betaald krijgt als je iets plaatst. Er moet daadwerkelijk actie komen vanaf de kant van de klant. Het simpel plaatsen van een bericht helpt meestal namelijk niet zo goed. 

   

  Op het moment dat een mogelijke klant klikt op de link naar de webshop van de adverteerder, is de kans ook groot dat er niks gekocht wordt. Hierbij heb je alsnog geen verdiensten als affiliate. Pas wanneer er ook daadwerkelijk wat gekocht wordt, krijg je ook een opbrengst van de adverteerder. 

   

  De verdiensten die je binnenkrijgt van affiliate marketing als affiliate zijn dan ook afhankelijk als het de adverteerder ook daadwerkelijk wat oplevert. Op het moment dat dit niet het geval is, heb je hier dan ook alleen maar zelf een nadeel aan. 

   

  Product in beeld zetten

  Een adverteerder bepaalt altijd eerst voor welk product hij of zij een promotie wil hebben. Hierbij wordt er ook bepaald hoeveel geld hij of zij er voor over heeft. Soms is dit een bedrag per verkoop die er gedaan wordt, maar meestal wordt er gekozen voor een percentage van het aankoopbedrag. 

   

  Als adverteerder is het mogelijk om een partnerprogramma op te zetten. Echter wordt er meestal gekozen voor een bestaand affiliate netwerk. Dit zijn netwerken waar het als affiliate mogelijk is om jezelf aan te melden. Dit is een makkelijk manier om in contact te komen met affiliates. 

   

  Een affiliate bepaalt zelf hoe en waar de advertenties ingezet worden. De affiliate kan zelf namelijk het beste bepalen of de advertentie past bij de doelgroep. Als dit goed past bij de doelgroep, kan de affiliate over gaan op het schrijven van blogs of het posten van een advertentie op social media. 

   

  Echter is het als affiliate ook mogelijk om vrij weinig te doen om een product te promoten. Zo kun je bijvoorbeeld een kleine banner plaatsen op je website. Hierbij is de kans echter een heel stuk kleiner dat een gebruiker ervoor kiest om een aankoop te doen. 

  Het bereik van een advertentie ligt daarom ook vooral bij de affiliate. De adverteerder heeft daarom ook geen duidelijkheid over de prijs die hij kwijt is aan de affiliate per maand. Dit is echter in de meeste gevallen niet zo’n heel erg groot probleem. De betaling is meestal namelijk gebaseerd op inkomen die anders niet binnen was gekomen. 

   

  Netwerken voor affiliate marketing

  Op internet zijn verschillende netwerken voor affiliate marketing te vinden. De adverteerders en de affiliates kunnen elkaar direct bereiken door middel van deze netwerken. Er zijn algemene netwerken voor affiliate marketing te vinden, maar het is ook mogelijk om een gespecialiseerd netwerk te kiezen. 

   

  De meeste netwerken zijn gericht op het algemene publiek. Echter zijn er ook een aantal netwerken voor nichemarkten. Ook is het mogelijk om affiliate marketing voor een specifieke regio toe te passen. Deze netwerken zijn echter een heel stuk minder te vinden. 

  Bij een affiliate marketing netwerk zijn vaak al meerdere affiliates en adverteerders te vinden. Hierdoor is het ook vrij gemakkelijk om je hier aan te sluiten. Een affiliate marketing netwerk haalt alle mogelijke administratie die je zou hebben als je deze zelf op zal stellen voor je uit handen. 

   

  Op een affiliate marketing netwerk zijn verschillende mensen te vinden. Zo zul je hier professionele adverteerders en affiliates vinden, maar er zijn ook verschillende beginners hier te vinden. Hierdoor is het mogelijk om de doelgroep te krijgen waar je naar op zoek bent.

  Bij een affiliate marketing netwerk is het wel belangrijk om te weten dat het geld kost om hier gebruik van te maken. Dit komt omdat een affiliate marketing netwerk ook geld wilt verdienen. Hierom zul je altijd eerst een bedrag moeten betalen voordat het mogelijk is om gebruik te maken van een affiliate marketing netwerk. 

  Affiliate marketing meeting

  Zelf een netwerk opzetten

  Als je het gebruik van een affiliate marketing netwerk te duur vindt, is het ook mogelijk om zelf een netwerk op te zetten. Voordat je hieraan begint, is het wel belangrijk om te weten dat dit veel geld en tijd kan kosten. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn als je dit goed doet. 

