Hoe kun je met affiliate marketing beginnen?

Beginnen met affiliate marketing

Hoe kun je met affiliate marketing beginnen?

Wij krijgen vaak de vraag hoe mensen met affiliate marketing kunnen beginnen. Dit is vrij makkelijk te beantwoorden. Je begint met het registreren van een account bij een affiliate netwerk of programma. Het voordeel bij een affiliate netwerk is dat je kunt kiezen uit duizenden bedrijven vanaf een plek. Je kunt dus een heel divers aanbod aanprijzen op je website of blog. Wel moet je in de voorwaarden kijken of bedrijven dit toestaan. In de meeste gevallen doen ze dit wel, maar je kunt het maar beter van tevoren checken. 

Steeds meer webwinkels kiezen ervoor om ook hun eigen affiliate marketing systeem te hanteren. Hierdoor hebben zij volledige controle over de verkopen en kunnen zij de mensen ook eerder betalen. Bij een netwerk zit je namelijk met de controle van de adverteerder en dan moet het nog door het netwerk verwerkt worden. Sommige mensen vinden het dan te lang duren voordat zij hun geld krijgen. Enkele voorbeelden van webwinkels met hun eigen systeem zijn Bol.com, Wehkamp en Decathlon. De vergoedingen zijn daarbij wel wat lager meestal tussen de 3 en 12 % per verkoop. Echter zorgt de bekendheid er wel voor dat je in de meeste gevallen meer verkoopt.

Waar let je op als je met affiliate marketing wil gaan beginnen?

Wanneer je wil gaan beginnen met affiliate marketing is het belangrijk dat je op een aantal punten let. Zo is het belangrijk om vooraf goed te kijken welke producten of diensten er binnen jouw website kunnen passen. Ook kun je hierbij alvast nadenken voor de toekomst. Je kunt namelijk door de aanbieders bladeren in een affiliate marketing netwerk. Je zou er dus over kunnen denken om de bestaande onderwerpen uit te breiden zodat je een breder publiek kunt gaan bedienen. Dit levert niet alleen meer bezoekers op, maar zorgt vaak ook voor meer verkopen. Ook moet je letten op de vergoedingen die een bedrijf geeft. Je krijgt meestal een vast percentage voor het verkopen, maar er zijn meer mogelijkheden.

Een van de mogelijkheden is dat je ook per click betaald krijgt. Dit is vaak een paar centen, maar dit komt dan ook weer bovenop de verkoop. Als een bezoeker niets koopt dan heb je die paar centen ook. Daarnaast krijg je vaak ook vergoeding die CPM heet. Per 1000 weergaven krijg je dan een x bedrag. Alles kan gestapeld worden waardoor het aardig hard kan oplopen. De meeste mensen verdienen 60 tot 200 euro per week hiermee.

Opvallen tussen de zoekresultaten

Bij de vraag hoe je kunt beginnen met affiliate marketing vragen veel mensen zich ook af hoe ze hiermee succesvol kunnen worden. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je positie in de zoekmachine te verbeteren. Het is verstandig om eerst een zoekwoorden onderzoek te laten doen om te kijken op welke woorden je met jouw website of blog gevonden wil worden. Dit kun je ook doen voor de specifieke producten waarover je wil gaan schrijven. Daarnaast moet je ook de juiste metagegevens aan de zoekmachine geven. Deze moeten in een bepaalde lengte en het is verstandig om ook hier het zoekwoord in terug te laten komen. Met enige regelmaat het zoekwoord in kopteksten en alinea’s gebruiken kan er ook voor zorgen dat je hoger in de zoekresultaten komt. 

Zorg er wel voor dat de zinnen en teksten leesbaar blijven voor het publiek. Wissel ook af met afbeeldingen zodat het wat makkelijker wegleest. Geef aan de afbeeldingen een ALT tag met ook daar weer het zoekwoord in zodat je ook in Google afbeelding opvalt. Ook is het belangrijk dat de website binnen 3 seconden laad. Zo haken de minste bezoekers af, maar ook zorgt dit voor een hogere positie in de zoekmachine. Dit kun je optimaliseren voor de desktop versie van je website, maar ook de mobiele en tablet varianten. Zo zorg je ervoor dat je een gebruiksvriendelijke website en blog hebt.

Wat zijn de mogelijkheden als je met affiliate marketing wil beginnen

Er zijn veel mogelijkheden wanneer je wil beginnen met affiliate marketing. Je kunt er voor kiezen om producten te gaan verkopen die bij jouw website aansluiten. Ook kun je banners en links hiervan op je website of blog plaatsen. Daarnaast is het ook mogelijk om abonnementen te verkopen voor bijvoorbeeld streaming diensten of mobiele telefoons. Daarnaast kun je ook betaaldiensten gaan verkopen waardoor bedrijven klanten online kunnen laten betalen. Hier staan volgens Paypro leuke vergoedingen tegenover. Kijk altijd goed naar de mogelijkheden van promotiematerialen. Dit kan een heleboel tijd schelen in het plaatsen van de links of banners. De meeste mensen plaatsen promotiematerialen binnen een paar minuten op de website. Ook zonder programmeerkennis is affiliate marketing iets wat bijna iedereen kan. Ook kun je jezelf aanmelden bij het partnerprogramma van webwinkels zoals Bol.com of Coolblue. Zij hanteren vergoedingen tot 8% en hebben een collectie tot wel 15 miljoen producten.

Bij welke netwerken kun je met affiliate marketing beginnen?

Er zijn een aantal affiliate marketing netwerken waarbij je zo kunt beginnen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een account registreren en jezelf aanmelden op campagnes. De bekendste affiliate netwerken van Nederland zijn :

 • Tradetracker: Dit affiliate systeem is al meerdere keren tot de beste van Nederland uitgeroepen. Zij geven vergoedingen voor leads, clicks en sales. Een aantal bedrijven geeft ook een vergoeding per 1000 impressies.
 • Daisycon: Verdien direct geld met het verkopen van producten en diensten. Hiervoor mag je niet alleen je website gebruiken, maar ook nieuwsbrieven en vergelijkingswebsites kunnen zich hiervoor aanmelden.
 • Tradedoubler: 180.000 mensen gingen je voor op dit netwerk met 2000 bedrijven in zijn bestand. Verdien eenvoudig en overzichtelijk geld met je app, blog of website.
 • Paypro: Als je online diensten zoals streamingdiensten of betaalproviders wil gaan verkopen dan ben je hier aan het juiste adres. Er staan leuke commissies tegenover, maar sinds kort zijn er ook cursussen en webinars die je kunt gaan verkopen.

Online marketing toepassen op een website of blog

Als je met affiliate marketing gaat beginnen heb je ook online marketing nodig. De mensen die het groot aanpakken kiezen er vaak voor om direct een online marketing bureau in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat je op de korte termijn al een leuk aantal bezoekers kunt verwelkomen. Ook de lange termijn zijn de vooruitzichten goed omdat je in de meeste gevallen snel verschijnt op de eerste pagina’s van Google en andere zoekmachines. Je kunt dit eventueel ook zelf doen, maar voor beginners is het een arbeidsintensief project. Het belangrijkste is dat je links vindt van domeinen met een hoge autoriteit. Daarnaast leveren in content links het meeste op qua waarde en bezoekers. Dit zijn links die je bijvoorbeeld in een blog plaatst op een website met een goede autoriteit. Startpagina links mogen er ook wel enkel tussen staan, maar niet teveel want Google kan dit als spam zien.

Bij welke bedrijven kun je met affiliate marketing beginnen?