   

  Bij affiliate marketing is het mogelijk om dit naar je eigen hand te zetten. Vaak bereik je dit door je eigen netwerk op te zetten. Het opzetten van een campagne voor affiliate marketing kan erg lastig zijn. Vooral in het begin is dit lastig. Een eigen netwerk is namelijk niet zomaar iets wat groot wordt. 

   

  Er zijn verschillende netwerken die je een platform bieden om een grote campagne op te stellen. Affiliates pakken deze campagnes echter nooit allemaal op. Hierdoor wordt de campagne ook niet zo groot. Als je zelf een netwerk op gaat stellen, is het mogelijk om de campagnes een stuk groter te maken. 

   

  Het is eigenlijk altijd lastig om er voor te zorgen dat de affiliates een campagne op pakken zoals jij dat graag wilt. Dit komt omdat een affiliate op de manier werkt waarop hij of zij dat zelf graag wil. Hierom kan het erg lastig zijn om er voor te zorgen dat het gebeurt op de manier waarop jij dat wilt. 

   

  Affiliate marketing naar je eigen hand stellen

  Je kunt wel proberen om je campagne op te starten door de affiliates al wat te geven om mee te werken. Zo kun je zelf affiliate teksten aanleveren aan de affiliates zodat ze deze kunnen plaatsen. Ook een banner of een post op social media kan hierbij helpen. Op die manier heb je ook meer in de hand wat er geplaatst wordt.

   

  Als je je eigen netwerk op stelt, moet je natuurlijk wel een vergoeding paraat hebben. Echter is dit soms lastiger dan je zou denken. Een vergoeding is namelijk al snel niet echt voordelig voor jezelf. Hierom is het belangrijk om hier een goede middenweg voor te vinden. Als dit bedrag voordelig is voor de affiliate, zijn er ook meer die dit goed voor je oppakken. 

   

  Veel beginnende adverteerders zijn erg voorzichtig als ze beginnen. Dit komt omdat ze al snel bang zijn dat affiliates het klantenbestand aanspreken die ze al hebben. Dit is natuurlijk niet voordelig voor ze. Hierdoor maken ze namelijk relatief veel kosten zonder dat ze er veel voor terug krijgen. 

   

  Als je in het begin begint met lage vergoedingen, krijg je te maken met kleine affiliates. Dit zorgt er voor dat het bereik ook een stuk minder groot is. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden als je begint met affiliate marketing. Ook bij het opstellen van je eigen netwerk is dit belangrijk. 

   

  Waar kun je affiliate marketing voor gebruiken?

  Theoretisch gezien kun je affiliate marketing overal voor gebruiken. In de praktijk is het echter niet voor alles even handig om te gebruiken. De ene sector is hier namelijk een stuk succesvoller in dan een andere sector. Affiliate marketing kun je een beetje zien als een mond tot mond reclame op het internet. 

   

  Als er veel mensen zijn die je diensten of producten aanbevelen op blog, social media of nieuwsberichten, is de kans groot dat je product of dienst meer verkocht wordt. Hoe meer er gebruik van wordt gemaakt, hoe meer effect het heeft. Echter zijn er bijna geen bedrijven die op grote schaal gebruik maken van affiliate marketing. 

   

  Omdat er niet op grote schaal gebruik wordt gemaakt van affiliate marketing, krijg je ook een langdurige samenwerking tussen de affiliate en de adverteerder. Vooral als je te maken hebt met een gelijkwaardige samenwerking met goede vergoedingen kan de samenwerking erg lang duren. 

  Affiliate marketing cijfers

  Waar is het precies geschikt voor?

  Als je een website hebt, kun je makkelijk geld verdienen met affiliate marketing. Echter is het maar de vraag of je een serieus inkomen mee kunt bereiken. Dit is namelijk niet altijd het geval. Dit is namelijk alleen van toepassing als je te maken hebt met een goede campagne, het juiste product en de juiste doelgroep. Het kan soms lastig zijn om dit te krijgen. Daar moet je wel rekening mee houden. 

  Bedrijven die vooral gericht zijn op klanten zijn eerder geneigd om gebruik te maken van affiliate marketing dan bedrijven die zich op andere bedrijven richten. Dit maakt echter niet dat er geen campagnes zijn voor bedrijven. Echter is het mogelijk om voor elk product of elke dienst een manier van affiliate marketing toe te passen. 

   

  Er zijn een aantal verschillen te noemen tussen de producten die je door middel van affiliate marketing aan kan prijzen. Zo zijn digitale producten of diensten makkelijker aan te prijzen dan fysieke producten of diensten. Software is bijvoorbeeld makkelijk aan te prijzen dan kleding. 