Er zijn natuurlijk ook een aantal bekende bedrijven waarbij je met affiliate marketing kunt beginnen. Hieronder vind je een aantal van deze bedrijven:

 • Bol.com : Dit is mischien wel de grootste webshop van Nederland. Met ruim 15.000.000 producten waar je uit kunt kiezen zit er altijd wel iets tussen voor je doelgroep. Vergoedingen bedragen maximaal 8%.
 • Coolblue: Een van de grotere zaken op het gebied van consumentenelektronica. Je kunt tot wel 8% verdienen met de verkoop van witgoed, computers, huishoudelijke apparaten en meer.
 • Wehkamp: Voor de mensen die graag over kleding en woonaccessoires bloggen is dit een echte aanrader. Je kunt hier tot wel 12% van het aankoopbedrag mee verdienen. Al jarenlang is Wehkamp een topspeler op dit gebied.
 • Decathlon: Keuze uit meer als 65 sporten met bekende merken, accessoires en benodigdheden. Je kunt tot 8% verdienen met de verkoop hiervan op jouw website of blog.
 • Amazon : Amazon is net iets meer als 1 jaar in Nederland en heeft nu al een positie in de top 10 van webshops. Je kunt tot 14% verdienen met het affiliate systeem. Let wel op want de vergoedingen kunnen per dag veranderen.

Staat jouw winkel of branche er niet tussen? Wees niet getreurd ook voor jou valt er wel wat te vinden. Neem contact op met het team van Digital News group voor meer informatie. Zij kunnen de mogelijkheden met je bespreken.

Wie kiezen ervoor om te beginnen met affiliate marketing?

Steeds meer mensen met een baan kiezen ervoor om ook te beginnen met affiliate marketing. Dit doen zij als aanvulling op hun reguliere loon. Het is een mooi bijverdiensten waar je niet veel tijd in hoeft te steken als het eenmaal opgezet is. De meeste mensen verdienen 50 tot 250 euro per week en besteden dan maximaal 3 uur aan de website of het blog. Let wel op dat je hier inkomstenbelasting over betaald. Tot een bepaalde waarde is dit 37,5%, maar kom je boven de drempelwaarde dan wordt het 49,50%. Een goed affiliate marketing blog kan dus geen kwaad, maar denk goed na over het veelvuldig verkopen van artikelen. Dit kan mogelijk meer belasting kosten en aan het eind van het jaar dan iets minder aflopen. 

Als je een omzet van €200.000 of meer haalt dan is het niet zo erg om veel belasting te betalen, maar er zijn niet veel mensen die dit voor elkaar krijgen. Ook kiezen mensen hiervoor omdat je geen technische kennis nodig hebt om hiermee te kunnen beginnen. Je hoeft alleen maar eenmalig een website of blog te laten maken in de kleuren en wensen die je hebt. Er is namelijk geen fysieke voorraad en ook de klantenservice wordt gewoon door het bedrijf zelf gedaan. Jij kan gewoon leuke berichten of ervaringen schrijven en daaronder een affiliate banner plaatsen. Blogs blijven meestal permanent staan waardoor je er ook jarenlang plezier van kunt hebben.

Deze netwerken zijn aan te raden

Volgens de experts zijn er een aantal netwerken aan te raden voor mensen die willen beginnen met affiliate marketing. De meeste mensen kiezen voor een affiliate netwerk die meerdere bedrijven in zijn of haar bestand heeft. Zo kunnen zij een uitgebreide collectie aan producten of diensten aanbieden. Topspelers op dit gebied zijn :