   

  Bij fysieke producten zijn mensen vooral geneigd om het product eerst aan te willen raken. Ook kost het een prijs om producten te laten verzenden. Dit is ook iets waar veel naar gekeken wordt. Bij digitale producten is dit allemaal niet het geval. 

   

  Tips voor betere affiliate marketing

  Als affiliate is het natuurlijk wel belangrijk om de juiste affiliate marketing aan te bieden. Dit kan soms lastig zijn om te doen. Je moet namelijk wel op een effectieve manier een product of dienst aan kunnen prijzen. Dit krijg je vaak voor elkaar door je aan een aantal eisen te houden. 

   

  Zo is het als eerste belangrijk om te kijken of je niet zomaar een link in je tekst hebt verwerkt. Dit werkt namelijk nooit zo goed. Een product moet daarom ook goed bij de website passen waar je deze op plaatst. Als dit niet het geval is, is de affiliate marketing ook niet goed uitbesteed. 

   

  Het is ook mogelijk om een hele pagina te besteden aan een product. Op die manier kun je de informatie die je wilt gebruiken over een product op een pagina plaatsen. Tegen het einde van de pagina kun je dan de link naar het product toe plaatsen. Dit is vaak de meest effectieve manier om een affiliate tekst te plaatsen. 

   

  Sommige affiliate marketing campagnes bieden ook een manier om onderwerpen te krijgen. Hierbij geven ze van tevoren namelijk aan wat er precies in de teksten moet komen. Echter is het wel af te raden om dit volledig over te nemen. De woordkeuze past namelijk niet altijd bij je doelgroep of bij de website. 

   

  Ook weet je door het zelf te typen ook zeker dat het uniek is wat je over neemt. Dit is namelijk niet altijd het geval als je dit aangeleverd krijgt. Ook is het soms aan te raden om het product eerst zelf te kopen om er een beter beeld van te krijgen. Je eigen ervaringen met een product maken vaak dat je een interessante tekst op kunt stellen. 

   

  Fouten die je niet als affiliate moet maken

  Als affiliate is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat je fouten kunt maken. Fouten zijn echter niet altijd even handig om te maken. Dit komt omdat dit niet elke website even geschikt is om te gebruiken voor affiliate marketing. Een nieuwe website is eigenlijk nooit geschikt voor affiliate marketing. Dit komt omdat er hier geen publiek te vinden is die je wilt bereiken. Hierdoor zal de affiliate marketing namelijk helemaal geen effect hebben. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. 

   

  Banners plaatsen op een website

  Verder is het nooit verstandig om veel banners te plaatsen. Dit komt omdat dit potentiële klanten juist af gaat schrikken. Een website met veel banners is iets wat juist gaat storen. Het werken met affiliate marketing is niet iets wat je zomaar even kunt doen. Er moet namelijk wel goed over nagedacht worden. 

   

  Op het moment dat je denkt dat je even een aantal banners op een website gaat plaatsen, heb je er al snel te veel. Dit zal ervoor zorgen dat mensen hier juist van af schrikken. Ook is het belangrijk dat je kijkt naar wat je waar plaatst. Dit komt omdat een misplaatste advertentie veel schade kan geven aan de affiliate marketing. 

   

  Het bouwen van een website

  Ook is het bij het bouwen van een website handig om rekening te houden met het design. Als je een website voor affiliate marketing wilt gebruiken, kan het verstandig zijn om bij het design van een website al rekening hiermee te houden. Zo kan het handig zijn om plek te hebben voor banners of ruimte voor bepaalde teksten waar je affiliate marketing voor wilt gebruiken. 

   

  Het is belangrijk om hier zelf erg kritisch naar te gaan kijken. Dit komt omdat een banner moet lijken alsof deze bij de website hoort. Het plaatsen van een advertentie per pagina is vaak de beste optie om voor te gaan. Meer dan drie banners is niet verstandig. Hierdoor schrikken mensen namelijk af. 

   

  Als je een website bouwt, is het ook belangrijk om te kijken naar het onderwerp van de website. Op het moment dat je geen goed onderwerp hebt voor een website, kan dit een zooitje worden. Meestal werkt dit niet. Om te voorkomen dat je hier last van krijgt, is het belangrijk om een thema aan te houden. Op die manier weet je ook welke affiliate marketing opdrachten aan kunt nemen voor je website. Dit geeft voor jezelf ook een beetje zekerheid hierin. Dat is natuurlijk erg prettig. 