 • Awin voorheen Zanox: Gericht op het verkopen van merken i.p.v. de producten. Het draait hierbij veelal om branding waardoor de vergoedingen ook interessanter zijn. Er zijn 15.200 merken die je kunt promoten op jouw website of blog. Vanaf 50 euro kun je uitbetaald worden.
 • TradeTracker: Snel en effectief geld verdienen met het verkopen van producten en diensten. Uitbetaling is al mogelijk bij €25,- waardoor je meestal niet lang hoeft te wachten op je geld. Let wel op de cookie termijnen van bedrijven in dit netwerk.
 • Daisycon: Het nummer 1 netwerk van Nederland voor allerlei producten en diensten. Vanaf €25,- kun je jezelf al laten uitbetalen.
 • Paypro: Marktleider op het gebied van online producten verkopen. Dit varieert van E-books tot aan betaalproviders. Uitbetaling is al mogelijk bij het bereiken van €10,-

Zoals je ziet is de betalingsdrempel verschillend bij de meeste bedrijven. Wanneer je een klein aantal bezoekers hebt op je website of blog dan wil je ook snel uitbetaald krijgen. Het is niet altijd haalbaar om dan 50 euro of meer per week te verdienen. In dit geval zijn er een aantal netwerken die eerder uitbetalen.

Een blog gebruiken voor het beginnen met affiliate marketing

Een blog is de basis voor het beginnen met affiliate marketing. We zien dat blogs veel vaker verkopen genereren als mensen die een webshop beginnen. Ook vergelijkingswebsites krijgen het steeds moeilijker omdat niet alleen de prijs doorslaggevend is. Doordat er veel oplichters zijn vinden mensen de beoordelingen van een bedrijf steeds belangrijker worden. Bij een blog worden er vaak persoonlijke ervaringen geschreven of reviews over bepaalde producten en diensten. Hierbij is er vaak geen dwang om iets te kopen waardoor mensen wel eerder geneigd zijn iets te kopen. Alles wat vrijwillig gebeurd dat is voor de mensen uitnodigender als dwang. Daarnaast zijn persoonlijke ervaringen vaak datgene wat de doorslag geeft voor het kopen van een product. Je kunt wel eventueel een samenvatting toevoegen voor mensen die niet alles willen lezen. Gebruik ook voldoende afbeeldingen zodat het nog sneller wegleest.

Bestaande websites gebruiken voor het beginnen van affiliate marketing

Je kunt een bestaande website ook gebruiken voor het beginnen met affiliate marketing. Dit is vaak ook nog eens voordeliger want deze heeft meestal al wat bezoekers. Er zijn namelijk netwerken en bedrijven die ook kijken naar het aantal bezoekers. Booking.com heeft dit ook in de voorwaarden opgenomen en een net nieuwe website of blog kun je hier dan ook niet aanmelden. Tevens is het bij een bestaande website ook nog eens makkelijker om producten toe te voegen. Vaak beschikt deze al over heel wat content waar je passende producten en diensten bij kunt zetten. Vervolgens moet je deze website dan wel voldoende onderhouden. Dit houdt in dat je met regelmaat nieuwe berichten plaatst, maar ook eventueel oude content update. Met 2 a 3 uur per week kom je al een heel eind. Dit is dan ook de reden dat affiliate marketing een passief inkomen wordt genoemd.

Welke vergoedingen worden er gemiddeld verdiend?

De meeste mensen die met affiliate marketing beginnen verdienen de eerste 3 maanden weinig tot niets. Wanneer zij een netwerk opgebouwd hebben dan lopen na 6 tot 9 maanden de inkomsten vaak tot 200 euro per week op. Dit is afhankelijk van het aantal bezoekers wat de website of blog heeft, maar ook hoeveel content hier op staat. Als je een website hebt waar al heel wat content op staat dan kun je vaak ook eerder doelen bereiken. De inhoud is vaak al geïndexeerd door de zoekmachine waardoor er steeds meer mensen komen. Je verdient meestal niet alleen geld met het doen van een verkoop, maar ook voor het klikken op een advertentie staat vaak een vergoeding. Dit is vaak niet veel, maar als je dit x 1000 per maand doet dan loopt het toch aardig op.

Geen reactie's

Geef een reactie

We horen graag jouw groei ambitie!

Groeien met online marketing

Je eerste stap naar online groei...