   

  Verder is het belangrijk om te weten waar je de banners plaatst. Als dit niet op de website of pagina die er bekeken wordt slaat, is de kans aanwezig dat dit niet zo goed opgepakt wordt door de bezoekers van de pagina. Op het moment dat een advertentie goed bij een doelgroep past, is de kans ook een stuk groter dat deze ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. 

   

  Ervaringen met affiliate marketing

  Als je wilt beginnen met affiliate marketing, is het als eerste wel handig om te kijken naar de ervaringen die anderen hebben met dit vakgebied. Vanuit hier kun je namelijk kijken naar of dit iets voor je is of niet. Niet voor elke website of voor elk bedrijf is het verstandig om gebruik te maken van affiliate marketing. Hierom kan het ook handig zijn om te kijken naar de ervaringen van anderen in de affiliate marketing.

   

  Over het algemeen zijn de ervaringen met affiliate marketing relatief positief. Dit komt omdat er veel mensen en bedrijven zijn met positieve ervaringen met affiliate marketing. Hierbij is echter wel terug te zien dat de positieve ervaringen vooral bij bepaalde sectoren weg komen. 

   

  Als er positieve ervaringen zijn, zijn er natuurlijk ook negatieve ervaringen. Hier zijn er over het algemeen wat minder van te vinden. Deze zijn vooral van bedrijven die fysieke producten online verkopen. Hier is dan ook een beetje een beetje een patroon in te zien. 

  Op het moment dat je online diensten of producten aanbiedt, is het veel handiger om gebruik te maken van affiliate marketing dan wanneer je dit niet doet. Dit is vooral het patroon dat aan de hand van de ervaringen van anderen terug te zien is. 

   

  Echter betekent dit niet direct dat affiliate marketing geen optie kan zijn als je fysieke producten en diensten aanbiedt. Affiliate marketing is namelijk altijd een optie om voor te gaan. Het voordeel hierbij is ook dat je pas betaalt als je resultaat ziet. Hierom zul je nooit onnodig geld kwijt zijn zonder dat je hier wat uit haalt. Het probleem bij affiliate marketing ligt hem vooral bij de hoeveelheid tijd die je hier in moet steken. Hier moet je wel als eerste rekening mee houden. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is affiliate marketing?

  Affiliate marketing is één van de vormen binnen de online marketing. Binnen online marketing zijn verschillende manieren om meer gebruikers of klanten naar een website toe te trekken. Zij het op een organische manier of een adverterende manier. 

  Hoe werkt affiliate marketing?

  Als allereerst is het belangrijk om uit te leggen dat er twee partijen moeten zijn om affiliate marketing in te zetten. Dit zijn de adverteerder en de publisher:

   

  Adverteerder:

  Dit is de partij die affiliate marketing wil doen in de vorm van het aanbieden van zijn of haar product of dienst. Dit is dus de kant die wil dat mensen zijn of haar producten of diensten promoten.

   

  Publisher:

  Dit is de kant die het product of de dienst voor een online business gaat promoten. De publisher zorgt voor de promotie (op wat voor manier dan ook) en krijgt een bepaalde vergoeding (commissie) wanneer zij aan een bepaald doel voldoen.  Affiliate marketing is een vorm van online marketing die relatief veel op andere vormen lijkt. Dit komt omdat affiliate marketing heel erg lijkt op content marketing. Het verschil zit hem er vooral in dat de vergoeding bij affiliate marketing variabel is.

  Waarom affiliate marketing?

  Affiliate marketing is een gemakkelijk manier om producten of diensten te promoten zonder dat je daar extra geld voor betaald. Het is namelijk een no cure, no pay constructie. 

  5 redenen waarom je affiliate marketing in moet zetten zijn:

  • Populariteit
  • Gericht bezoekers naar je website loodsen
  • No cure, no pay methode
  • Beter positioneren in de markt
  • Uitbesteden

  Wat doet affiliate marketing?

  Affiliate marketing is een online marketingkanaal waarbij een website (de publisher) producten van een adverteerder promoot. Dit zal gedaan worden via een speciale hyperlink achter het product of de dienst die je verwijst naar de website. Bijvoorbeeld een link in een blog naar een website waar je direct de stoel, waar de blog over gaat, kan aanschaffen. Als je het goed aanpakt, kan je hier een goed zakcentje mee verdienen..

  We horen graag jouw groei ambitie!

  Groeien met online marketing

  Je eerste stap naar online groei...